Grupa C Liga Mistrzów 2007/08 - Strona 6

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 06 lis 2007, 22:45

Zremisowalismy w duzej mierze z wlasnej winy. Chwilami gralismy tak, jakbysmy prowadzili 2:0 - nasi probowali wejsc z pilka do bramki. Zabraklo mi strzalow zza pola karnego, za duzo bylo dryblingow. Bylismy lepsi w tym meczu i zasluzylismy na wygrana, ale zawiodla skutecznosc. Schuster kolejny raz wpuscil Balboe. IMO ta zmiana oslabil nasza sile ognia, bo Hiszpan nie pokazal zupelnie nic.
Nie ma jednak co narzekac, ciagle jestesmy liderami z 3 pkt przewagi nad Olympiakosem i Lazio :wink: Teraz czas na Werder.

Awatar użytkownika
liam
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: liam » 06 lis 2007, 22:51

dużo po pierwszej połowie się nie zmieniło. Olympiakos jednak nie zaryzykował tylko konsekwentnie się bronił czekając na kontry. Myślałem że zaatakują ale nie ma co się zbytnio dziwić lepszy 1 punkt niż 0 (zwłaszcza z takim przeciwnikiem jak Real). W sumie ten mecz trochę wyglądał jak sparing niby były sytuacje i to 100% ale jakoś gdy trzeba było wykończyć akcje pojawiało się jakieś rozluźnienie. Ale na razie jesteśmy liderem więc jest dobrze:)

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 06 lis 2007, 22:53

statsy z UEFA.com:
OLY-REA
total shots
8-12
shots on target
1-6
fouls
22-15
corners
2-4
possesion
41-59

nasza przewaga byla chwilami przygniatajaca i gdyby tylko bylo wiecej dokladnosci byloby spokojne 3-0. Olympiakos gral bez pomyslu, mial chyba tylko elegancka sytuacje do zdobycia bramki, a tak to wszystko zatrzymywalo sie na obroncach.

ja zaluje ze poraz kolejny nie zagrali Drenthe i Bestia. To ze Bestia to chyba troche logiczne skoro maja go oddac w styczniu, ale czemu nie gra mlody Holender to nie wiem.
Gago cos ostatnio calkiem pozytywnie wyglada na boisku, mial kilka swietnych odbiorow, calkiem z glowa wyprowadzal tez pilke, nie licze mu kilku niedokladnych pilek bo je dzisiaj grali wszyscy

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 06 lis 2007, 23:02

peepe pisze: czemu nie gra mlody Holender to nie wiem.
Tez sie zastanawiam, tym bardziej, ze szanse kolejny mecz z rzedu dostaje Balboa. Nie wiem w czym Hiszpan jest lepszy od Roystona. Jedynym wytlumaczeniem jest slaba prezencja Holendra na treningach.

Awatar użytkownika
Remik
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Remik » 07 lis 2007, 10:28

Szkoda tego remisu bo okazje na wygraną mieliśmy niewątpliwie dużą. Zabrakło nam skuteczności i pomysłu na grę. Gdy tylko dostaliśmy się pod pole karne rywala nie wiedzieliśmy co zrobić. Dobrze zagrała para DM'ów. Zarówno Diarra jak i Gago zagrali na bardzo dobrym poziomie. Szczególnie cieszy postawa Argentyńczyka, widać, że wreszcie zaczął grać na dobrym poziomie. Obrona również zagrała solidnie. Oprócz kilku kiksów Cannavaro gracze Olimpiakosu nie mogli się przebić przez naszą formacje defensywną. Dobrze po lewej stronie szarpał Marcelo, był jednym z lepszych graczy wczoraj. Remisu nie ma co przeżywać bo ciągle jesteśmy liderami i jesteśmy bardzo blisko awansu. Teraz czeka nas mecz z Werderem. Będzie ciężko, ale wygrana jest możliwa.

W innym meczu Lazio wygrało u siebie z Werderem 2:1 po dwóch trafieniach Rocchiego i tym samym wskoczyli na drugą pozycję. Walka o awans będzie bardzo zacięta i będzie trwała pewnie do ostatniego meczu.

Obrazek

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 07 lis 2007, 18:06

peepe pisze:Czlowieku nie widziales pomyslu na gre Realu? to ja chyba ogladalem inny mecz. Gdyby tylko skutecznosc byla lepsza wygralibysmy ze 3-0. A tak- typowy mecz w ktorym nie trzeba bylo sie przemeczac, nie mielismy noza na gardle. relax. na tym etapie wazniejsza jest la liga, i na nia nalezaloby sie spinac na 100%

Może nazbyt gorąco to oceniłem ;)
Brakowało wykończenia i szczęścia a były stytuacje jak ta RVN w poprzeczkę .
O tą nieudolność i brak pomysły chodziło mi głównie o ostatnie 15 min. hehehe no i Saviola ... Chłopaczyna od dłuższego czasu nie grywa, a jak już wchodzi na końcówki to nic szczególnego nie pokazuje, no z wyjątkiem tej 'niudolności' o której wspomniałem wcześniej. Żeby nie było to pamiętam spotkanie z Valla :P ale to nie sztuka wpakować pile do pustej bramy, no chwała mu za to że akurat tam się znalazł

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 07 lis 2007, 19:33

Ja jestem przy tym, że Real zagrał słabo. 6 celnych strzałów na bramkę przy tak słabej dyspozycji rywala to nie sztuka. Poza tym, poza słupkiem i poprzeczką, oraz niezłym uderzeniu Sneijdera w 2 połowie nie było nic co mogłoby zagrozic rywalowi. Jak już mówiłem, nie oglądałem pierwszej połowy, byc może była lepsza niż druga i z tąd te odmienne zdania.

peepe pisze:To ze Bestia to chyba troche logiczne skoro maja go oddac w styczniu,
:shock: Nie słyszałem o tym. Stawiam, że odejdzie Soldado, więc Julek zostanie minimum do końca sezonu.

Awatar użytkownika
ZiarenQo
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ZiarenQo » 08 lis 2007, 22:15

Realowi brakowało skuteczności, Olimpiakos był nastawiony raczej na obrone i wyprowadzanie kontr. Przed meczem myślałem, że Real zaprezentuję się lepiej w tym meczu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”