Finał LM: Manchester United vs Chelsea - Strona 6

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto podniesie puchar Champions League?

Manchester United
31
50%
Chelsea Londyn
31
50%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 maja 2008, 0:00

Pierwsza połowa dla United zdecydowanie. Druga też zdecydowanie, ale dla Chelsea - pecha mieli niesamowitego. Poprzeczka, słupek, sedzia ... karny Terry'ego.

Ronaldo może nie grał tragicznie - bramkę w końcu zrobił, ale widać ze czasem presji nie wytrzymuje.

Carvalho powinien zostać zawieszony za wejście w Ronaldo, Rio dziś chyba koniecznie chciał karnego dla Chelsea wypracować [najpierw faul na linii, później w II połowie niczym Bruce Lee atakował Joe Cole'a ]

Dogrywka bardzo zachowawcza, nikt nie chciał mocno zaryzykować. Nerwowo się robiło, warunki też najlepsze nie były na 120 minut walki.

Gratuluje podwójnej korony - zasłużyliście

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 22 maja 2008, 0:03

Szkoda Terrego ... ale za to kocham ten sport.

Gratki dla Diabłów. Piekielnie silna drużyna można powiedzieć ;)

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 22 maja 2008, 0:03

No i co tu myśleć o C.Ronaldo :lol: ?
Strzelił bramkę notabene dającą ostateczny tryumf Czerwonym Diabłom, ale to jego przestrzelony karny napsuł chyba najwięcej krwi fanom Man Utd :wink:

Gratulacje, jesteście zajebiści :wink:

rdz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rdz » 22 maja 2008, 0:07

Jestem cholernie szczesliwy, nigdy tak nie byłem. Dziekuje Edwin, dziekuje Ronaldo, dziekuje WSZYSTKIM diabełkom. Paradoskalnie, kiedy Lampard trafił w poprzeczkę, uwierzylem ze wygramy to. Po prostu przypomniał mi sie finał sprzed 9 lat, kiedy to Jancker i bodajże Jeremies nawalali po słupkach i poprzeczkach, ale i tak wygraliśmy ;). Inna sprawa, że przy karnym Terrego już ubierałem kurtke i wychodziłem od ziomka powoli...jak ja nienawidze karnych :P. A czy Ronaldo sie spala? Sory, wybrał róg, nie strzelił co prawda tak jak Hargo, ale uderzył dobrze, a to że wyczuł go Cech to inna sprawa. Spalać to sie spalił z WHU, czy Barceloną, kiedy po prostu nie trafił w bramkę.

Chelsea była lepsza dzisiejszego wieczoru, dużo strzelali (inna sprawa, że przy 24 strzalach bodajże 3 były celne, a u nas 12/5), ale to United jest mistrzem. Nie wiem co wiecej pisać, sory za chaos, uff kocham United.
Ostatnio zmieniony 22 maja 2008, 0:14 przez rdz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 22 maja 2008, 0:09

Beckhamowi nikt nie współczuł!

Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 22 maja 2008, 0:09

No i Cristiano oczywiscie musial zrobic z siebie debila i podczas gdy druzyna sie cieszyla on pokutował tonąc we łzach.
Jesli chodzi o mecz, to bylo to spotkani godne finału. W pierwszej polowie wyrazna przewaga Red Devils ale juz druga czesc meczu zdecydowanie pod dyktando Chelsea. Mam takie wrazenie ze gdyby nie ten skurcz Ferdinanda z bodaj 71 minuty to Chelsea rozstrzygnela by to na swoja korzysc bo Manchester ewidentnie zaczynal "siadać".
Go go Gunners!

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 22 maja 2008, 0:10

Corinthians pisze:Beckhamowi nikt nie współczuł!

Dokładnie. Z niego się jeszcze naśmiewali.
No i Cristiano oczywiscie musial zrobic z siebie debila i podczas gdy druzyna sie cieszyla on pokutował tonąc we łzach.
Chłopak jest wrażliwy. To były łzy szczęścia. :wink:

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 22 maja 2008, 0:11

Z przebiegu gry remis był sprawiedliwy, sędzia bardzo przeciętny, ale wg mnie w ostatecznym rozrachunku zadnego zespolu nie skrzywdzil.
Na karnych rzucało mną po całym mieszkaniu, przy karnym Terrego myslalem ze piłka juz w siatce, mnóstwo emocji, mecz godny finału. Ktos musial przegrać, dobrze ze to nie był Manchester :D

myarcin
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myarcin » 22 maja 2008, 0:12

Gratulacje dla Manchesteru. JAk nie dzis to kiedy?? x( Jednak wciaz bede wierzył w mój klub.. :(

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 22 maja 2008, 0:12

Pierwsze coś ok 30 min to padaka, później nawet fajny meczyk i przyjemny dla oka (choć mogło być lepiej :P ). Szkoda tych słupków Chelsea ale sami też mieli sporo szczęścia. Jak każdemu żal mi Terrego (Szpaq zapeszył mówiąc 'kto jak nie on?' :won: ). Po Anelce niestrzelony karny spłynął jak gole Rasiaka po bramkarzach Premiership. Po sezonie pewnie znowu odejdzie i będzie gwiazdorzył w jakimś średniaku :roll:
A MU od początku do samego końca w tym sezonie pokazało że jak nikt zasłużyło na największe trumfy, ten sezon zdecydowanie należał do nich choć w finale każdy mógł wygrać.

BTW w tym sezonie w poszczególnych ligach byłem przeciwko MU, Realowi, Bayernowi i Interowi :lol2: Widocznie nieźle nagrzeszyłem skoro teraz cierpię takie katusze :lol2: Ale co zrobisz? Nic nie zrobisz :lol: Do następnego sezonu :twisted:

Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 22 maja 2008, 0:15

Sędziowie wkurzyli mnie tylko(?) 4 razy. 3 z nich to sytuacje z roznymi Joe Cole'a :lol: a ostatnia to faul Carvalho, za ktory powinien wylecieć. On, a nie Drogba

rdz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rdz » 22 maja 2008, 0:17

Piotr pisze:3 z nich to sytuacje z roznymi Joe Cole'a
2 z rożnymi, jedna z autem ;)
Yukasz pisze: Ale co zrobisz?
Nic nie zrobisz, buta nie zjesz, oka nie wydłubiesz ;)
Dokładnie. Z niego się jeszcze naśmiewali.
Terry nie jest tak medialną postacią, dodatkowo Becks był znienawidzony przez wielu po Simeone w '98, wiec ci sami sie odezwali po karnych, ci sami jednak byli cichutko po b.dobrych dla Dave'a Mistrzostwach Świata 2002 ;). Taka kolej rzeczy, jesteś na pierwszych stronach gazet, kochają cie albo nienawidzą.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 22 maja 2008, 0:20

Normalnie tyle mozna napisac o meczu ze...w dupe nawet mysli pozbierac nie moge.

Mecz ogladalem w samotnosc, zaczynalem w koszulce skapretkach spodenkach i majtkach...skoniczylem w samych majtkach :lol: Goraco bylo...

Nie ide pic...pic bede jutro, w piatek, sobote...

Jest wyjebiscie :)

Awatar użytkownika
internista1908
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: internista1908 » 22 maja 2008, 0:22

heh piekny meczyk ale ile nerwow sie stracilo :]
w pierwszej polowie moglismy zaklepac sobie zwycieztwo, w drugiej to samo mogla zrobic chelsea. Karne to juz wogule :rydzyk: Mielismy szczescie trzeba przyznac :) Ale liczy sie zwycieztwo i podwojna korona :twisted: :twisted:

:beer: :beer: GLORY GLORY MAN UNITED :beer: :beer:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 22 maja 2008, 0:24

Terry nie jest tak medialną postacią, dodatkowo Becks był znienawidzony przez wielu po Simeone w '98, wiec ci sami sie odezwali po karnych, ci sami jednak byli cichutko po b.dobrych dla Dave'a Mistrzostwach Świata 2002 Wink. Taka kolej rzeczy, jesteś na pierwszych stronach gazet, kochają cie albo nienawidzą.
Dokładnie, Bekham podobnie jak Ronaldo budzi jakieś emocje (m.in. swoim wizerunkiem, wyglądem), nie przejdziesz obok niego obojętnie. Albo ich lubisz, abo nie. Natomiast Terry to imo inna bajka.
Natomiast niestrzelony karny Ronaldo wywołał radość w niemałym gronie jego przeciwników.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”