Finał LM 2013 Borussia Dortmund - Bayern Monachium - Strona 5

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 763

Re: Finał LM 2013 Borussia Dortmund - Bayern Monachium

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 23 maja 2013, 23:45

Póki co w pojedynku ultrasów wygrała Borussia.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 23 maja 2013, 23:56

co do finału jestem jednego pewien, pokazu aktorstwa i płaczu nie będzie :)

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 24 maja 2013, 0:14

Placz bedzie co do aktorstwa to zobaczymy.

Forza BvB.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 637
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 24 maja 2013, 10:16

Dygresja porankowa. Kiedy wreszcie onety i reszta odczepią się od tego Lewandowskiego? To co się dzieje w naszych mediach to jakaś masakra narodowa. W Żabce widziałem wczoraj jakaś mini książkę o Lewym, wszędzie jest go pełno. Idąc tym tropem, można snuć przypuszczenia ŻE gdybyśmy mieli takich zawodników jak trio z BVB na pęczki, to stalibyśmy się państwem ideologicznie zbliżonym do Brazylii gdzie piłka nożna jest bóstwem. Ja też się cieszę, że mamy dobry finał z Polakami, ale tutaj atmosferę pompuję się tak, że jeśli BVB przegra, to na drugi dzień flagi opuszczą do połowy masztów, prezydent wygłosi orędzie do narodu, a Macierewicz powoła komisję badającą wynik meczu. Brak nam sukcesów, oj brak. Może jacyś bogacze się połapią na tych nastojach i wpompują w nasze kuśtykające kluby kasę, żebyśmy piłkarsko zaczęli ogarniać Europę, bo ja widać ludowi polskiemu właśnie tego trzeba. Nawet nie ryzykowałem iść do jakiegoś pubu we Wrocku oglądać finał, bo pewnie ilość Andrzeja na jedno krzesło w pubie będzie masakryczna. A więc kapcie, browarek i domeczek :afro:

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 24 maja 2013, 11:26

Poradnia językowa dla Szpakowskiego przed finałem.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 798

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 24 maja 2013, 12:09

BaSSu pisze:Kiedy wreszcie onety i reszta odczepią się od tego Lewandowskiego?
Była Małyszomania,później Kubicomania i Kowalczykomania a teraz jest BVB-mania.W Polsce gwiazd światowego formatu jak na lekarstwo,więc mnie wcale nie dziwi iż media czy ludzie,którzy sportem mało się interesują w dzień powszedni jarają się wielkimi sukcesami polskich sportowców.

A tak przy okazji to:

Heja BVB!

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 24 maja 2013, 13:57

Nie wiem kogo zwycięstwo bardziej by mnie satysfakcjonowało. Bayern po wyeliminowaniu Barcy i wejściu po raz trzeci w ostatnich 4 latach do finału zasłużył w końcu na zwycięstwo. BVB, zdecydowanie niespodzianka tej edycji nigdy nie budziła mojej sympatii i raczej się to nie zmieni. Byli zresztą dwukrotnie blisko odpadnięcia z rozgrywek. Widmo syfu w sieci po zwycięstwie Dortmundu mnie przeraża. Lewandowski itd. przez miesiące nie schodziliby z głównej. Bayern natomiast po tegorocznym zwycięstwie miałby ogromne szanse na obronienie trofeum za rok. Co nigdy się nikomu nie udało, a tego bym nie chciał.
Faworyta moim zdaniem nie ma. Drużyny z krajowej ligi znając się jak łyse konie. Zdecydują detale. Może dogrywka, karne. Osobiście wybieram chyba mniejsze zło BVB, które po takim sukcesie trochę się rozsprzeda, oklapnie i przepadnie na ładnych parę lat. Wynik 2-1 dla BVB to najprawdopodobniejszy scenariusz.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 24 maja 2013, 14:06

w jaki sposob wynik 2-1 dla bvb to najbardziej prawdopodobny scenariusz :)?

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 24 maja 2013, 14:31

bagg pisze:w jaki sposob wynik 2-1 dla bvb to najbardziej prawdopodobny scenariusz :)?
Przejrzyj wątek, poczytaj posty to się dowiesz.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 24 maja 2013, 14:39

co tym razem, osmiornica? tapir? jakie zwierze sprawilo, ze zwyciestwo 2-1 bvb jest najbardziej prawdopodobne. ufam, ze nie jest to falszywa skromnosc, a po prostu cos, co siedzi gleboko w niektorycch kibicach bayernu, ale pisanie o tym, ze ten wynik jest najbardziej prawdopodobny to jednak przesada.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 24 maja 2013, 14:46

bagg pisze:co tym razem, osmiornica? tapir? jakie zwierze sprawilo, ze zwyciestwo 2-1 bvb jest najbardziej prawdopodobne. ufam, ze nie jest to falszywa skromnosc, a po prostu cos, co siedzi gleboko w niektorycch kibicach bayernu, ale pisanie o tym, ze ten wynik jest najbardziej prawdopodobny to jednak przesada.

Nie ma choćby sygnału świadczącego za triumfem Bayernu :wink: A skoro oglądasz od wielu lat futbol to wiesz, że zawsze musi być jakaś boża iskierka, która zadziała choćby nie wiem co. Bayern nie ma żadnej, wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na Dortmund. Tak jak rok temu Chelsea była skazywana na triumf tak dziś jest to BVB. Po prostu nie ma innej możliwości, żeby taka sympatyczna futbolowa historia, powrót do LM po latach, bankructwo itp skończyło się porażką w finale.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 24 maja 2013, 14:54

Czekam aż kibice Bayernu po ewentualnym zwycięstwie Bawarczyków w LM napiszą, że się tego nie spodziewali :lol:

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 24 maja 2013, 14:57

Arwin pisze:Czekam aż kibice Bayernu po ewentualnym zwycięstwie Bawarczyków w LM napiszą, że się tego nie spodziewali :lol:
Pisałem wcześniej, że ewentualny triumf będzie dla mnie zaskoczeniem. Rok temu nie, ale jutro już tak.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 24 maja 2013, 14:58

Ebi pisze:Nie ma choćby sygnału świadczącego za triumfem Bayernu :wink: A skoro oglądasz od wielu lat futbol to wiesz, że zawsze musi być jakaś boża iskierka, która zadziała choćby nie wiem co. Bayern nie ma żadnej, wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na Dortmund. Tak jak rok temu Chelsea była skazywana na triumf tak dziś jest to BVB. Po prostu nie ma innej możliwości, żeby taka sympatyczna futbolowa historia, powrót do LM po latach, bankructwo itp skończyło się porażką w finale.
Za to wiekszosc znakow na boisku przemawia za Bayernem. To pilka nozna a nie film "Lassie wroc".
BvB ma szanse na zwyciestwo ale faworytem jest Bayern i zadne zwierzatka ani analogie tego nie zmienia. Natomiast Ty Ebi jestes najwiekszym cykorem na tym forum i wyrastasz rowniez na najwiekszego dziwaka.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 73

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 24 maja 2013, 15:01

A wg mnie Bayern jest faworytem, owszem, ale na pewno nie w takim stopniu jak wskazują na to kursy u bukmacherów. Szanse oceniałbym na 60-40% na korzyść Bawarczyków.
Ebi nie przesadzaj :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”