1/4 finału LM - Arsenal vs Liverpool - Strona 6

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto awansuje do półfinału?

Arsenal
25
56%
Liverpool
20
44%
Awatar użytkownika
DominoWalcz
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DominoWalcz » 03 kwie 2008, 15:26

Hanni pisze:Także nie jest powiedziane że my wyjdziemy taką jedenastką jak wczoraj. Spodziewam się w wyjściowym składzie chociażby Walcotta czy Bendtnera.
No racja, 3 mecze stojace na tak wysokim poziomie w przeciagu 7 dni - to normalne, ze beda rotacje.
Co do Bendtnera - rozbawilo mnie jego wyreczenie obroncow Liverpoolu :D

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 03 kwie 2008, 15:34

DominoWalcz pisze:No racja, 3 mecze stojace na tak wysokim poziomie w przeciagu 7 dni - to normalne, ze beda rotacje.
Co do Bendtnera - rozbawilo mnie jego wyreczenie obroncow Liverpoolu
Co do tej jego parady to nie będę się wypowiadał bo szkoda słów. No ale nie zrobił tego specjalnie, po prostu miał pecha ;)

W sumie to rozegramy 4 ciężkie mecze w małych odstępach czasu. Po LM jedziemy przecież na Old Trafford. ;)

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1675

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 03 kwie 2008, 15:36

Hanni pisze:
masacra pisze:potężną Chelsea
Dobrze wiesz że ta bramka nie padła i sędza dał Wam ten awans.
Tak tylko, że po meczu sędzia przyznał, że wahał się przez ułamek sekundy fakt... ale pomiędzy bramką a karnym i czerwoną kartką dla Cecha.. sam sobie odpowiedz co dla Chelsea w tym momencie było korzystniejsze.

Po za tym jak to mówią uderz w stół a nożyce się odezwą hehe... idealnie odegrałeś rolę nożyc, gratuluję...

EDIT:
Hanni pisze: Fakt. Jest obrydliwy i fuj bo gra KICK AND RUN. Przecież wczoraj to my graliśmy w piłkę. Wy ją tylko wybijaliście.
obrzydliwy, obrzydliwy... fakt, co mam zrobić nie przeszkadza mi tak bardzo dopóki są sukcesy, a że tych ostatnio jak na lekarstwo... ale to temat na inną rozmowe jak sądze...

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1986

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 03 kwie 2008, 15:43

masacra pisze: Tak tylko, że po meczu sędzia przyznał, że wahał się przez ułamek sekundy fakt... ale pomiędzy bramką a karnym i czerwoną kartką dla Cecha.. sam sobie odpowiedz co dla Chelsea w tym momencie było korzystniejsze.

Hmm... kolega nie zna zasad. Jeśli sedzia zastosuje przywilej zamiast odgwizdać faul i dać zawodnikowi czerwoną kartkę to niezaleznie od tego jak się akcja rozwinie sędzia i tak musi tę czerwoną kartkę dać.
Więc jeśli nie dął po golu - nie dałby i bez niego.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 03 kwie 2008, 15:48

venomiq pisze:
masacra pisze: Tak tylko, że po meczu sędzia przyznał, że wahał się przez ułamek sekundy fakt... ale pomiędzy bramką a karnym i czerwoną kartką dla Cecha.. sam sobie odpowiedz co dla Chelsea w tym momencie było korzystniejsze.

Hmm... kolega nie zna zasad. Jeśli sedzia zastosuje przywilej zamiast odgwizdać faul i dać zawodnikowi czerwoną kartkę to niezaleznie od tego jak się akcja rozwinie sędzia i tak musi tę czerwoną kartkę dać.
Więc jeśli nie dął po golu - nie dałby i bez niego.
Po pierwsze obejrzyj sobie tą sytuację i powiedz czy nie podyktowałbyś karnego? A skoro karny to czerwień automatycznie. Sędzia powinien i tak ukarać Cecha ale tego nie zrobił - jego błąd.

Ja opierałem się tylko na tym co sam mówił po meczu tenże sędzia.

Czasem żałuje, że nie podjął tej drugiej decyzji. Karny plus gra w przewadze mogłoby się skonczyc wyzszym zwycięstwem i zaoszczędziłoby troche frustracji frustratom jak Mourihnio... chociaż...on pewnie i tak by się do tego EWIDENTNEGO karnego przyczepił znając życie. A po 3 latach zgodnie z zasadą Goebelsa (obiegowe kłamstwo powtórzone 100x staje się prawdą) frustraci i tak pisaliby, że sędzia dał awans temu Liverpoolowi wrednemu... a fuj...

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 03 kwie 2008, 16:38

fieldy pisze:Hleb to ma pecha, najpierw z Milanem Nesta go fauluje na lini pola karnego i Hleb dostaje kartkę, a wczoraj karnego na nie daje, też po faulu na nim.

No to do trzech razy sztuka :wink:

Hanni pisze:masacra napisał:
Chelsee

Czy ja o czymś nie wiem?

Jeja, czepiasz sie. Koleś raz napisał dobrze, raz sie pomylił - mówi ci coś pojęcie "literówka"?

Swoją drogą dziwny będzie ten mecz ligowy :? Nie wiem, kto ustalał ten terminarz, przecież jak losowanie LM było ustawione to mogli przewidzieć, że tak będzie :o

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 03 kwie 2008, 16:46

Einar pisze:Swoją drogą dziwny będzie ten mecz ligowy Nie wiem, kto ustalał ten terminarz, przecież jak losowanie LM było ustawione to mogli przewidzieć, że tak będzie
Tak, tylko że przed sezonem nikt nie przypuszczał, że Arsenal będzie tak udanie przezentował się zarówno w LM jak i Premiership. Raczej nie było to do przewidzenia. Tak wypadło i trzeba grać, nie ma co narzekać. Oby tylko Robin był zdrów.

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 03 kwie 2008, 16:47

Hanni pisze:Tak, tylko że przed sezonem nikt nie przypuszczał, że Arsenal będzie tak udanie przezentował się zarówno w LM jak i Premiership. Raczej nie było to do przewidzenia. Tak wypadło i trzeba grać, nie ma co narzekać. Oby tylko Robin był zdrów.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Ironia

Miłej lektury.

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 03 kwie 2008, 17:04

Einar pisze:http://pl.wikipedia.org/wiki/Ironia

Miłej lektury.
Dobrze wiem co to jest ironia i nie musisz mi podsyłać linków. Swoją drogą jeśli opierasz się na Wikipedii to gratuluję.

Awatar użytkownika
plinert
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: plinert » 03 kwie 2008, 17:08

Zico_FCI pisze:
plinert pisze:zycze im zeby dostali takie baty ktore uzmyslowia im ze sa niczym w europie
Bez obrazy, ale niczym w Europie przy Liverpoolu to jest Manchester.
nie obrazam sie bo to prawda niestety :oops: ale je na mysli mialem obecny sezon. coz, zle sformulowalem wypowiedz.

Mea culpa :suicide:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 kwie 2008, 14:27

Jutro rewanż.
Wieści nie są najlepsze -> Robin w dalszym ciągu jest kontuzjowany i raczej jutro nie zagra. Ile bym dał, aby Theo zagrał od początku.
Ile bym dał, aby Eboue zagrał w obronie.
W dalszym ciągu jest bardzo dobry w defensywie - tam powinien grać.
Możemy nie mieć zbyt dużo okazji do strzelenia bramki, a z Eboue w pomocy ciężko o dobrą skuteczność.

Oprócz Robina oczywiście zabraknie Tomasa, Sagny i Eduardo.
Diaby może grać - już bym wolał jego na lewym skrzydle, a Hleba na prawym, zamiast Eboue.

Jednak jak znam Wengera - na skrzydle zagra Eboue, a na prawej obronie Kolo z Senderosem w środku.

Nie ma co kalkulować, trzeba zagrać swoje i koniecznie coś strzelić. Na Anfield da się wygrać.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 08 kwie 2008, 15:17

Tak patrząc na narzekania kibiców Arsenalu to mamy podobny problem...my nie możemy zdzierżyć Giggs na skrzydle(z całym ogromnym szacunkiem dla niego, stać go być może jeszcze na świetne mecze, ale w tej chwili to jest padaka) a wy Eboue, ale to nie my jesteśmy trenejro...:P Może obaj menadżerowie stawiają na tych zawodników, bo np. Walcott jest gorszy od niego w defensywie,a Francuz chce mieć gracza na skrzydle solidnego w defensywie i przede wszystkim który zawsze sie wróci i nie chce ryzykować młodego Anglika którego może ponieść młodzieńcza fantazja i zapomni się wrócić, przez co Arsenal straci bramkę? Może również nie wykonuje w 100% poleceń Francuza, i Arsene woli mieć gracza w składzie który to będzie robił?
Na gołe oko widać, że Eboue jest po prostu na skrzydle słaby, no ale skoro my to widzimy to taki specjalita jak Wenger też na pewno to widzi, a że stawia na Eboue to jakaś tego przyczyna być musi.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 kwie 2008, 20:01

Almunia, Kolo, Senderos, Gallas, Clichy, Diaby ['], Eboue ['], Flamini, Cesc, Hleb, Adebayor

Chyba Wenger postanowił zagrać 4-5-1, ewentualnie z Hlebem za Ade. Diaby i Eboue w pierwszej '11'.
Porażka.

Reina, Hyypia, Gerrard, Torres, Aurelio, Alonso, Crouch, Kuyt, Mascherano, Carragher, Skrtel

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 08 kwie 2008, 20:14

Skład Liverpoolu zaskakuje. Jeśli ma to być to skuteczne ostatnio 4-2-3-1 to chyba z Gerrardem jako lewym skrzydłowym i Torresem jako ofensywnym pomocnikiem. Trochę irracjonalne. Benitez ryzykuje zmieniając ustawienie w najważniejszym chyba meczu sezonu. Cóz zobaczymy.

Stawiam 0-0 i bicie Arsenalu głową w mur, który ustawiony będzie na 30-40 metrze od bramki Reiny.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 08 kwie 2008, 20:15

Myślę Kamil, że to trochę inna sytuacja. Wenger po prostu uparł się, aby Eboue grał na prawym skrzydle. Albo sam piłkarz tak bardzo chce występować już na stałe na tej pozycji. Z kolei Giggs gra ze względu na doświadczenie i pewnie pozycję jaką ma w zespole. No i wpływ na innych graczy. Po drugie Nani jest obecnie kontuzjowany, a Park nie wiadomo do końca w jakiej dyspozycji.

Skład Arsenalu taki jakiego się spodziewałem. Z kolei Benitez zaskakuje. Wychodzi z Crouchem i Torresem. Z kolei w linii pomocy to nie wiem jak to rozegra. Bo ma trzech środkowych i kolejnego napastnika :?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”