1/2 finału LM: Arsenal - Manchester United - Strona 5

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto do finału?

Czas głosowania minął 07 maja 2009, 0:29

Arsenal
12
44%
Manchester United
15
56%
Awatar użytkownika
muszeq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: 1/2 finału LM: Arsenal - Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: muszeq » 29 kwie 2009, 23:11

mientix pisze:
muszeq pisze:Arsenal na pewno zagra inaczej. Będzie atakował, a nie bronił. Musi też lepiej zagrać w obronie, bo 1 gol dla nas i pojedynek będzie rozstrzygnięty.
czyli AFC musi zagrać mecz stulecia...(?) :roll:
Jak nie masz nic ciekawego do dodania to się nie odzywaj. Powyżej masz napisane jak mają zagrać, a ja nie mam zamiaru się powtarzać.

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 29 kwie 2009, 23:11

Mało było u nas ruchu z przodu. Powoli sobie podawali piłkę, ale nikomu nie chciało się uciec za plecy obrońców. Kilka razy Theo jakby się zabierał, ale z kolei nasi pomocnicy tego nie widzieli :roll:
Pierwsza połowa kosztowała wszystkich duzo sił i 2 połowa w zdecydowanie wolniejszym tempie.

Zasłużone zwycięstwo MU. Z drugiej strony ohydne i obrzydliwe próby nurkowania ze strony Ronaldo, Rooneya i Berbatova. UEFA powinna coś z tym zrobić - szczególnie z Cristiano, bo tego już jest imo za dużo jak na jednego zawodnika. Brawa dla chłopaków, że nie dali się wciągnąc w te brudne gierki i zagrali jak na mężczyzn przystało.

Manuel utrzymał Arsenal w grze przynajmniej przez tydzień. Nie straciliśmy bramek w sytuacjach w których powinniśmy, a wpadło to co nigdy nie powinno wpaść :roll: Szkoda że akurat Silvestre dotknął tej piłki. Ale i tak mieliśmy duzo szczęścia.

No i podkreślić trzeba bdb występ Gibbsa (vel. Gibsona ):D . Popełnił w 1 połowie z 3 juniorskie błędy, ale przez resztę czasu był jednym z lepszych w szeregach Arsenalu :lol: No i dodatkowo zniszczył Ronaldo. Miło było widzieć jak Cristiano ze strachu ucieka na drugą stronę boiska szukać szczęścia :D

Mimo bdb meczu Kierana w rewanżu liczę na występ Gaela Clichy. No i oczywiście trzeba trzymać kciuki za powrót Robina.

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 29 kwie 2009, 23:19

Kamil232 pisze:Facet najpierw wali sytuacje z 5 metrów(dobrze, że po tej akcji był różny po którym padł gol bo bym mu bardziej to wypominał ),a potem kręci głową przy zejściu.
Kamil nie zgadzam się z Tobą. Strzał był dobry, ale to nie Tevez nie strzelił, Almunia wyciągnął piłkę którą ja widziałem już w siatce.

No właśnie, nikt nic o tym nie pisze:

PRZECIEŻ GIBBS ZATRZYMAŁ RONALDO :!:

Awatar użytkownika
muszeq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: muszeq » 29 kwie 2009, 23:25

Nie wiem co takiego wielkiego zagrał Gibbs, który dał się niejednokrotnie ograć. A już pisanie, że zatrzymał Ronaldo albo, że Ronaldo uciekł na lewą stronę, bo przestraszył się Gibbsa jest co najmniej śmieszne.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 29 kwie 2009, 23:32

To nie Gibbs zalozyl Ronaldo siateczke? Ladnie to wygladalo.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 29 kwie 2009, 23:34

Szkoda że po stronie Gibsona :rotfl: co chwile w 1 połowie szły grozne akcje. Szpaq dzisaj kosmos :mrgreen:

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 29 kwie 2009, 23:34

tak to on :D zagrał dobry mecz jak na takiego młodziaka , nie wiem czego oczekujecie od młodego bez doświadczenia , żeby zdobył z 3 bramki i kasował każdą akcje bądź co bądź mistrza dryblingu C.R ? chyba za dużo oczekujecie ;D

libero Van Der Sar! :D

Awatar użytkownika
szura
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szura » 29 kwie 2009, 23:37

nikt nie komentuje potężnej "rakiety" Ronaldo w poprzeczkę. Strzał był jeszcze lepszy jak ten z Porto, tyle że niecelny ;/ Ogólnie dobre tempo meczu, przyjemnie się to oglądało, szkoda, że tylko jedna bramka.
Jednak nie sądzę, żeby Arsenal postraszył ManUtd na Emirates, na chwilę obecną nie mają kim straszyć. Adebayor miał dziś uciszyć OT, a jedynie uciszył samego siebie. Cienizna, chociaż.. w piłce nic nie jest pewne, i wszystko się może zdarzyć. Wierzę w Diabłów;).

Awatar użytkownika
BERGKAMP
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BERGKAMP » 29 kwie 2009, 23:55

Zdeydowanie więcej dziś się spodziewałem po grze Arsenalu. Najbardziej irytował brak tak naprawdę pomysłu na grę w ofensywie. Super dzisiaj spotkanie rozegrał Almunia, któremu w głównej mierze Arsenal zawdzięcza to, że losy dwumeczu nie są już rostrzygnięte.
Może dziwnie to zabrzmi, ale Kanonierzy powinni się cieszyć, że skończyło się tak jak się skończyło.
W rewanżu u siebie wg mnie jest realna szansa powalczyć o awans do finału.
Nie jestem za bardzo w stanie zrozumieć takich wypowiedzi w stylu np. guru, który żegna się już z LM...
Przypominam, że to jest dwumecz, a jak na razie, że tak powiem jest 1-0 do przerwy. Tylko 1-0. Nie takie straty można odrobić.
Nie wiem czy szanse na to są duże, ale w rewanżu liczę że zagra Robin Van Persie. Jego obecność może dużo nam dać za te 6 dni na Emirates.
Arsenal najwyraźniej dzisiaj nie miał swojego dnia.
We wtorek wszystko się jeszcze może zmienić. Na pewno zobaczymy Arsenal stwarzający sobie więcej okazji bramkowych.
PS. Szpak naprawde miał dzisiaj kilka niesamowitych wejść.
Robin Van der Persie, pamiętne pojedynki Patricka Vieiry z Robbie Keanem, Gibson - to chyba tak żeby mu się Gibbs z Giggsem nie pomylili, 18 występ Giggsa.
Pysznie :P

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 29 kwie 2009, 23:59

Szkoda, ze ten mecz tak sie skonczyl, ale Arsenal dzisiaj naprawde slabo. Slabo zarowno w obronie, jak i ataku. Wedlug mnie jest juz raczej pozamiatane, Man U bedzie w finale.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 30 kwie 2009, 0:00

Wybaczcie, ale zachwycanie się Gibbsem jest co najmniej niestosowne po tym meczu, bo moim zdaniem grał mocno przeciętnie, żeby nie powiedzieć słabo. Bardzo dużo wolnego miejsca było często na jego stronie i sporo naszych akcji tam wędrowało. Raz zachował się w dodatku bardzo nerwowo, zagrywając za krótko do Almunii. Hiszpan jednak był dzisiaj niemal bezbłędny, zarówno na przedpolu, jak i na linii.
Ronaldo to może zatrzymał Santon z Interu, ale nie Gibbs.

Eh, no trudno się niby nie cieszyć, bo przecież wygraliśmy z Arsenalem i nie straciliśmy u siebie gola, ale z drugiej strony pozostaje niedosyt, bo myślę, że mogliśmy wygrać wyżej. Chociażby 2:0 to byłby już dla mnie pewniejszy wynik przed rewanżem. No, ale trudno. Nie ma co narzekać. Zagraliśmy niezły mecz, może ułatwił nam to trochę słabo grający rywal.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 30 kwie 2009, 0:13

MGiggs pisze:Szkoda że po stronie Gibsona :rotfl: co chwile w 1 połowie szły grozne akcje. Szpaq dzisaj kosmos :mrgreen:
Duży wpływ na to miał trojan United. :]
szura pisze:Adebayor miał dziś uciszyć OT, a jedynie uciszył samego siebie. Cienizna, chociaż.. w piłce nic nie jest pewne, i wszystko się może zdarzyć. Wierzę w Diabłów;).
IMO sam w ataku nie był w stanie nic zrobić. Za mało wsparcia z pomocy.
Cris7 pisze:Ronaldo to może zatrzymał Santon z Interu, ale nie Gibbs.
A Clichy? :> Co do Gibbsa to się z Tobą zgadzam z tym, że nie powiedziałbym "zagrał słabo". IMO lepiej od Sagny i Sylwka. Poza tym musiał grać przeciwko Ronaldo.

Podsumowując mecz: Zagraliśmy jak--> (Diaby to ta najwyższa)

Obrazek

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 30 kwie 2009, 0:49

Wszystko się zgadza ale teraz każdy gol dla MU moze oznaczać koniec Arsenalu, nie będe przypominał że w kontrze jestesmy znakomicie.Tak czy inaczej bardzo dobry wynik dla MU,teraz trzeba strzelić gola :wink:

Silvestre to niezły obronca ale lewy, na środku mam z nim za dużo fatalnych doznań...

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 30 kwie 2009, 5:15

MGiggs pisze:Tak czy inaczej bardzo dobry wynik dla MU,teraz trzeba strzelić gola :wink:
Wszystko ok niby, ale nie rozumiem czego niektórzy kibice United są zadowoleni z wyniku. Ten mecz mi przypominał nasz z Romą na Emirates. Byłem rozwścieczony, że wygraliśmy tylko 1:0. Tak samo Manchester powinien był to wygrać ze 3:0 i byłby teraz w komfortowej sytuacji. Wciąż walczycie o mistrzostwo i rewanż byście mogli trochę odpuścić.

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 30 kwie 2009, 6:09

tak powinien wyglądać półfinał CL. szybka gra, sporo ciekawych akcji. szkoda ,że Chelsea z Barcą nie zagrały tak interesjącego spotkania

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”