Villarreal - Arsenal (1/4 finału Ligi Mistrzów) - Strona 5

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Re: Villarreal - Arsenal (1/4 finału Ligi Mistrzów)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 14 kwie 2009, 17:31

Duch pisze:Ja mimo wszystko zdecydowałbym się na wystawienie Songa w obronie i Mikaela na lewej stronie.
Weee. Nawet nie kracz. Gibbs mnei nei zaodzi na obronie, za to song tak. Nie widze takiego rozwiazania. W ogole to kupilem juz Gibbsa w fantasy i ma zagrac. :o

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 14 kwie 2009, 18:20

guru pisze:Weee. Nawet nie kracz. Gibbs mnei nei zaodzi na obronie
Mnie też nie. Zresztą ja rozpatrywałem obsadę tej pozycji pod kątem doświadczenia, a nie umiejętności. Song ostatnio grał lepiej niż przeciętnie, więc czemu by nie spróbować. Tak czy inaczej pozycji Mikaela jest obecnie w obronie niekwestionowana, a reszta ... zobaczymy, chociaż ja skłaniam się ku Songowi.

I tak zupełnie przy okazji, projekty nowych wyjazdowych strojów na kolejny sezon. Oczywiście jeszcze bez potwierdzenia, ale prezentują się całkiem nieźle.

http://www.kanonierzy.com/shownews_id-1 ... alu-.shtml

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 kwie 2009, 18:51

zielone, fuj - jak Legii :heft:

Gibbs nie jest zbyt pewny, ale nie boi się wyzwań. Szczerze mówiąc, w meczu z Wigan powinien wylecieć za faul taktyczny, gdy Valencia wychodził na czystą pozycję. Upiekło mu się, ale na pewno nie jest mega pewniakiem.

Co do Sylwka. Ja nie wiem do końca, czy jest takim ... pewniakiem :P do składu. A jak Wenger wymyśli Sagne na środku, a Eboue na prawej stronie obrony ? Sagna z tego co pamiętam zagrał raz czy dwa na środku. Oczywiście byłoby to spore zaskoczenie, ale u Wengera nic mnie już nie zdziwi. Nawet Nicklas na lewym skrzydle :D

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 15 kwie 2009, 0:04

fieldy pisze:zielone, fuj - jak Legii :heft:
:hahaha:

10/10

Jutro gram na Was więc dajcie tam cynk komu trzeba, aby nie zawalili :>

Będę zaskoczony jeżeli Eduardo będzie jeszcze normalnie, regularnie grał.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 15 kwie 2009, 0:08

Mentor pisze:Będę zaskoczony jeżeli Eduardo będzie jeszcze normalnie, regularnie grał.
Eduardo ma teraz problemy z pachwiną. IMO będzie grał regularnie, ale w następnym sezonie. Sezon przygotowawczy mu w tym pomoże.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 15 kwie 2009, 0:32

Teraz ma problemy z pachwiną a z czym będzie miał problemy potem?

Co z Rosickym? Z czym ma problemy?

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 15 kwie 2009, 0:38

Chodzi mi o to, że łapie po prostu inne kontuzje. Nie jest to związane z jego stopą, kontuzja się nie odnawia.
Mentor pisze: Co z Rosickym? Z czym ma problemy?

Rosicky juz nie gra od stycznia 2008. Miał wtedy pauzować 3 tygodnie. :] czy jakoś tak. On ma problemy z mięśniami. Nie wiem dokładnie o co to chodziło. Teraz pauzuje bo ma problem z pachwiną. W najbliższym czasie ma wrócić. Ja się na to nie nastawiam za bardzo. Będę szczęśliwy jak zagra od początku następnego sezonu.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 kwie 2009, 13:59

Coraz gorzej to widzę. [to tylko tak zasłona, żeby nie zapeszyć :D]

Robin ma przejść jakies badanie i dopiero się okaże, czy zagra. Diaby nie zagra na pewno od początku i kto wie czy w o ogóle zagra, choć w kadrze jest.

Wenger też przypomniał, że Song może grać na stoperze, choć dawno tam nie grał. Powiedział, że Gibbs nie ma doświadczenia, a Sylwek ma. Czy to oznacza, że Sylewk zagra z lewej, a Song na środku ?

Jeśli Robin nie zagra, to obawiam się ze Wenger znów wyjdzie 4-5-1 a ten system nam coś nie służy. Już chyba wolę Ade i Nicklasa razem w ataku, byle by tylko dwóch zagrało. Nie wiem jakie są szanse [pewnie małe] że w ataku zobaczymy Ade i Vele, ale to chyba byłoby optymalne zestawienie, w razie braku Robina.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 15 kwie 2009, 14:24

Brak Robina w tak ważnym meczu byłby dla nas sporym ciosem. Coś czuje, że wtedy Wenger da jednak szansę Nicklasowi, co w połączeniu z Ade może przynieść całkiem niezłe rezultaty ... o ile to ten ostatni będzie akcje wykańczał :D Wariantu z Carlosem w pierwszym składzie w ogóle nie ma co brać pod uwagę, bo takich niespodzianek boss raczej nie robi.

Co do obrony to obstaje przy swoim, czyli Song na środku i Mikael na lewej. Wbrew wszystkiemu to może być całkiem niezły układ.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 kwie 2009, 14:39

Duch pisze:Wariantu z Carlosem w pierwszym składzie w ogóle nie ma co brać pod uwagę, bo takich niespodzianek boss raczej nie robi.
Carlos jest obyty z piłką hiszpańską. Może właśnie takie rozwiązanie byłoby dobre ? Jest szybki i dobry technicznie, na rywala jak znalazł :]

No, a wykończenia Carlosa i Nicklasa porównywał nie będę :D

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 15 kwie 2009, 15:40

fieldy pisze:Carlos jest obyty z piłką hiszpańską. Może właśnie takie rozwiązanie byłoby dobre ? Jest szybki i dobry technicznie, na rywala jak znalazł
Pewnie, że by się przydał. Wystarczy porównać jego spokój i opanowanie z padaką Nicklasa i już więcej nic pisać nie trzeba, ale ... Bendtner to jednak pupilek Wengera i o ile ten nie zdecyduje się na wariant z jednym napastnikiem to coś czuje, że Duńczyk zacznie mecz w pierwszyej 11.

Teraz znowu wyczytałem, że Wenger cieszy się z tego, że taki piłkarz jak Gibbs może zdobywać doświadczenie właśnie w takich meczach jak ten ŻŁP, co może oznaczać, że jednak Kieran od początku będzie hasał na lewej flance. W takim układzie skład na dzisiaj widzę jakoś tak:

Obrazek

tylko Gibbsa nie mieli :D

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 kwie 2009, 19:50

Ciekawy skład Wenger podał. Co mnie najbardziej cieszy, to ... Eduardo na ławce :jupi:

Denilson na ławce. Niestety nie ma Sagny. Ani w składzie, ani na ławce :think: pewnie jakiś uraz. A więc bramkarz i 3 podstawowych obrońców nam wypadło, zajebiście :maruda:

Eboue pewnie na obronie, bo jest w składzie. Gibbs też. Więc zagra na lewej z Silvestrem i Kolo w środku.

Nasri, Theo, Cesc i Song w pomocy. Pewnie daje Denilsonowi odpocząć, by na Chelsea był gotowy. W ataku Robin i Ade.

Nie trzeba być wielkim znawcą, by wykombinować, że defensywę mamy najsłabszą.

Mannone na ławce, widać już się wyleczył - a może Szczęsny nie był zgłoszony do LM i Vito z przymusu nie do końca zdrowy ? Oby Fabian nie złapał głupiej czerwonej kartki - bo lubi wychodzić poza pole karne :?

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 15 kwie 2009, 19:50

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 kwie 2009, 19:53

czeher pisze:Chyba jest dobrze :P http://www1.uefa.com/live/competitions/ ... index.html
gdybyś przeoczył:
fieldy pisze:A więc bramkarz i 3 podstawowych obrońców nam wypadło, zajebiście :maruda:

Fabian i Gibbs z minimalnym doświadczeniem, Silvestre po kontuzji. Eboue po wielu miesiacach wraca do obrony. Chciałbym być takim optymistą jak ty :lol:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 15 kwie 2009, 19:54

Świetnie ... ciekawe jak długo Sagna będzie pauzował. Mam nadzieje, że to lekki uraz. Grunt, że gra Robin, bo w takim układzie mamy sporo do zaoferowania w ataku. Brak Denilsona trochę dziwi, ale z drugiej strony on gra praktycznie w każdym meczu od 1 do 90 minuty, więc niech złapie oddech.

Obrona :twisted:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”