FC Barcelona - AC Milan (dwumecz) - Strona 6

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Zablokowany
Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 12 kwie 2006, 19:19

Yazid^ coś tam oglądam, poprostu nie każdy mecz Barcelony i nie wiem jak kto stoi z formą :] Pod pojęciem ligi hiszpańskiej miałem bardziej na myśli Real ;) Wracają do Kaki i Eto nie twierdze że Kaka jest w lepszej formie od Kameruńczyka ale napewno nie jest blady jak napisałeś, z tym się cały czas nie zgadzam. Napastnik a środkowy pomocnik to również zasadnicza różnica, teoretycznie wiadomo kto wnosi więcej do gry.

Berik jeżeli Cię uraziłem to wybacz :P:D Nie porównuje go do Pippo czy RVN bo to grzech ale np. Henry czy Kaka robią więcej na boisku niż on. Napastnik napewno wszechstronny i kreatywny.

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 12 kwie 2006, 19:20

teoretycznie wiadomo kto wnosi więcej do gry.
Teoretycznie tak, ale w praktyce już niekoniecznie. Ale nie możesz o tym wiedzieć, oglądając ułamek meczów Barcelony.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 12 kwie 2006, 19:23

W praktyce 85% raczej środkowy pomocnik. Dobra kończe temat, mecze Barcy oglądam te ciekawsze czyli niezbyt wiele ale Milanu oglądam 90% i wiem że Kaka nie gra aż tak słabo aby wpadał blado na tle Eto.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 12 kwie 2006, 19:25

http://www.members.lycos.co.uk/dpt/fcba ... szulki.jpg nowe koszulki na sezon 2006/2007....w sumie tak nie zabardzo...jednak paski to paski :( a co do pomaranczowych strojow beda pewnie wygladac , tak jak koszulka Valdesa.Szkoda, ze odchodzi sie od paskow..ale marketing to marketing.niestety.

Łukasz[ACM] pisze:Berik jeżeli Cię uraziłem to wybacz
Grzechy zostaja CI odpuszczone :aniolek:

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 12 kwie 2006, 19:37

W praktyce 85% raczej środkowy pomocnik. Dobra kończe temat, mecze Barcy oglądam te ciekawsze czyli niezbyt wiele ale Milanu oglądam 90% i wiem że Kaka nie gra aż tak słabo aby wpadał blado na tle Eto.
OK. Widzisz, że Kaka gra jakoś tam według Ciebie. Ale skąd wiesz, że nie gra aż tak słabo, aby wypadać blado na tle Eto'o skoro niewiele meczów oglądasz, sam przyznałeś przecież.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 12 kwie 2006, 19:42

Łukasz[ACM] pisze:Jeszcze rozumiem Henry który się cofa coś chce rozgrywać ale nie Eto który w Barcelonie gra na szpicy i czeka na okazje a to że strzela to inna sprawa, wkońcu jest napastnikiem.
[']

Początkowo chciałem uniknąć cytowania selektywnego i odpowiedzieć kolejno na wszystko, ale nie mogłem się powstrzymać. :?

Coż z tego, że na schemacie przed meczem nazwisko Eto'o znajduje się najbliżej bramkarza rywali skoro w praktyce wygląda to zupełnie inaczej :roll: Rotacja w ataku Barcelony jest praktycznie nieograniczona a Samuel Eto'o jest typem zawodnika głodnego gry i szukającego kontaktu z piłką a nie czekającego na nią. Nie interesuje go specjalnie czy otrzyma piłkę w bezpośrednim sąsiedztwie pola karnego rywali czy na połowie boiska gdzie często bywa. Czasem aż za często za co bywa krytykowany. Nawet za zbytnie angażowanie się w akcje skrzydałami bywał krytykowany. Tylko po co ja to piszę skoro Łukasz widzi Samiego na szpicy bo tak mu Strejlau przed meczem pokazał ['].

Jako ciekawostkę dodam jeszcze, że Samuel Eto'o poza 28 zdobytymi bramkami w tym sezonie (najlepszy w drużynie) zaliczył także 11 asyst (drugi w drużynie). To chyba też o czymś świadczy.

Porównywanie Kaki do Eto'o samo w sobie jest pozbawione sensu, ale można się przyjrzeć temu na ile dobrze obaj wywiązują się ze swoich obowiązków. Kaka powinien więcej asystować a Eto'o więcej strzelać. Kaka nie jest w zbyt dobrej formie i tyle.

Co do ciekawych sformułowań słyszanych z ust Eto'o to najlepsze jest :arrow:
"Zapieprzałem jak czarny, aby żyć jak biały"
Mistrzostwo świata 8) :P

A co do koszulek to znacznie lepiej będą wyglądać w oryginalnej wersji na zawodnikach. Takie obrazki nie odzwierciedlają zbyt dobrze rzeczywistego wyglądu. Nie mniej jednak rozkład kolorów mi odpowiada.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 12 kwie 2006, 19:55

Niggaz pisze:Łukasz widzi Samiego na szpicy bo tak mu Strejlau przed meczem pokazał ['].
To Gmoch był.
Niggaz pisze: Kaka nie jest w zbyt dobrej formie i tyle.
Tak, zgadzam aczkolwiek ostatnio błysnął. Eto w rewelacyjnej formie też nie jest. Nie porównuje tych 2 zawodników bo równie dobrze moge któregoś z nich z obrońcą porównać ale denerwuje mnie to sforłumowanie że Kaka jest " blady " na tle Eto.

Eto gra na szpicy i ma tam swoje zadania, czy ja napisałem że jest lisem pola karnego który tylko czeka na piłke :?: Wydaje mi się że napiałem wręcz odwrotnie porównując go do RVN czy Pippo ( tutaj własnie jest ta różnica którą podkreśliłeś Niggaz ) ale w porównaiu do Henrego nie haruje tylko co Francuz.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1236

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 12 kwie 2006, 20:40

Ja myśle że weryfikacją dla piłkarzy Rossonerich bedzie mecz derbowy który odbędzie się w piątek.Nie uważam że Ricky jest w słabej formie gra dobrze strzela bramki a to że zagrał jeden słabszy mecz z lyonem nic niemówi.Niektórzy mówią że jak kaka ma porządnego defensora do krycia tosobie nieradzi(podają przykład mecz z lyonem bo więcej meczy kaki w tym sezonie chyba niewidzieli).Ja się z tym niezgadzam bo w meczu z twardo grającym Bayernem sobie poradził i zagrał bardzo dobrze.Również w meczach z Juve grał znakomicie a tam na środku grają Viera-puma.Natomiast jeśli chodzi o eto to uważam że on żadnej zadyszki niema tylko poprustu niezawsze się da w kazdym spotkaniu strzelić kilka bramek :wink: .I myśle że porównywanie tych zawodników niejest na miejscu.W piątek każdy bedzie mógł mniej więcej zobaczyc w jakiej są formie drużyny bo na canale bedzie transmisja i niebedzie trzeba się meczyć oglądając mecz przez internet... :wink:

Awatar użytkownika
-rianDo-
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: -rianDo- » 12 kwie 2006, 21:41

Myślę że pierwszy mecz 18 kwietnia na San Siro będzie bardzo wyrównany, niewiem czy padnie remis czy któraś z drużyn przechyli szale zwycięstwa na swoją korzyść.. ale jestem pewien że będzie to wspaniałe widowisko.
Martwi mnie absencja Messiego który mogłby wnieść do gry Blaugrany dużo ożywienia, chociaż ostatnio godnie zastępuje go "dziadek"
Larsson który wreszcie gra na miare swoich nieprzeciętnych możliwości..
Mam nadzieje że Barca wreszcie zacznie grać bardziej skutecznie bo w ostatnich meczach to było największe zmartwienie drużyny z Kataloni.

Szanuje Milan w którego szeregach gra wielu świetnych zawodników ale to Barca swoją piękną grą udowodni że zasługuje na miano faworyta i awansuje do finału "LM". :)

Awatar użytkownika
LAtifa_19
Grafomański impertynent

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LAtifa_19 » 12 kwie 2006, 21:50

-rianDo- pisze: Martwi mnie absencja Messiego
Najprawdopodobniej MESSI zagra ale nigdy nic nie wiadomo w sumie juz dawno miał grać i sie coś przedłuża absencja ale moim zdaniem zagra :wink:
Ktos wyżej napisał że starsi obrońcy MILANU lepiej przypilnuja RONALDINHO
i że starsi obrońcy nie będa oglądali pleców RONALDINHO :lol: ponieważ wcześniej go zneutralizują. Prawda jest taka że jeżeli BARCA sie rozkręci tak jak z Chalsea to Ci starsi obrońcy tempa meczu nie utrzymaja poprostu.
Wyobraźcie sobie biegowe pojedynki ETO'O z COSTACURTĄ albo MALDINIM :lol: to jest duży + dla BArcelony moim zdaniem :wink:

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1236

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 12 kwie 2006, 21:59

A kto powiedział że Costacurta zagra??
od eto jest mało kto szybszy ale ja się o forme fizyczną naszych obrońców nieboje.Sergio i Cafu to nadal jedni z najszybszych zawodników w seire a.Nesty nie trzeba przedstawiać a kaladze czy maldini też nigdy niemieli problemów z nadążaniem za napastnikami.Ronnie oczywiście jak będzie miał swój dzień to żaden obronca mu niestraszny ale Milan też ma rządła w ofensywie :wink:

Awatar użytkownika
-rianDo-
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: -rianDo- » 12 kwie 2006, 22:23

Dla zainteresowanych Lio Messim i jego udziałem w meczu z Milanem

Kontuzja Messiego okazała się dużo grożniejsza niż przypuszczano, z tego co mi wiadomo napewno nie zagra w dwumeczu z Milanem być może wróci na finał LM..

Bardzo smutno mi z tego powodu, Messi to bardzo ważny zawodnik Barcelony.. :cry: :cry:
Oby dobrze zastąpili go nasi rezerwowi.

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 12 kwie 2006, 22:26

Już nieługo wielki pojedynek, który spokojnie można nazwać przedwczesnym finałem. Dwie wielkie ekipy, mające w swoim szeregach nietuzinkowych piłkarzy. Będziemy świadkami wielkiego widowiska, które będzie elektryzowało ludzi na całym świecie. Starcia, walka o środek pola, o każdy cm boiska, zaangażowanie w grę, tego będzie napewno pełno. Szanse obu ekip w pierwszy meczu oceniam 51 do 49 dla MIlanu, ponieważ grają u siebie, co nie jest bez znaczenia. Bedą mieli wspaniały doping, lecz Barca napewno tanio skóry nie sprzeda. Stać nas na strzelenie bramki, ba stać nas nawet na wygraną, jeżeli zagramy mądrze ztyłu i będizemy wykorzystywać sytuacje bramkowe, co ostatnio naprawde troszkę szwankowało. Wiadomo to nie jest jakiś mecz bez historii, motywacja będzie napewno i to nie mała. Sądzę, że to spotkanie będize bardzo emocjonujące a cały dwumecz i jednocześnie bilet do Paryża zdobędzie Barca :wink:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 12 kwie 2006, 22:35

Riando pisze:być może wróci na finał LM..
Jaki finał :P

Co do bloku obronnego Milanu to myśle że będzie on wyglądał tak:
Maldini - Nesta - Kaladze - Cafu\Serginho nie wiem jak z formą u tego pierwszego.

Szkoda Messiego ale może to tylko plotki, napewno mecz straci na widowisku. Co do szybkości to obrońcy Barcelony pomimo młodszego wieku z Szewą również będą mieli spore problemy jeżeli chodzi o pojedynki biegowe.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 12 kwie 2006, 23:34

Łukasz[ACM] pisze:Co do szybkości to obrońcy Barcelony pomimo młodszego wieku z Szewą również będą mieli spore problemy jeżeli chodzi o pojedynki biegowe.
Puyol raczej nie :P

Odnośnie Messiego to jestem podłamany totalnie. Już nawet nie chodzi o dwumecz z Milanem tylko o tego młodego chłopaka, który ma olbrzymi talent, ale zdrowie nie pozwala mu grać. Gdyby nie olbrzymie pieniądze włożone w jego terapię hormonalną to w ogóle nie kopałby piłki. Teraz jeszcze problemy z kontuzjami już w tam młodym wieku. Oczywiście nie mam tutaj zamiaru dramatyzować, ale trzeba sobie zdawać sprawę, że ten uraz Leo to jeden z tych, które cholernie lubią się odnawiać.

Czekam na jakieś bardziej oficjalne stanowisko bo ta najbardziej ponura wiadomość pochodzi od człowieka związane z reprezentacją Argentyny, który nie do końca może wiedzieć co się dzieje z Messim.

Tak się tylko pocieszam :roll:

Niech nie gra z Milanem. Niech nie gra nawet w finale LM. Oby spokojnie kopał piłkę w najbliższych latach. Tyle.

Zablokowany

Wróć do „Puchary Europejskie”