Finał LM: FC Barcelona- Manchester United - Strona 6

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto będzie triumfował na Wembley?

Czas głosowania minął 29 maja 2011, 0:32

Manchester United
24
56%
FC Barcelona
19
44%
Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1396
Kibicuję: FC Barcelona

Re: Finał LM: FC Barcelona- Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 27 maja 2009, 23:00

Chciałem dodać, że Barca zdobyła 3 trofea w 14 dni! Jakiś rekord 8)

Aha, warto zauważyć, że LM i PUEFA w tym sezonie zdobyły dwie drużyny z 1 grupy fazy grupowej LM. Było tak kiedyś?

PS. :mike:

runej
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: runej » 27 maja 2009, 23:01

Może się tu nie udzielam zbyt często, ale pogratulować trzeba. Brawo! Wygrali lepsi. Iniesta :shock: . Brak słów...

Diabełki, a Wam dziękuje za ten sezon.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 27 maja 2009, 23:02

Piękny mecz! Piękny! Piękny! Właściwie na tym mógłbym skończyć, ale pozwólcie, że jeszcze trochę będę piał z zachwytu. Na początku Manchester atakował, ale przyszła ta wymarzona 10. minuta. Obudził się Eto'o i obudził się wtedy, kiedy było to najbardziej potrzebne. Potem Barca robiła to co robi najlepiej - utrzymywała się przy piłce, walczyła i atakowała. Gol Messiego fantastyczny. Idealny strzał głową tak niskiego piłkarza. Ale najbardziej chylę dziś czoła przed Carlesem Puyolem. Tak powinien grać prawdziwy kapitan - był dzisiaj motorem napędowym zespołu, był wszędzie, miał niebanalny udział przy drugim gola i sam mógł pokonać van der Sara. Ze strony Manchesteru nikt się raczej specjalnie nie wyróżnił. Niepotrzebnie graczy MU ponosiły nerwy w końcówce, zwłaszcza jednego z nich (wiadomo o kim mowa). Jednak szacunek rywalowi się należy za to, że do tego finału dotarli. Visca el Barca!

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 27 maja 2009, 23:03

Bardzo dobry mecz w wykonaniu piłkarzy Barcelony. Manchester jedynie przez pierwsze dziesięć minut stwarzał zagrożenie pod bramką Valdesa, po stracie bramki sytuacja na boisku zmieniła się diametralnie. Po raz kolejny ogromną klasę pokazał hiszpański duet w środku pola + niesamowity Messi.

PS.
Brakujące ogniwo w kolekcji Henry'ego zdobyte :wink: .

Awatar użytkownika
liam
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: liam » 27 maja 2009, 23:04

to co robi Barcelona w tym sezonie to jest jakiś kosmos :shock: nie wiem co napisać ale wielkie gratulacje w tym sezonie byliście poza zasięgiem całej Europy. Dzisiaj Barcelona dominowała przez większość spotkania i gdyby skuteczność była lepsza Manchester mógłby przegrać z 4-0. Ale nie czas teraz na gdybanie ;p Napiszę jeszcze tylko Messi jest wielki, Iniesta jest wielki ale Xavi brak słów... :D AA i jeszcze jedno chyba teraz mędrcy z TVP nie będą mówili że Valdes jest za słaby na Barce :D

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 27 maja 2009, 23:04

Rozumiem że ateniu meczu nie ogladal bo MU mialo troche okazji do 1 bramki Barcy :wink:
Gdybysmy wtedy strzelili kto wie jakby teraz bylo.Wygral zespol lepszy, coz było trzeba zagrac ale Chelsea.

Coz Vidic bedzie jechany, jestem pewy ale mam to w tylku. Widocznie wszyscy czeklai na porazke MU by sie teraz ponapinac :mrgreen: .
Gratuluje tym fanom Co kibicuja Barcelonie a nie anty MU- typu mentor.
MU dzisał był słaby a bardzo dobra,bardzo dobra choc po 10 minutach mogło to inaczej wygladac.

Awatar użytkownika
klopx
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 56

Post Wyświetl pojedynczy post autor: klopx » 27 maja 2009, 23:05

FCB keres pisze:warto zauważyć, że LM i PUEFA w tym sezonie zdobyły dwie drużyny z 1 grupy fazy grupowej LM.
A wszyscy gadali że Barca miała łatwą grupę :P

Dziękuje chłopaki, RZYM ZDOBYTY!!!!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 27 maja 2009, 23:05

Cóż napisać.
Zaczęliśmy nadspodziewanie dobrze. Przez 10 min Barca nie istniała. Wyglądało to wręcz odwrotnie to my mieliśmy piłkę, cisnęliśmy, a Barca grała antyfutbol :mrgreen: W strzałach 5-0. Wolny było blisko, za chwilę Ronaldo minimalnie obok słupka...i kontra i 1-0 w pałę. Cóż za ironia losu. Podobne zdarzenia jak w półfinale, tylko to my byliśmy teraz Arsenalem. Po golu jeszcze coś próbowaliśmy, ale z każdą minuta przewaga Barcy rosła i momentami jechali z nami niemiłosiernie :wink: Cóż taki był pewnie plan Fergiego by z zaskoczenia na początku zdobyć gola nie udało się, a wręcz stało się tragicznie bo go straciliśmy. Wówczas musieliśmy się już otworzyć, nie można było już czekać na ruch Barcy. Cóż tym razem plan Fergiego się nie sprawdził, zaryzykował i przegrał. Można było zacząć jak z Arsenalem czy jak Chelsea czyli spokojnie nie tak wysoko pressingiem, i żałuje, że tak nie zrobiliśmy i czuje z tego powodu lekki niedosyt, bo ta bramka nas zabiła. Pójście na wymianę ciosów z Barcą tak się właśnie kończy. Bywa. Co się stało to się nie odstanie.
Świetny mecz Barcy, momentami miażdżyliście. Czapki z głów. Gratulacje.

PS. Vidic to klasa światowa, kto twierdzi inaczej niech zmieni forum.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 27 maja 2009, 23:07

Obrazek Obrazek Obrazek

Mam i ja :lol:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 27 maja 2009, 23:11

Dla mnie mecz przegrał Ferguson wraz z najlepszą na świecie obroną. Zeby Messi strzelił bramkę głową to faktycznie trzeba być galaktycznym (pozdro napinacze MU). Jak widziałem na samym początku jak wysoko MU kryje Barcę to zastanawiałem się kiedy pójdzie kontra i MU straci gola. Początkowo MU cisnęło, Barca nie istniała ale do czasu. Kilka szybszych podań, na końcu piłka do Etoo i od tego momentu MU przestało grać. W II połowie poza drobnymi zrywami MU widzieliśmy dominację Barcelony.

Nie wiem jaką taktykę w finale na neutralnym terenie by obrał Hiddink ale może jednak warto docenić to jak ustawił zespół przeciwko Barcelonie a szczególnie na własnych śmieciach - to dla tych co deprecjonowali grę Anglików.

Baaarcaaaaaaa! :jupi: Baaarcaaaaaaa! :jupi: Baaarcaaaaaaa! :jupi:

PS Wszędzie wokół finału słyszałem Roma to Roma tamto, szkoda tylko że zabrakło członu 'AS' :lol:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 27 maja 2009, 23:11

slabiutki mecz manchesteru. zagrali o klase gorzej w tylach niz robila to chelsea i zaplacili za to wysoka cene. szkoda, bo liczylem z ich strony na znacznie wiecej, a poczatek byl obiecujacy. to czego nie chcialem to to, zeby barcelona pierwsza strzelila bramke, bo po tym sa juz wstanie zdominowac mecz calkowicie. niestety dla widowizska tak sie wlasnie stalo. barcelona, ktora nieraz bywala nieskuteczna teraz wykorzystala pierwsza okazje, a manchester kompletnie stracil glowe.

mecz potoczyl sie tak, jak wszyscy widzieli. barcelona lubi prowadzic i jak w waznym meczu zlapie to nie puszcza. albo ich postawisz pod presja, ze musza goni wynik albo odpadasz. united troche mnie zawiedli, ale zasluzone zwyciestwo barcelony, calkowita kontrola w drugiej linii i od zdobycia gola nie byli zagrozeni ani przez moment. sir alexowi brakowalo argumentow na lawce. o ile mial napastnikow, o tyle brakowalo mu kogos, kto przeciwstawizly sie xaviemu i iniescie.

gratyulacje dl barcy, choc nie lubie im gratulowac, to zasluzyli. za rok juz tak nie pocwaniacza :P

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 27 maja 2009, 23:12

Ja nie wiem co w tym finale było takiego bajecznego i pięknego - mecz zdecydowanie pod dyktando Barcy, no może oprócz pierwszych kilku minut. Manchester był dziś słaby, nie mam innego słowa. Miałem nadzieję na wyrównany mecz, zwroty akcji i takie tam, czegoś podobnego do finału pomiędzy Liverpoolem a Milanem, a skończyło się na diabłobiciu. Eee, zawiodłem się na tym widowisku.

Mam nadzieję, że w sobotę finał będzie dla mnie znacznie bardziej satysfakcjonujący.

Aha, no i byłbym zapomniał - gratulacje dla Katalończyków, bo sobie zasłużyli. Cholera, że ja to w ogóle powiedziałem... :roll:
Ostatnio zmieniony 27 maja 2009, 23:13 przez metol, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1314
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 27 maja 2009, 23:13

Kamil232 -
PS. Vidic to klasa światowa, kto twierdzi inaczej niech zmieni forum.
To do mnie?Człowieku - jesteś ŚMIESZNY - sam przyznajesz,że bramka zabiła MU,takich błędów nie popełnia obrońca klasy światowej!Wróć do Premiership i np. meczu z Newcastle,Liverpoolem,wróć do finału KMŚ...KLAPKI NA OCZACH - zero zdrowego rozsądku.I najważniejsze - zmień sig,bo już nie jest aktualny...

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 27 maja 2009, 23:15

Piękny moment :D

Szacun dla Man Utd, że nie zagrali ala Chelsea, co mogłoby być skuteczniejsze, ale nie wiadomo jakby potoczyły się losy spotkania. Tym samym Sir Alex Ferguson nie bawił się w kłamstwa jak "Wielki Hiddink" - brawo. Ronaldo nawet nieźle grał, ale wkurzyły mnie na koniec jego niepotrzebne faule. Podobnie nie podobało mi się, że Vidicowi puściły nerwy. W Barcelonie najlepiej chyba Xavi, ale Iniesta, Messi i Puyol też ładnie. Cały zespół zagrał bardzo dobrze, oprócz odstającego na początku spotkania Sylvinho.
Zaczęliśmy nadspodziewanie dobrze. Przez 10 min Barca nie istniała. Wyglądało to wręcz odwrotnie to my mieliśmy piłkę, cisnęliśmy, a Barca grała antyfutbol :mrgreen:
Racja :D Myślę, że to też trochę stres itd. Na początku z Arsenalem w 2006 tak samo - pierwsze 10 minut, Henry nawalał na bramkę Blaugrany jak szalony, a piłkarze ograniczali się do wybijania gdzie popadnie(a jak wiadomo tak nie gramy).

:jupi: :beer:

EDIT:
Jeden mecz nie zmieni tego, że Vidic to klasa światowa i sama czołówka, jeśli chodzi o środkowych obrońców na świecie.
Ostatnio zmieniony 27 maja 2009, 23:16 przez Bask, łącznie zmieniany 1 raz.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 27 maja 2009, 23:16

Wchodze na blaugrane .pl i czytam w głownym newsie ,,Wyrazy współczucia dla Cristiano Ronaldo. Łączymy się z nim w buulu ;,,
nie rozumiem, co do meczu to RealFan napisał to samo co myśle. Czas na Kryske do Realu,Franka do MU i Teveza do realu :mrgreen:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”