LM: AS Roma - Manchester United 04.04.2007 - Strona 6

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 06 kwie 2007, 13:41

Nie interesuje mnie czy to byli kibice Manu, Romy czy jeszcze innego klubu. Jeżeli mają problem to pałować i to bardzo dotkliwie, tyle na ten temat.

Czyli policja miała się udać w strone tych rzucających a wtedy zrobiłaby się droga wolna do starcia kibiców obu klubów ?

Dawid_ASR
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dawid_ASR » 06 kwie 2007, 14:09

BaSSu pisze:Jakoś nie widziałem żeby kibice ManU atakowali Policję :?
Proponuję się przyjrzeć...

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 06 kwie 2007, 14:13

Przytaczacie tutaj cytaty Anglików, jakże obiektywnych... Fakt, być może Rzymianie atakowali ich z nożami na mieście, znamy wszyscy 'kibiców' Romy, ale co to ma wspólnego z tym, co się działo na stadionie?? Bo chyba za to Anglicy domagają się kary... Piszecie, że nic nie robili włoskim fanom... Media angielskie i włoskie podają nieco różne wersje, ale przeciez zarówno włoscy fani jak i policjanci również trafiali po meczu do szpitali. Ale może tifosi sami się bili między sobą... :roll: Jeśli ktoś jest winny w tym przypadku, to tylko kibice (zapewne po części obu stron), a nie policja. Mecze pomiędzy drużynami angielskimi i włoskimi są zawsze meczami podwyższonego ryzyka co najmniej od czasów Heysel :P Nie dziwcie się policji, że takie akcje gasi w zarodku! Widocznie zaczęła wyciągać wnioski z tego, co sie ostatnio działo w Italii i chwała im za to! Co widać na tych filmikach?? To nie policja naciera na Bogu ducha winnych kibiców, tylko pseudokibice nacierają na policję. Jak ktoś jedzie na mecz zrobić rozrube, to niech się liczy z tym, że też może dostać po dupie i nie ważne czy ktoś ma 15 lat czy 50. Byliście kiedyś w środku takiej akcji?? To jest walka o życie i to nie policja rozpętuje tą walkę. Postawcie się na miejscu takiego policjanta- kilka tygodni temu pochował swojego kolege, któremu pseudokibic umywalką zmiażdżył śledzionę, a petardą rozwalił pół twarzy. Teraz na takiego policjanta naciera kilkudziesięciu lub kilkuset pseudokibiców i co on ma podejść i poprosić, żeby przestali?? W związku z ostatnimi rozrubami we Włoszech, jeszcze wszystkie stadiony nie zostały otwarte i mnie osobiście cieszy, że policja w końcu reaguje zdecydowanie i nie dopuszcza do 'rozprzestrzenienia' się takiej zarazy po całym stadionie, a nawet mieście. Tyle z mojej strony :]

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 06 kwie 2007, 16:05

Nie wiem ale ja tam nie widzialem kibiców atakujących policje, widzialem tylko wycofywujących sie Angielskich kibiców i Policjantów którzy wkroczyli do ich sektora i pałowali tych którzy byli w poblizu. Tam był juz taki scisk ze nie było sie nawet gdzie wycofac.
Ale to był tylko dwuminutowy fragmnet.

Nie wiem czy nie przekonują was pomeczowe komentarze sędziego głownego i ludzi z Romy którzy tez twierdza ze policja naduzyła siły? Usilnie wmawiacie sobie na podstawie dwuminutowego filmiku na którym i tak srednio wszystko widac ze to jest wina kibiców.

Poczekajmy lepiej na sledztwo i kolejne zeznania a nie oceniajmy jesli tak naprawde nic nie wiemy.

NY

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NY » 06 kwie 2007, 16:52

BaSSu pisze:Jakoś nie widziałem żeby kibice ManU atakowali Policję za to widać było jak latają różne przedmioty w strone ich sektora. Dlaczego wtedy Policja nie zareagowała? Zresztą faktycznie mieli szanse w starciu z Policją i kibicami Romy, których było 100 razy więcej.

jakbyś chciał tobyś poczytał i nie pisął głupot

Kibice Manchester United sprawili sporo problemów przed i w trakcie środowego meczu z AS Roma w Lidze Mistrzów.
Jak wynika z doniesień, w starcia fanów United i Giallorossi w drodze na stadion rannych zostało pięć osób, trzech Anglików, jeden kibic Romy i pracownik ochrony.

Natomiast po pierwszym golu zdobytym w 44. minucie przez Rodrigo Taddei z sektora zajmowanego przez fanów United zaczęły lecieć w kierunku murawy różne przedmioty. Po interwencji policji sytuacja została opanowana.
--------------------------------------------
Aż osiemnastu fanów Czerwonych Diabłów trafiło do szpitala po środowym spotkaniu 1/4 finału pomiędzy AS Romą a Manchester United (2:1).
Włoska policja potwierdziła:

- Osiemnastu kibiców z Manchesteru potrzebowało natychmiastowej pomocy medycznej w naszym miejscowym szpitalu - powiedział przedstawiciel policji w Rzymu - Szesnaście ludzi doznało obrażeń mniej mniej poważnych obrażeń, zaś dwóch fanów pozostanie w szpitalu pod obserwacją. Do szpitala trafiło także dwóch kibiców AS Romy. Cały czas będziemy monitorować sytuację osób rannych i mam nadzieję, że nie będą musieli spędzić kolejnej nocy w szpitalu.

UEFA wszczęła śledztwo w sprawie problemów z kibicami w trakcie środowego meczu Romy z Manchester United (2:1) w ćwierćfinale Ligi Mistrzów.
Pod koniec pierwszej połowy po golu Rodrigo Taddei z sektora zajmowanego przez fanów United zaczęto rzucać w kierunku murawy różne przedmioty.

To wywołało reakcję kibiców Giallorossi, którzy zaczęli rzucać różnymi przedmiotami w kierunku rywali i w efekcie konieczna była interwencja policji. UEFA czeka teraz na raport delegata na to spotkanie, a odpowiednie komisje przeanalizują wkrótce zapis wideo.

Zarówno United, jak i Roma mogą zapłacić wysokie grzywny

z tego wynika że to Kibice ManU zaczęli cała sprawę

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 637

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 06 kwie 2007, 17:07

Jak to już napisał John Travolta będziemy czekać do wyjaśnienia sprawy. Wszystko zostanie wyjaśnione i będziemy mogli pogadać. I nie mów że piszę głupoty bo ja Twoje zdanie szanuje i nie wyśmiewam Twojego "kopiuj" ---> "wklej".

PS. Skończmy już ten temat.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 06 kwie 2007, 17:21

BaSSu pisze:Jakoś nie widziałem żeby kibice ManU atakowali Policję
John Travolta pisze:Nie wiem ale ja tam nie widzialem kibiców atakujących policje, widzialem tylko wycofywujących sie Angielskich kibiców
Dwie strony wcześniej był podawany link, wystarczy obejrzeć.
Widać tutaj dogłębnie że kibice Manchesteru atakowali interweniujących policjantów. Pałowanego później kibica nie ma co bronić, w 6 sekundzie widać (choć tylko częściowo) że nie leżał tam przypadkowo- biegł w kierunku funkcjonariuszy. W jakim celu? Chyba wszyscy to wiemy.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 06 kwie 2007, 17:28

RóżA pisze:Widać tutaj dogłębnie że kibice Manchesteru atakowali interweniujących policjantów.

Nic nie widać. Jedyne co widzę, to policjant który bije leżącego i zakrwawionego kibica i innego trzymającego rękę w górze żeby nie bili ich. Reszta kibiców albo ucieka albo nie wie co robić. No i ten chyba o którego Ci chodzi że atakuje, według mnie potknął się. Policja mogła uderzyć raz ale nie bić ich jakby bili jakiegoś bydlaka. Ciekawe ilu ich było przy kibicach Romy?

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 06 kwie 2007, 17:34

W takim razie masz coś ze wzrokiem i na pewno nie jest to daltonizm :]

Zgadza się, ten który jest pałowany potknął się. Cała heca polega na tym że potknął się w czasie gdy zmierzał w kierunku policji. Widać to w 6 sekundzie (słabo bo jest to na skraju obrazu, ale widać :wink:). A jeżeli Ty widzisz tam tylko biednych i zdezorientowanych uciekających kibiców to chyba nie mamy o czym rozmawiać :roll:

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 06 kwie 2007, 17:35

BaSSu pisze:Ciekawe ilu ich było przy kibicach Romy
Widocznie kibice Romy byli spokojniejsi...

czy Ty nie rozumiesz, że policjant naraża własne życie stając pomiędzy walczącymi kibicami?? kibicami, którzy zwykle okazują większą wrogość do policji, a niżeli do kibiców przeciwnej drużyny?? To nie policjant idzie na stadion z myślą o biciu kibica, tylko (pseudo)kibic idzie z myślą bicia policjanta. W przeciwieństwie do kibica, tego pierwszego ogranicza jeszcze prawo. Stróże prawa nie bili grzecznych kibiców, bo kto nie był zainteresowany bójką, trzymał się z daleka, a przynajmniej powinien. To nie policja terroryzuje stadiony, ale właśnie tacy 'kibice'...
Ostatnio zmieniony 06 kwie 2007, 17:36 przez maestro, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 06 kwie 2007, 17:36

BaSSu pisze:Nic nie widać. Jedyne co widzę, to policjant który bije leżącego i zakrwawionego kibica i innego trzymającego rękę w górze żeby nie bili ich. Reszta kibiców albo ucieka albo nie wie co robić. No i ten chyba o którego Ci chodzi że atakuje, według mnie potknął się. Policja mogła uderzyć raz ale nie bić ich jakby bili jakiegoś bydlaka. Ciekawe ilu ich było przy kibicach Romy?

Wyglada na to, ze niektorzy widza to co chca widzieć. W takim razie jestem ciekaw jakie prawo fizyki sprawilo, ze Policja stała w miejscu, a kibice, ktorzy byli kilka sekund wczesniej kilka metrow od nich znalezli sie nagle centymetry od Policjii... Moze to przyciaganie do pałki :?
Ja lubie patrzec jak stadionowi bandycia sa obkładani palkami :wink:

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 06 kwie 2007, 17:41

czy Ty nie rozumiesz, że policjant naraża własne życie stając pomiędzy walczącymi kibicami?? kibicami, którzy zwykle okazują większą wrogość do policji, a niżeli do kibiców przeciwnej drużyny?? To nie policjant idzie na stadion z myślą o biciu kibica, tylko (pseudo)kibic idzie z myślą bicia policjanta. Przeciwieństwie do kibica, tego pierwszego ogranicza jeszcze prawo. Stróże prawa nie bili grzecznych kibiców, bo kto nie był zainteresowany bójką, trzymał się z daleka, a przynajmniej powinien. To nie policja terroryzuje stadiony, ale właśnie tacy 'kibice'...

No rozumiem to wszystko. Rozumiem też że spór będzie trwał do momentu wyjaśnienia tej sprawy więc nie ma po co poruszać więcej tego tematu. Napisałem to w poprzednim poście, poczekajmy. Ale RóżA,
NY i inni mówią że pisze głupy itp bo mam inne zdanie na ten temat niż oni. Jakoś dziwnym trafem są na tym forum ludzie widzący coś podobnego do tego co ja widziałem.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 06 kwie 2007, 17:45

Sorry kto jeszcze nie widizał, ze to bandyci atakowali Policje, przyznawać sie. Kazdemu wysyłam link ze strona niezłego optyka :P
Sam zamieszczasz linki do filmikow, gdzie widac, ze to bandyci na stadionie atakaowali Policje, a piszesz, ze tego nei widziales... Hmm..

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 06 kwie 2007, 17:55

Jarzinho dobrze masz rację. Nie ma sensu się już kłócić, bo to do niczego nie prowadzi. To co myślałem na ten temat napisałem, a nie chce żeby ktoś znowu napisał że to są bzdury bo on tak nie myśli. Szanuje to co myślą na ten temat ludzie o innym zdaniu niż ale chciałbym też szacunku do tego co ja pisze; jest inaczej... Nikomu nie napisałem żeby szedł do optyka i że jest dzieckiem, daltonistą i pisze głupoty. Przedstawiłem tylko swoją opinię i podważyłem czyjąś. Nic więcej nie napisze ale nie zdziwię się jeśli sprawa się wyjaśni na korzyść Manchesteru. Jestem święcie przekonany, że znajdzie się ktoś kto ma takie samo zdanie na ten temat jak ja.

Dzięki za uwagę i sorry za głupotę, wadę wzroku i cokolwiek tam mi jeszcze wymyśliliście.

Poczekamy i zobaczymy.

Awatar użytkownika
Diablo_ASR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diablo_ASR » 06 kwie 2007, 18:45

Pełne poparcie dla rzymskiej policji. Zresztą dla każdej policji, która leje agresywną hołotę. Ci, którzy napierają na policjantów powinni być lani do nieprzytomności. Może to by ich czegoś nauczyło.
Jarzinho pisze:Ja lubie patrzec jak stadionowi bandycia sa obkładani palkami :wink:
Dokładnie, niech ten chłopczyk zarzuci jeszcze kilka filmików o tym, jak Bogu ducha winni "kibice" są okładani pałami. Na mieście, przed meczem, też byli aniołkami jak kompletnie nawaleni atakowali kobiety i starszych. Na szczęście znalazł się ktoś, kto im wyjaśnił, że tak się nie robi. A teraz ciotki płaczą po kątach. Po Heysel, policja na mecze z Anglikami powinna się wyposażać w stalowe pały.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”