LM: Manchester City - FC Barcelona - Strona 6

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP
Granzo
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Re: Liga Mistrzów: City-Barca

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Granzo » 19 lut 2014, 14:57

Rzeczywiscie, cytat z angielskiego konczy dyskusje. Karny prawidlowy.

Ale skoro np. Ozdobny uwaza ze byl faul na Navasie to raczej nie ma sensu dyskutowac :D Przez nienawisc do Barcy niektorym niezle strzela do glowy :lol:

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 798

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 19 lut 2014, 15:24

Ozdobny pisze:Arbiter pozwolil na meska gre, a jak ktos przesadzil byl nagradzany zoltkiem, dlatego ciezko po faulu Fernandinho upominac sie o czerwo dla Javiera.
Nie upominam się o czerwoną dla Mascherano.Wchodzę do tematu i czytam jaka to Barcelona poszkodowana,bo sędzia nie dał czerwa dla Fernandinho,nie podyktował karnego za rękę Clichy'ego itd.,a o tym cisza.Imo sędzia powinien tą czerwoną pokazać.Nie pokazał to trudno,wielkiego babola nie popełnił.
Ozdobny pisze:Ale skoro np. Ozdobny uwaza ze byl faul na Navasie to raczej nie ma sensu dyskutowac Przez nienawisc do Barcy niektorym niezle strzela do glowy
A skąd wiesz,ze Ozdobny Barcy nienawidzi?Pytam poważnie,bo mi o tym nic nie wiadomo.

Na powtórkach podczas mecz wyraźnie było widać,że Navas dostał w kolano,więc nie rozumiem po co te prześmiewcze emotikony,które pasują do Twojego stwierdzenia iż karny prawidłowy.Idąc tym tokiem rozumowania to równie dobrze karnego można gwizdać gdy wślizg zaczyna się na 17 czy 18 metrze,a obaj zawodnicy wpadną w pole karne.
ycu pisze:dlaczego za rękę Clichyego nie powinno być karnego?
Piłka nastrzelona z dość bliskiej odległości,nie widać ruchu ręki w kierunku piłki.Imo nie było karnego,komentatorzy meczu uważali chyba podobnie.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 19 lut 2014, 15:49

Gdyby chodziło o zatrzymywanie/blokowanie a nie tylko trzymanie (za koszulkę/ciało) to byłoby "holding back" a nie "holding".

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 19 lut 2014, 15:54

Yaya pisze:Nie przegraliśmy przez sędziego. Przegraliśmy, bo oni wciąż są najlepszą drużyną na świecie.
Dzięki Yaya, dla mnie to Ty Barcelonistą jesteś.

Ale Barca jak wygrywa to zawsze dzięki sędziom. Przecież Manchester bombardował bramkę VV okrutnie. A akcja Alves-Neymar wcale nie została rozegrana przeciw całej linii defensywnej Obywateli. Po prostu wjechali do pustej bramki.
City nieudolne wczoraj. Bo zazwyczaj to oni mają sędziego po swojej stronie, cnie? Cytując pewnego pana: "Mając wszystkie pieniądze na świecie, akurat zdecydowali się na kupno Demichelisa".

Xavi drugim piłkarzem z największą ilością występów w LM. Generał.
Obrazek
A Messi jest PRICELESS.

Mefju
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefju » 19 lut 2014, 16:00

ryba_82 pisze:czytam jaka to Barcelona poszkodowana,bo sędzia nie dał czerwa dla Fernandinho
nikt nie chcial czerwonej kartki dla Fernandinho, tylko zoltej, ktora eliminowalaby go z gry w rewanzu :P

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 117

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 19 lut 2014, 16:01

szefu91 pisze: Przecież Manchester bombardował .
Wydaje mi sie ze o City chyba nie mowi sie per "Manchester" ,to jest zarezerwowane dla United, cos jak w Madrycie z ichnim Madrid.Dwa kluby ale tylko jeden "moze sie" poslugiwac samą nazwą miasta.
Nie jestem jednak przekonany o slusznosci tej tezy, ale dziwnie brzmi samo "Manchester" piszac o City.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 19 lut 2014, 16:12

szefu91 pisze:Ale Barca jak wygrywa to zawsze dzięki sędziom. Przecież Manchester bombardował bramkę VV okrutnie. A akcja Alves-Neymar wcale nie została rozegrana przeciw całej linii defensywnej Obywateli. Po prostu wjechali do pustej bramki.
Nikt tu nie pisał o jakimś bombardowaniu i że wygraliście dzięki arbitrowi,a że sędzia ustawił Wam mecz dyktując karnego widmo.Być może wynik byłby podobny,ale nie można też wykluczyć wygranej City.Twoje ironiczne wypowiedzi nic tutaj nie zmienią.
szefu91 pisze:Bo zazwyczaj to oni mają sędziego po swojej stronie, cnie?
Tak to dzięki sędziom wrzuciliśmy szóstkę Arsenalowi czy czwórkę United.
Mefju pisze:nikt nie chcial czerwonej kartki dla Fernandinho, tylko zoltej, ktora eliminowalaby go z gry w rewanzu
Nie wiem czemu,ale ubzdurało mi się,że Ferna wyłapał wcześniej żółtko.

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 19 lut 2014, 16:36

FRYDERYK SZOPEN pisze:Wydaje mi sie ze o City chyba nie mowi sie per "Manchester"
Być może. Alves powiedział, że dopiero 5 lat temu dowiedział się iż jest w Manchesterze inna drużyna niż United. Inna sprawa, że lotny to on nie jest.

Wypowiedzi Pellegriniego też w zasadzie nic nie zmienią. "Sędzia od początku do końca był po stronie Barcelony" - serio? Nic wielkiego jego drużyna nie pokazała. Barcelona świetnie ich zdominowała, wystarczy chociażby zerknąć na squawce strefy w jakich poruszali się boczni obrońcy City i porównać ze spotkaniami ligowymi. Jeden rzut rożny. W świątyni lwa. Jeden. Fajna drużyna, została pokonana przez lepszą, a sędzia mylił się w obie strony. Rzekomego faulu na Navasie nawet nie będę komentował emotikoną.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 19 lut 2014, 16:38

Na powtórkach podczas mecz wyraźnie było widać,że Navas dostał w kolano
to beznadziejne te powtórki były, navas typowego nurka odstawił.
Alvaro Negredo: "Sędzia chciał pokazać mi drugą żółtą kartkę, jednak Piqué poprosił go, żeby tego nie robił. Jestem mu za to bardzo wdzięczny"
znowu gracz barcelony wywarł presje na arbitrze ;(

Amaru
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Amaru » 19 lut 2014, 16:41

Szopen widze bawi sie w interpretacje przepisów sędziowskich - wykładnia prawa nie jest mu obca...ale szczerze naciągana w cholerę.
Jeżeli uderzenie(zahaczenie, kopnięcie) które wybiło Messiego z biegu było przed linią 16 m to nie ma mowy o karnym, a dalej to mogliby nawet paść sobie w objęcia i a wślizg mogłby sie zatrzymać na linii końcowej i to nie ma nic do rzeczy jezeli przyczyną upadku Messiego było kopnięcie prze 16 które miało wpływ na jego upadek - miejsce gdzie do niego doszło a nie długość wślizgu i gdzie sie zatrzymali. To nie trzymanie za koszulkę gdzie akcja może trwać kilka sekund tylko tutaj decyduje moment uderzenia więc jeżeli sędzia zagwizdał karny to może uważał ze zdarzenie które spowodowało upadek miało miejsce juz w polu karnym...tyle ode mnie...

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 19 lut 2014, 16:54

Na arbitrach spoczywa wielka presja, ponieważ na boisku wszystko dzieje się w szybkim tempie. Muszą podjąć decyzję natychmiastowo i niejednokrotnie okazuje się ona później błędna. Jeśli chodzi o wczorajsze spotkanie, to uważam, że przy bramce dla nas nie było spalonego i niesłusznie nie został ten gol uznany. Co się tyczy natomiast rzutu karnego, to szczerze przyznaję, iż nie należał się nam.
Pique o sędziowaniu.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 19 lut 2014, 17:40

Jeszcze nigdy nie zdarzyło się, aby rywalowi udało się przejść do kolejnej fazy rozgrywek, jeśli w pierwszym meczu przegrał z Barçą 0:2. Po raz ostatni Duma Katalonii wygrała pierwsze starcie w takim stosunku w 2011 roku, gdy na Santiago Bernabéu Real uległ 0:2. Lista rywali jest jednak dłuższa: Milan (Puchar Europy 1959/1960), Estrella Roja (Puchar Miast Targowych 1961/1962), Shelbourne (Puchar Zdobywców Pucharów 1963/1964), Sliema Wanderers (Puchar UEFA 1980/1981), Bayer Uerdingen (Puchar UEFA 1986/1987), Fram Reykjavik (Puchar Zdobywców Pucharów 1988/1989) y Club Brugge (Puchar UEFA 2000/2001).
Taka tam ciekawostka :)

Statystyki brutalnie weryfikują szanse City na awans do 1/4 finału Ligi Mistrzów.Mimo wszystko liczę iż The Citizens będą pierwszymi,którzy odrobią 0:2 z Barcą.

Mefju
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefju » 19 lut 2014, 17:50

Wróci Kun w City, z drugiej strony będzie już w 100% zdrowy Neymar. To tylko zwiekszy jakosc widowiska :wink:

Awatar użytkownika
ycu
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 67

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ycu » 19 lut 2014, 18:16

Wróci Kun w City, z drugiej strony będzie już w 100% zdrowy Neymar. To tylko zwiekszy jakosc widowiska :wink:
dlatego już się nie mogę doczekać rewanżu, dawno nie miałem okazji oglądać meczu na CN w którym goście będą musieli zaatakować :) myślę, że śmiało można założyć brak czystego konta u obu drużyn ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”