Inter Mediolan - Bayern Monachium [1/8 LM 2010/2011] - Strona 5

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Re: Inter Mediolan - Bayern Monachium [1/8 LM 2010/2011]

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 23 lut 2011, 22:38

Oglądałem od 45 minuty i mecz mi się bardzo podobał. Walka, akcje, a nie jakieś szachy. W sumie jestem zaskoczony postawą Bayernu i gratuluję zwycięstwa. Mam nadzieję, że w Monachium nie dadzą ciała i zobaczymy się w następnej rundzie. Kraft - chłopak rzucony na szeroką wodę, ale dziś miał dzień dyszla. Bronił wsio i miał szczęście, które bramkarzowi potrzebne jest. Nie będę się produkował więcej, bo po co? Fajne 45 minut, miłe zaskoczenie i oby tak dalej. :P

Awatar użytkownika
MaUser_FCI
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 233

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaUser_FCI » 23 lut 2011, 22:38

No [k****] co za niesprawiedliwość!!!!!!!!

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 23 lut 2011, 22:39

Zastanówcie się 10 razy zanim napiszecie, że przez Juve tracimy punkty. Milan, Roma i prawdopodobnie Inter przegrywają.
To przez Juventus tracimy punkty.
Sorry, ale czym innym jest odpadnięcie z Lechem i nie wyjście z grupy w LE, która była bardzo prosta, a czym innym porażka z Bayernem czy Tottenhamem. Wszystkie ekipy włoskie dają ciała w tym sezonie, bo są ewidentnie pod formą na moment LM, ale Juventus dał ciała o wiele gorzej.

Dobry mecz Interu, zaskakująco dobry jak na dołek, w którym są. Mecz się potoczył tak, jak pisałem parę godzin temu, a czego nie zrozumiał Salas - gdyby miesiąc temu ten mecz się rozgrywał, to wynik pewnie byłby zupełnie inny, a na dzień dzisiejszy to raczej zwycięstwa Bayernu trzeba było się spodziewać, niż minimalnego nawet sukcesu Interu.

Świetne spotkanie, aż dziw, że tak mało bramek padło.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 23 lut 2011, 22:41

Jaka niesprawiedliwosc? Sprawiedliwy bylby remis. Tyle ze Cesar dal dupy, Kraft nie. Tyle.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 23 lut 2011, 22:43

1-0 w 90 minucie. ktos pomysli mecz bez okazji i emocji. Nic bardziej mylnego. Swietny mecz, widac ze wygrac chcial kazdy. Bayern strzelal ale brakowalo precyzji, a Interowi dokladniejszego przymierzenia.
Czarnuch zagral tak jak go pamietam. Wlasnie za taka gre go uwielbiam. Gdyby jeszcze ktos oprocz Sneijdera potrafil z nim poklepac pilka to Inter by tego nie przegral.

Awatar użytkownika
and1
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: and1 » 23 lut 2011, 22:43

Leonardo to jakaś dupa a nie trener. Kolejny wynalazek po Dundze, Ferrarze Zendze itp. Niech nas dowiezie oby do majstra bądź vice i spada. W 91 min. Pandeva wprowadzać <lol2> Żart, wielki brazylijski żart. Stankovic nic nie grał w drugiej połowie i po 60' powinien już zejść. Ale nie, wielki taktyk i mag Leo twardo stoi przy swoim. Swoją drogą cieszę się, że nie trafiliśmy na jakąś Chelsea, ManU, bo by nas rozjechali, że przez następne pół roku nie oglądałbym meczów INTERU. Taktyka Leonardo ?? Bronimy się na 30 metrze. Przyjeżdża Bayern i ciśnie INTER na jego własnym boisko na jego WŁASNEJ połowie. Akcje INTERU to tylko splot niewyjaśnionych zbiegów wypadków, szczęścia i farta w jednym. Wstyd, żenada, kompromitacja, śmieszność <---Tak można opisać grę INTERU.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 557
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 23 lut 2011, 22:44

Schweinsteiger jest coraz lepszy jako rozgrywający. Niezbyt podobało mi się, jak van Gaal przestawił go z boku do środka pomocy, bo był naprawdę fajnym skrzydłowym, ale rzeczywiście to był chyba dobry pomysł. Zbliża się do poziomu Xaviego/Pirlo z dobrych lat. Organizacja gry Bayernu naprawdę mogła w dzisiejszym meczu imponować.

Awatar użytkownika
Metal
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Metal » 23 lut 2011, 22:44

Ten mecz miał dwa oblicza, ale wygrana Bayernu zasłużona. Po pierwszej połowie miałem dziwne odczucia - równie dobrze mogliśmy prowadzić 2-0, ale Inter też mógł wygrywać 2-0 do przerwy, więc remis wydawał się być sprawiedliwy (szkoda, że nie bramkowy). Druga połowa jednak dla Bayernu i powinno zakończyć się po prostu wyżej - Bawarczycy byli lepsi. Moje przeczucia się sprawdzają - w maju przed finałem miałem przeczucie, ba byłem pewny - że przegramy, ale wierzyłem - miałem rację, dziś byłem jakiś spokojny wygranej.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 23 lut 2011, 22:45

Wilmore zgadzam się, że Juve dało dupy po całości, ale widać, że nie tylko oni są winni. Cała fala krytyki spadła tylko na nich, a czas spojrzeć prawdzie w oczy! Serie A jest słaba i tyle. Pamiętaj, że wszystkie włoskie drużyny przegrały u SIEBIE. Tym bardziej Inter, który dostał w końcówce meczu bramkę z drużyną z ligi niemieckiej z którą walczymy o to 4 miejsce premiowane grą w LM

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 323

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 23 lut 2011, 22:45

Dokladnie tak, remis w tym meczu byl najsprawiedliwszy, ale Niemcy jak to Niemcy bramka w 90'. Julio juz drugi wielki turniej z rzedu popelnia tragiczny w skutkach dla druzyny blad. Szkoda tych setek Cambiasso, i staran Eto'o ktore pozostaly bez nagrody - z drugiej strony Bayern jednak tez sporo okazji mial i o zlodziejstwie nie ma mowy. Szkoda o tyle, ze 0:0 dawalo jeszcze nadzieje na duze emocje w rewanzu, a tak raczej ich nie bedzie.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 23 lut 2011, 22:45

Fajny mecz, takiego się spodziewałem tylko bramek mało. Ale co tam. Rozjebaliśmy Inter i to się liczy. Wynik śmiało mógł oscylować w granicach 1-1, 2-2 i w sumie ani wygrana 1-0 Bayernu, ani ewentualna wygrana Interu w takim samym stosunku nie byłaby zdziwieniem. Bawarczycy mieli poprzeczkę, słupek, dwa strzały Gustavo no i bramka, zaś Inter okazje Etoo, Cambiaso czy Sneijdera. Czułem w kościach, że będzie dobrze.

Z perspektywy sytuacji bramkowych i zagrożenia pod bramką remis, ale optycznie i jakościowo więcej z gry mieli mistrzowie Niemiec.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 23 lut 2011, 22:46

Szkoda mi teraz, ze nie oglądałem tego meczu, ale niestety dzisiaj Arsenal rozgrywał zaległy mecz. :/ Akurat dzisiaj...

Ciesze sie z wyniku. 3 druzyna z SerieA daje dupy juz po pierwszym meczu w 1/8 LM i bardzo prawdopodobne jest odpadniecie tych 3 ekip juz na tym etapie rozgrywek. Brawo. Do widzenia SerieA! :jupi:

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 23 lut 2011, 22:47

A czy Milan korzysta z usług Enjo :?: Chyba nie więc czemu piszesz "swoją" :?: To że Milan (któremu kibicuje) tak gra to znaczy że nie można krytykować innych drużyn za podobna grę :?:

PS Sorry za OT ale koleś mnie zdenerwował ...
Oczywiście, że można, co nie znaczy, że wypada mając w awatarze zawodnika Milanu.
PS Sorry za OT ale koleś mnie zdenerwował ...
Weź persen.

Szkoda wyniku. Przy czym warto nadmienić, że nie należy mieć pretensji do zawodników (dali z siebie wszystko), bardziej do trenera, który nakazuje częstsze ataki, kiedy z przodu nie ma napastników. Ponadto w drugiej połowie aż się prosiło oto, żeby wprowadzić Pandeva.
Ten mecz miał dwa oblicza, ale wygrana Bayernu zasłużona.
Czym sobie zasłużyli ?

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 23 lut 2011, 22:47

Ta, moze i Bayern sprawial lepsze wrazenie, ale to Inter mial lepsze sytuacje na strzelenie bramki. Dodatkowo zdobyli gola w okresie olbrzymiej przewagi Interu po katastrofalnym bledzie Cesara. Remis bylby sprawiedliwy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”