Superpuchar Europy 2012: Atletico Madryt vs Chelsea FC - Strona 5

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Re: Superpuchar Europy 2012: Atletico Madryt vs Chelsea FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 31 sie 2012, 22:41

Piekne, cudowne, niesamowite spotkanie Atleti. Jestem tak dumny z chlopakow, ze az wzruszony. Wszyscy wzniesli sie dzisiaj na wyzyny umiejetnosci.

Falcao to bog, ale nie mozna zapomniec o reszcie ekipy, ktora zagrala po prostu fenomenalnie. 4 europejski puchar w ciagu 2 lat - ktos jeszcze moze sie czyms takim pochwalic ? :wink:

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 107

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 31 sie 2012, 22:42

Cóż, nie ma co pisać, każdy widział - Atletico zmiażdżyło dzisiaj Chelsea.
A ten "młody i obiecujący napastnik", niewiele brakowało, a komentatorzy uznaliby go za wychowanka ekipy z Madrytu, Falcao... klasa sama w sobie.

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 31 sie 2012, 22:44

Piekna chwila dla kibica :beer: Lezka sie w oku kreci...

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 31 sie 2012, 22:50

E tam spine łapiecie o jakiś śmieszny "puchar". Mi się wydaję, że CFC olali ten mecz i skupiają się na grze w Premier League. To ja traktuje jak mecz towarzyski. Tak dla jasności to ktoś wgl pamięta zdobywce tego pucharu z zeszłego roku? Spoko luz niech trafi na nas to śmieszne Atletico w LM to wtedy wezmę to na poważnie.
Tylko czekalem na takie komentarze. Oczywiscie gigant z Anglii przegral z jakims zespolem z Liga, ktory nie jest Barca albo RM, to odpuscil :angry2:

Davson
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Davson » 31 sie 2012, 22:54

Chelsea w LM weźmie ich aż tak na poważnie, że będzie czekać na nich całą drużyną w polu karnym :P

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2204

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 31 sie 2012, 22:55

Dr.Football1 pisze:4 europejski puchar w ciagu 2 lat - ktos jeszcze moze sie czyms takim pochwalic ?
nie chce psuc celebrowania, ale hmmm barcelona? :P + 2 klubowe mistrzostwa swiata w tym samym czasie.

gratulacje dla atletico, piekny meczyk. jak mogliscie sie nie zakwalifikowac do lm? :angry2:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 31 sie 2012, 22:58

Oj tam oj tam :P Barcelona to inna liga ;)

Czasami sie na Atleti wkurwiam, bluzgam, rzucam laptopem, ale dla takich wieczorow warto bylo zakochac sie w tym wspanialym klubie :)

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 31 sie 2012, 22:59

Nie chce dolewac oliwy do ognia ale Chelsea była najsłabszym mistrzem LM od lat a ilość farta można było obdzielić pare rozgrywek.Po prostu mieli szczęscie i murwali i strzelali wszystko co mieli. W Prem nawet Arsenal ich zgwałcił.Chciałem zobaczyć Chelsea z kimś mocniejszym i było warto bo już Reading mogło ustrzelić Chelsea na SB,Brawo Falcao :brawo:

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 31 sie 2012, 23:02

Wiadomo, ze bedzie duzo komantarzy pt. smieszna wygrana. Ale najpierw wygralismy ten smieszny Puchar Europy, a teraz Superpuchar, ja tam nie narzekam 8)

A co do LM, to wlasciwie malo brakowalo do awansu, po prostu z Simeone nie zdazylismy odrobic tego, co stracilismy za Manzano, a w lidze gralismy nierowno niemal do koca sezonu...Moze ten sezon bedzie przelomowy?

E: Co gorsza bedzie cud, jesli uda nam sie Falcao utrzymac do konca sezonu :( Jesli tak, i uda nam sie zakwalifikowac na przyszly seozon do LM to i tak trzeba bedzie zaczac szukac innego napastnika...Lubie Falcao i bardzo mu jestem wdzieczna za takie mecze, jak dzis, ale nie ma sie co przywiazywac, bo nie chce potem znowu przezywac tego, co wtedy kiedy odchodzili Forlan i Aguero.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 31 sie 2012, 23:14

E: Co gorsza bedzie cud, jesli uda nam sie Falcao utrzymac do konca sezonu Jesli tak, i uda nam sie zakwalifikowac na przyszly seozon do LM to i tak trzeba bedzie zaczac szukac innego napastnika...Lubie Falcao i bardzo mu jestem wdzieczna za takie mecze, jak dzis, ale nie ma sie co przywiazywac, bo nie chce potem znowu przezywac tego, co wtedy kiedy odchodzili Forlan i Aguero.
Trzeba o niego walczyc. Kurde, Atleti to tez wielki klub, nie robmy z niego supermarketu jak ci cholernie irytujacy komentatorzy TVP...

Aha ta klepka przed koncowym gwizdkiem arbitra, cos cudownego, Atletico osmieszylo zdobywce LM. Jakich to ja pieknych czasow sie doczekalem :)

Obrazek

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 31 sie 2012, 23:18

Nie chodzi o samego Falcao, rzecz jasna, wcale nie mam zamiaru robic z niego na sile najemnika...chodzi mi po prostu o nasza finansowa sytuacje...nawet jesli podwyzszymy klauzule wykupu a jakis dobry klub sypnie groszem, to czy zarzad oprze sie pokusie?Przykre, ale takie czasy :? Klub musi zrobic WSZYSTKO, zeby go utrzymac u nas. ale na razie nie ma co sie martwic na zapas. jakos tak wyszlo mi pesymistycznie; Tygrys jeszcze uraczy nas nie raz takim pieknym koncertem jak dzisiaj :mrgreen: Wracamy do swietowania :beer:

Awatar użytkownika
HELDER
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HELDER » 31 sie 2012, 23:19

chelsea dfrugie podejscie tego lata i drugi puchar przegrany. oba w slabiutki stylu. nastepna okazja mundialito. tam bedzie latwiej bo corinthians(a nie np. finalowa boca) - jak wiemy w brazylii druzyna ktroa zdobywa mistrza/jakis tytul nastepny sezon ma zazwyczaj slabiutki.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 637
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 31 sie 2012, 23:20

Mecz pokazał przede wszystkim jak Chelsea prezentuje się na tle dobrego rywala. Obalić można więc mit o tym, że ten sezon będzie dla niej łatwy i wszystko przyjdzie samo. O ile dokonali jednego z najlepszych transferów tego okienka, o tyle widać, że ten zespół ma jeszcze dużo do zrobienia żeby się zgrać i dobrze wyregulować. Hazarda dzisiaj nie widziałem w ogóle, Torres to po prostu statysta i nic więcej. Cała obrona The Blues zapomniała jak się kopie piłkę. Jeśli tak dalej będą się bronić i atakować, to daleko nie zajadą. Podpisuje się pod tym, że komentarze typu : odpuścili sobie mecz są kpiną. Profesjonaliści grają do końca i nie wierzę, że Chelsea pojechała tam pobiegać po boisku, bo zwyczajnie nie jest aż tak utytułowana żeby odpuścić sobie ten Puchar. W tamtym sezonie mieli dużo szczęścia, ale też widać było zapał i pomysł na grę. Myślę, że ich problemem w tym sezonie będzie to, kto w zasadzie ma im strzelać te bramki bo z takimi napastnikami nic nie osiągną.
Falcao- aż dziw bierze, że ani jeden Szejk nie sypnął za niego kasą. Szkoda, że za rok pewnie odejdzie do jakiegoś katarskiego mocarza. Chciałbym żeby pisał dalej legendę swojego klubu i powalczył z nim o LM. Pakę mają na prawdę świetną. Po tym meczu na pewno zacznę im się bardziej przyglądać w lidze.

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 31 sie 2012, 23:32

:rozga:

Najniższy wymiar kary. Po pierwszej połówce mogło być 5 czy 6 do 0. Leniwa Chelsea nie chciała wygrać trofeum, wyczekiwała końcowego gwizdka arbitra, w meczu który trzeba było zagrać, bo już 15-go ligowa kolejka.
Chelsea skompromitowała siebie i angielski futbol. Szkoda, że Di Matteo zapomniał zabrać betoniarki z Londynu, może wynik byłby inny.

ps będzie Chelsea brakować Drogby i to mocno.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5054
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 01 wrz 2012, 0:28

Z racji tego że wybralem drugi dzisiejszy hit, przegapiłem mecz o superpuchar. Jak zobaczyłem wynik i strzelców to pomyślałem że Falcao jest genialny. Teraz jak pooglądałem bramki stwierdzam że jest to za słabe określenie na jego umiejetności. 1 i 2 bramka mistrzostwo.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”