Finał LM 2011/2012 Bayern Monachium - Chelsea Londyn - Strona 5

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Re: Finał LM 2011/2012 Bayern Monachium - Chelsea Londyn

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 19 maja 2012, 11:19

KajoFC pisze:
mjetas pisze:finał padnie łupem Bayernu. nie może być innej opcji po prostu :P nie przepadam za nimi, ale chce, żeby LM wygrywały zespoły grające ofensywnie, a ze strony Chelsea sie na to absolutnie nie zanosi ;p
:angry2: :angry2: :angry2: :angry2: :angry2: :angry2: :angry2: :angry2: :angry2: :angry2: :angry2:
:angry2:
Nie bardzo rozumiem twojego zdziwienia Kajo. Przecież Chelsea grała z Barceloną typową murarkę, i tak samo będzie dzisiaj, nie trzeba być wielkim prorokiem, żeby to przewidzieć, tym bardziej, że obrona jest osłabiona.

Awatar użytkownika
HELDER
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HELDER » 19 maja 2012, 11:28

Arwin pisze:
KajoFC pisze:
mjetas pisze:finał padnie łupem Bayernu. nie może być innej opcji po prostu :P nie przepadam za nimi, ale chce, żeby LM wygrywały zespoły grające ofensywnie, a ze strony Chelsea sie na to absolutnie nie zanosi ;p
:angry2: :angry2: :angry2: :angry2: :angry2: :angry2: :angry2: :angry2: :angry2: :angry2: :angry2:
Nie bardzo rozumiem twojego zdziwienia Kajo. Przecież Chelsea grała z Barceloną typową murarkę, i tak samo będzie dzisiaj, nie trzeba być wielkim prorokiem, żeby to przewidzieć, tym bardziej, że obrona jest osłabiona.
No to sie mocno zdziwisz i przekonasz sie jak marny z ciebie prorok. To ze Chelsea zagrała murarke z Barcelona co w tym dziwnego? Z Barcelona kazdy tak gra bo to zwyczajnie najsilniejsza paka swiata, z ktora wejscie w otwarty futbol konczy sie brutalnie mowiac wpierdolem. Jeśli bedzie murarka w stylu polfinalow to tylko w przypadku prowadzenia Anglikow.
Osobiscie przdewiduje pojedynek jak z finalu Pucharu Anglii, mocne klepisko az do pierwszego gola (pewnie ze z przewaga Bayernu (gra u siebie) i wowczas murarka druzyny ktora jest na prowadzeniu - ale tez nie bedzie to murarka w stylu 10 w polu karnym - czy tam w szeroko rozumianej strefie obronnej do 30 metra - jaka widzielismy w 1/2.
Licze oczywiscie na BAYern. i ich zwyciestwo okraszone golami Robenna i Szwajniego.
Ostatnio zmieniony 19 maja 2012, 11:33 przez HELDER, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 19 maja 2012, 11:32

Chelsea musi nacisnąć parę razy na obronę Bayernu i im się uda. Obrona niemców bez Badstubera to pariodia.Van Buyten nic nie grał w tym sezonie, Tymoszczuk bliżej emerytury niż poziomu który prezentował kilka lat temu a Boateng jest chimeryczny, raz zagra dobrze a raz gra jak junior. Jeśli loncyńczycy upilnują Robbena i Ribery`ego i ataki monachium przez pierwsze pół godziny to powinni wygrać spokojnie.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 19 maja 2012, 11:33

Napiszę krótko: do boju Chelsea!!

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 19 maja 2012, 11:41

Chelsea w całym ligowym sezonie byłą słaba jak barszcz, w dodatku gra dziś bez jednego z niewielu jasnych punktów (Ramiresa) oraz w bardzo eksperymentalnym zestawieniu obrony. Jeśli dziś wygrają to będzie znaczyć, że Bayern jest słabiutki - cała pierwsza piątka Premier League łyknęła ich z palcem w d., a przecież mówimy tu o takich firmach jak Arsenal, Tottenham czy Newcastle, czyli znaniem wielu 'średniacy' :badziewie:

Oczywiście jako fan angielskiej piłki liczę bardziej na Chelsea, ale jeśli wygrają to będzie można z czystym sumieniem stwierdzić, że to najsłabszy zwycięzca LM od czasów Porto. Z kolei Bayern to dla mnie niewiadoma, bo poza meczami z Realem nie oglądałem ich w tym sezonie.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 19 maja 2012, 11:53

Bayern to najlepsza ekipa LM w tym sezonie dla mnie, grali kapitalnie w grupie(osmieszyli City) mieli dołek z Baselem ale w rewanżu nimi pozamiatali, od Realu lepsi-w Madrycie kapitalna wręcz partia od stanu 2-0 i tylko dzięku pomroczności Gomesa była dogrywka- nie ukrywam że będę tej ekipie kibicował choć wygraną Chelsea przyjme bez niczego nie takie jaja były w piłce że przypomne wprost niesamowite pofinały z Barcą.

Chelsea ma spore szanse bo nie gra Terry :wink:

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 19 maja 2012, 12:26

Arwin pisze:
KajoFC pisze:
Hmm widzę, że codziennie nowych rzeczy można się dowiedzieć czytając posty co niektórych użytkowników... Bayern to Barcelona wg Arwina :brawo: :brawo: może pokusisz się na jakąś głębszą analizę bo jestem ciekawy bardzo jak do tego doszedłeś ;)
sickstick pisze:Chelsea w całym ligowym sezonie byłą słaba jak barszcz, w dodatku gra dziś bez jednego z niewielu jasnych punktów (Ramiresa) oraz w bardzo eksperymentalnym zestawieniu obrony. Jeśli dziś wygrają to będzie znaczyć, że Bayern jest słabiutki - cała pierwsza piątka Premier League łyknęła ich z palcem w d., a przecież mówimy tu o takich firmach jak Arsenal, Tottenham czy Newcastle, czyli znaniem wielu 'średniacy' :badziewie:

Oczywiście jako fan angielskiej piłki liczę bardziej na Chelsea, ale jeśli wygrają to będzie można z czystym sumieniem stwierdzić, że to najsłabszy zwycięzca LM od czasów Porto. Z kolei Bayern to dla mnie niewiadoma, bo poza meczami z Realem nie oglądałem ich w tym sezonie.
:angry2: :angry2: . Czyli jak Chelsea wygra to nie znaczy, że oni byli lepsi tylko Bayern słaby? A jak Bayern wygra to znaczy, że wygrał bo i tak był lepszy a Chelsea nie bo i tak była słaba :angry2: I próbując porównywanie Chelsea w lidze pod wodzą AVB do Chelsea RDM to też zasługuję na gromkie brawa :brawo: i w dodatku o co chodzi z tym łykaniem bo nie rozumiem...

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 19 maja 2012, 12:38

Chodzi o to, ze Chelsea jest (moim zdaniem) słaba, a Bayern nie wiem jaki jest bo ich nie oglądałem. Jeśli wygrają znaczy że są mocni, jeśli wygra Chelsea to znaczy że są jeszcze słabsi. Chelsea dała mi w tym sezonie dość argumentów bym mógł stwierdzić, że są słabi. Porównanie Chelsea AVB do Di Matteo? Jakoś jeśli dobrzę liczę, to pod wodzą Włocha wasz bilans w lidze to 5-3-3, z czego to 5 zwycięstw to Stoke, AV, Wigan, QPR i Blackburn, czyli 14, 16, 15, 17 i 19 drużyną ligi. Oszałamiające.

Nie spinaj się, po cichu wierzę że Chelsea mnie dziś pozytywnie zaskoczy :beer:

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 19 maja 2012, 12:46

Jako człowiek, który stwierdził, że Carrick nie dorasta Lampardowi do pięt powinieneś wiedzieć coś więcej na ten temat :roll:

Nie czarujmy się, Chelsea to nie Bayern. Nie widzę innej możliwości dzisiaj, jak bronienie się przed atakami Bayernu, i szukaniu szansy w kontrataku.

Wiem, że jesteś niesamowicie podbudowany wyeliminowaniem Barcelony z LM, i że wydaje Ci się, że dzisiejszy mecz to pestka, bo w końcu wyeliminowaliście wielką Barcę, więc co to dla was taki Bayern, ale jeszcze się zdziwisz.

Awatar użytkownika
Smashing Pumpkins
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 51

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smashing Pumpkins » 19 maja 2012, 12:55

Życzę wygranej Bayernowi ,ale mecz będzie pewnie wyglądał podobnie jak druga połówka Borrusia vs Bayern ,czyli Bayern będzie atakować ,a bramki po kontrze będzie strzelać Chelsea.Sądzę ,że ten mecz nie będzie za ciekawy ,ale obym się mylił :roll:

Bayern ma beznadziejną obronę,ktoś tu pisał ,że " Obrona niemców bez Badstubera to parodia" - dla mnie Badstuber jest beznadziejny ,nie wiem jak może taki piłkarz grać w takim zespole jak Bayern ,nie widziałem Tymoschuka w ani jednym meczu w tym sezonie ,ale nie wierze że nie byłby w stanie zmobilizować się i grać conajmniej jak Holger w 1 najważniejszym meczu.W obronie Bayern ma tylko 1 dobrego zawodnika ,a mianowicie Lahma.Jak Bayern nie straci ,choćby jednej bramki to naprawdę Chelsea jest słaba ...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 maja 2012, 12:59

KajoFC pisze: I próbując porównywanie Chelsea w lidze pod wodzą AVB do Chelsea RDM to też zasługuję na gromkie brawa :brawo:
też dostanę brawa?

Obrazek

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 19 maja 2012, 13:01

Taki nerwowy słowotok ode mnie przed finałem, bo głowy nie mam do pisania składnie.

Nerwówka jest jak cholera, ale dzisiaj i wczoraj wieczór to już wyjątkowo. Boję się jak nie wiem. Miałem nawet koszmar (ponad tydzień temu) związany z finałem - 2:2 po dogrywce i w karnych wygrała Che... nieważne. Potem był lepszy sen - triumf Bayernu :lol: Nie wiem czy Bawarczyków nie zje presja, w końcu pochowali się na treningach za czarną kurtyną, The Blues z kolei wyluzowani, bez ciśnienia. Szansa, która może się nie powtórzyć. Z drugiej strony piłkarze wspominają, że dwa lata temu podeszli do finału na luzie, potraktowali go jako wisienkę na torcie udanego sezonu (dublet) i sam Lahm przyznał, że nie bardzo wierzył w sukces. Trochę dziwne słowa, ale nie o tym teraz.

Mentalnie mimo wszystko jestem przygotowany na mecz :rotfl4: Coby się nie działo - Bayern :jupi: Miejsca w lokalu zajęte, więc nt. spotkania wypowiem się dopiero jutro ewentualnie późno w nocy jak skusi mnie perspektywa włączenia w środku nocy kompa.

Troszkę nie podoba mi się też buta niemieckich mediów. Więcej pokory panowie. Dobrze, że chociaż oba kluby zachowują się pod tym względem z należytą klasą i wypowiadają się z szacunkiem.

Marzenie może się spełnić. Już od połowy poprzedniego sezonu wszystko było przygotowane pod ten mecz - rozpaczliwe próby uratowanie LM, awans dopiero przez kwalifikacje, następnie nacisk na LM i stopniowe eliminowanie kolejnych rywali. Stało się. Są tam gdzie być powinni.

Piąty puchar to byłoby coś. 11 lat czekam.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 19 maja 2012, 13:03

fieldy pisze:
KajoFC pisze: I próbując porównywanie Chelsea w lidze pod wodzą AVB do Chelsea RDM to też zasługuję na gromkie brawa :brawo:
też dostanę brawa?

Obrazek
Przytaczas statystyki i fajnie, ale Włoch miał znacznie miej spotkań do wykazania się, a wydaje się, że taka porażka z Liverpoolem to taka z przymrużeniem oka (skład tamtego meczu). Z drugiej strony w LM nawet nie przegrał.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 maja 2012, 13:05

wrzucilem to, bo wiele osób pod niebiosa wychwala Chelsea di Matteo, a jak AVB ją prowadził to ci sami ludzie narzekali. Tutaj widać, ze chyba ludzie po prostu Portugalczyka nie lubili, a di Matteo lubią, bo to byly piłkarz...

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 19 maja 2012, 13:36

Taka statystyka jest dobra, ale dla osób której nie oglądały ani jednego meczu Chelsea w tym całym sezonie piłkarskim. Każdy kto oglądał wie jak Chelsea grała za AVB i jak gra pod wodzą RDM i tą statystyką można się dobrze podetrzeć jedynie. W dodatku, gdy przyszło RDM do wyboru FA Cup i LM a 4 miejsce w EPL poprzez wybór składu na dość ważne mecze ligowe jak Arsenal i Newcastle dał jasno do zrozumienia, które rozgrywki stanowią dla niego priorytet. Więc jak sam prosiłem to proszę brawa za statystykę ligową :brawo: :brawo:
Arwin pisze:Jako człowiek, który stwierdził, że Carrick nie dorasta Lampardowi do pięt powinieneś wiedzieć coś więcej na ten temat :roll:

Nie czarujmy się, Chelsea to nie Bayern. Nie widzę innej możliwości dzisiaj, jak bronienie się przed atakami Bayernu, i szukaniu szansy w kontrataku.

Wiem, że jesteś niesamowicie podbudowany wyeliminowaniem Barcelony z LM, i że wydaje Ci się, że dzisiejszy mecz to pestka, bo w końcu wyeliminowaliście wielką Barcę, więc co to dla was taki Bayern, ale jeszcze się zdziwisz.
Carrick to Carrick, ale Lampard to on nie jest. Inne zadania boiskowe inne umiejętności a jeśli chodzi o ofensywne atrybuty to nawet nie ma co polemizować. Zostaw my ten temat na inną okazję.

Jeśli ty Arwin mogłeś się czarować, że MU może pokonać Barce chociaż w jednym z ostatnich waszych finałów to ja mogę się czarować, że Chelsea jest w stanie pokonać Bayern.
Oczywiście jestem podbudowany meczami Chelsea w LM. Byliśmy już skreślani od meczu z Napoli i niezmiernie nudziło mnie czytanie postów użytkowników na tym forum z meczu na mecz tych samych pierdół typu "już po nich nie mają szans tego odrobić bla bla bla bla"... przed meczem z Barca na SB "Barca jeśli będzie chciała to rozstrzygnie awans w pierwszej połowie bla bla bla" i wał wielki jak szelki, ale to nie zniszczyło waszego zapału i przed meczem na CN "Chelsea nie ma szans, jedzie prosić o najmniejszy wymiar kary, nie widzę tu nic innego jak 3-0 dla Barcelona bla bla bla" i znowu musieliście się rozczarować. Teraz czytam te same rzeczy "jak Chelsea wygra to znaczy, że Bayern był słaby, Chelsea będzie murowała się tak samo jak z Barcelona " więc nie chce mi się tu nikogo przekonywać, że Chelsea ma szanse wygrać ten mecz.....

Musiałbym być głupi sądząc, że Chelsea będzie miała łatwiznę z Bayernem który w dodatku gra u siebie i jest bardzo mocno umotywowany na ten finał. Tylko głupiec by mówił "aa pokonaliśmy Barcelonę a z Bayernem pójdzie jak po maśle w ogóle nie będzie się trzeba wysilać" osobiście uważam, że Bayern dla Chelsea będzie na pewno nie mniej wymagającym rywalem niż Katalończycy. Wg mnie nie ma łatwych finałów w LM.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”