Liga Mistrzów: Bayern -Barcelona - Strona 6

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Re: Liga Mistrzów: Bayern -Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 23 kwie 2013, 23:00

Dr.Football1 pisze:
Jak nic sie nie zmieni w naszej grze i skladzie to ja nie wiem.
Juz nie przesadzaj. Polfinal LM i 40 punktow przewagi w lidze, a Wy tutaj placzecie jakby Barca balansowala na krawedzi Segunda i odpadla w fazie grupowej LE. Nie mozna wiecznie wygrywac, a i tak wiekszosc klubow chcialaby byc na miejscu Blaugrany.
Dokładnie, cykl Barcelony i tak trwa zadziwiająco długo.

Wielki Bayern, 37% posiadania, 4 bramki wbite, zero z tyłu i cały mecz grali swoje bez oglądania się na rywala. Szacunek, Pep dostaje gotowca i wiele wskazuje, że nie będzie miał tu co ulepszać a jedynie będzie mógł tylko coś spieprzyć ;) Piękne to by było pożegnanie dla Juupa z potrójną koroną. Sprawa awansu praktycznie załatwiona. Nie wierzę, że Barca tutaj coś jeszcze zmieni. Jedyne ale to sędziowanie, 2 bramki dla Bayernu kontrowersyjne, karny dla Bawarczyków po ręce Pique też ewidentny.

Aha, Bartra miał swój mecz prawdy, poza tym, że w obronie nie ogarniał za bardzo to jak tego nie trafił wie tylko on.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 23 kwie 2013, 23:01

Wszystko rozumiem, złość i tak dalej, ale mam nadzieję, że nikt kto dziś ma pretensje do Villanovy jutro na trzeźwo nie będzie go zwalniał. Po prostu nie zwalnia się mistrza kraju, no matter what.
Przypomnę - szczególnie biorąc pod uwagę o kim mówimy - casus Pellegriniego i Capello z Realu.

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 23 kwie 2013, 23:04

Morrow pisze:Aha, Bartra miał swój mecz prawdy, poza tym, że w obronie nie ogarniał za bardzo to jak tego nie trafił wie tylko on.
Bartra w tej sytuacji w polu karnym chyba zbyt wczuł się w zadania defensywne, bo zachował się jak dodatkowy libero Bayernu Monachium, gdyby nie zdejmował tej piłki, to Pique na luzie wykończył by tą akcję, a tak, nie dość, że uchronił Bayern od straty gola, to jeszcze pięknie piłeczkę wybił w trybuny. Chłopakowi Bayern powinien jakąś premię wypłacić na pocieszenie odpadnięcia z LM. Bo zasłużył sobie.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 23 kwie 2013, 23:07

a ja na miejscu Barcy i Realu (zwłaszcza Realu) zainteresowałbym się Kloppem i Juppem, jak dla mnie dwaj fenomenalni trenerzy.

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 23 kwie 2013, 23:12

czarny_samael pisze:nikt kto dziś ma pretensje do Villanovy jutro na trzeźwo nie będzie go zwalniał
Pewnie jestem idiotą, ale ja go zwalniam od ponad pół roku, bo ewidentnie prowadzi tą drużynę na dno. Bez pomysłu, bez zmian, bez jakiegokolwiek przygotowania w elemencie taktyki przeciwnika, nic. Koleś często stawia na nieodpowiednich graczy, drużyna nadal prowadzi się sama. Tu potrzeba gościa z charakterem, z pasją i werwą, a nie kolesia po przejściach, z wykrzywioną miną. On nawet w konferencjach nie bierze udziału. To jak to z nim jest? Za co pieniądze dostaje?

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 23 kwie 2013, 23:14

Co za mecz! Jaki wynik, jakby mi ktoś wczoraj powiedział, ze dzisiaj zdemolujemy Barcę 4:0, a na dodatek wczesńiej potwierdziły transfer Mario Goetse, to bym kazał mu iść do lekarza :rotfl4:

Po 4 latach rewanzujemy sie wielkiej Barcelonie w takim samym stosunku :!: niesamowite, jeszcz tydzień temu jak Bayern rozgromił Wolfsburg 6:1, przypomniało mi sie, ze 4 lata temu Bayern najpierw poległ w Wolfsburgu 1:5, a potem w Barcelońie 0:4 . I zamarzylo mi sie, ze skoro zrewanzowalismy sie Wolfsburgowi, to teraz pora na Katalonczykow :p i sie spełniło, cholera :twisted:

Pochwały dla wszystkich, ale szczególnie Dante (kapitalny szef obrony), Robbena (ta mina po trzecim golu bezcenna, no i zapieprzanie przez cały mecz), Martineza (chyba sobie przypomniał o nim del Bosque), no i przede wszystkim Thomasa Muellera - to jest właśnie zawodńik na ważne mecze, pisałem już o tym kiedyś 8) no i oczywiście pewny na cześć Heynckesa, głównego autora sukcesu - zniszczył faktycznie swojego rywala.

Dyskusyjne sędziowskie, ale jak wielu słusznie zauważylo, w obie strony ;) wynik może trochę za wysoki, ale zwycięstwo Bayernu jak najbardziej zasłużone. Final w zasięgu rewanżu, nie powinni tego spartolic. Tak samo jak i finalnego triumfu :twisted:

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 23 kwie 2013, 23:16

Aker pisze:a ja na miejscu Barcy i Realu (zwłaszcza Realu) zainteresowałbym się Kloppem i Juppem, jak dla mnie dwaj fenomenalni trenerzy.
Kloppem Real jest zainteresowany, o ile oczywiście Mourinho miał by odejść z Santiago Bernabeu. Mourinho ma klauzule w kontrakcie, gdzie bez problemu po sezonie może zmienić pracodawcę bez żadnych konsekwencji i mimo obowiązującego kontraktu. Jeśli Mourinho by z Realem w tym sezonie wygrał Ligę Mistrzów, to prawdopodobnie szukał by innych wyzwań, być może na wyspach Brytyjskich, gdzie go wyraźnie ciągnie. Sama ta kurtuazja po meczu z Manchesterem Utd była wymowna. Wszystko zależy od tego, jaką decyzję podejmie Mourinho na koniec sezonu, bo wątpię by klub sam chciał pozbyć się takiego szkoleniowca i to bez względu na sytuację w szatni.

Martwi mnie, że wśród faworytów do zastąpienia Mourinho, jest nie tylko Klopp, ale także Ancelotti. Kogo jak kogo, ale Włocha nie chciał bym na ławce Realu. Czas pokaże, narazie nie ma sensu nad tym debatować.
Barcelona także trenera się nie pozbędzie. Przynajmniej nie w tym sezonie. Ważne obecnie jest, aby aktualny szkoleniowiec przestał więcej czasu spędzać w szpitalu a przeniósł go na boisko. Bo Barcelona w tym sezonie, właściwie gra bez trenera.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 324

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 23 kwie 2013, 23:17

Swoja drogi jesli Mourinho uda sie cos wymyslec i pyknac Bayern w finale, mimo ich znakomitej formy i tego, jak bardzo Realowi nie lezy - to chyba na dlugo nie znajdzie sie nikt, kto zakwestionuje jego zajebistosc. Tyle ze scenariusz dosc watpliwy, nie z ta chwiejna forma jaka Real prezentuje w tym sezonie - no i najpierw przeciez BvB.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 23 kwie 2013, 23:29

szefu91 pisze:Pewnie jestem idiotą, ale ja go zwalniam od ponad pół roku, bo ewidentnie prowadzi tą drużynę na dno. Bez pomysłu, bez zmian, bez jakiegokolwiek przygotowania w elemencie taktyki przeciwnika, nic. Koleś często stawia na nieodpowiednich graczy, drużyna nadal prowadzi się sama. Tu potrzeba gościa z charakterem, z pasją i werwą, a nie kolesia po przejściach, z wykrzywioną miną. On nawet w konferencjach nie bierze udziału. To jak to z nim jest? Za co pieniądze dostaje?
Ogólnie jak miałeś do niego pretensje, to dziwne żebyś teraz zmieniał zdanie, podobnie mam z Fornalikiem. Ale zwolnienie trenera który wygrywa majstra jest dla mnie zbrodnią na futbolu. Tak jak takiego co dochodzi do 1/2 finału LM. A ten ma obie te rzeczy. Nie wyobrażam sobie tego jako racjonalnego rozwiązania. Szef Palermo by go nie zwolnił.
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2013, 23:41 przez czarny samael, łącznie zmieniany 5 razy.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 23 kwie 2013, 23:33

Aker pisze:a ja na miejscu Barcy i Realu (zwłaszcza Realu) zainteresowałbym się Kloppem i Juppem, jak dla mnie dwaj fenomenalni trenerzy.
Kloppa bym jeszcze zostawił w Dortmundzie. Jeśli pokaże, że nawet w 'ciężkich czasach', czyli po odejściu kilku kluczowych graczy, wciąż radzi sobie świetnie, to zamiast gorącej posady w Realu czy Chelsea dostanie ciepłą i stabilną w takim np. Manchesterze United, gdzie będzie mógł zakotwiczyć na lata. No chyba że marzy mu się kariera a'la Mourinho.

Awatar użytkownika
SiKor
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SiKor » 23 kwie 2013, 23:51

jeden ekspert z C+ i odrazu można oglądać studio nSportu. Mam nadzieje, że ekipa C+ przejmie od nowego sezonu LM w całości i nie będziemy musieli słuchać tych patałachów z N

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 23 kwie 2013, 23:51

Cytat kibica MU, bardzo trafny zreszta:
W sumie jestem rad, że United już odpadło z LM. Obawiałbym się o ich cnotę w starciu z TAKIM Bayernem.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 23 kwie 2013, 23:55

Tak sobie myślałem, że ten dwumecz może dokonać zmiany warty na stanowisku hegemona w światowej piłce, lub potwierdzić dominację starego mistrza. Zresztą pewnie nie tylko ja. Nie spodziewałem się jednak, że będzie można taką tezę sformułować tak kategorycznie. Czy jest lepsza metoda by przejąć pałeczkę niż dewastując starego mistrza?
Brawa dla Bayernu, nie jest dla mnie niespodzianką ich poziom, ale i tak przeszli ludzkie pojęcia. Były błędy sędziego, ale zdaje się, że w obie strony. Zresztą nie chce w to wchodzić. W tym meczu o wyniku nie decydowały epizody, a całokształt. Bayern zagrał perfekcyjne spotkanie. Każdą formację można analizować osobno i każdy zagrał doskonale.
Ciekaw jestem jaka będzie reakcja Barcelony na to co się wydarzyło. Jak to skomentują, jak będą się nastawiać na drugi mecz. Chyba bardziej mnie to pasjonuje niż sam wynik, bo nie mogę sobie wyobrazić by skruszyli ten Bayern.

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 24 kwie 2013, 0:06

Dr.Football1 pisze:Cytat kibica MU, bardzo trafny zreszta:
W sumie jestem rad, że United już odpadło z LM. Obawiałbym się o ich cnotę w starciu z TAKIM Bayernem.
Ja myślę, że United tak by nie dostał. Jednak obrona Barcelony to jest poziom dołu ligi, a United jest wręcz budowane od tyłu. Zresztą jestem zdania, że gdyby na boisko wyszła Barcelona z chociażby finału 2010/11 to po Bayernie też nie byłoby czego zbierać. Zespół Guardioli tworzył ogrom sytuacji i ich nie wykorzystywał; Vilanovy tylko klepie i tych sytuacji bramkowych nie kreuje, więc tu problem jest zarówno w ataku jak i obronie. Tak czy inaczej, Bayern to nowy król. Ciekawe kto następną Złotą Piłkę dostanie. Tym razem jedenastka może z Bundesligi będzie? :)

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 24 kwie 2013, 0:12

Gratulacje dla Bayernu. Powodzenia w finale.

Dla mnie osobiscie mecze z Realem byly potwierdzeniem konca wielkiej Barcelony. Teraz wielu zaslepionych cules przekonalo sie jaki to slomiany gigant. NIe zagralismy lepiej niz na SS czy z PSG. Generalnie caly sezon LM poza rewanzem z Milanem to byly slabe albo srednie mecze. Trafilismy na przeciwnika lepszego i dostalismy wpierdol. Pal licho ze sedziowie uznali 2 nieprawidlowe bramki. Caly mecz slaby bez charakteru. Sezon lecimy na oparach tego co zostawil Pep i mamy tego efekty. Na szczescie przewaga wystarczy do zdobycia mistrzostwa co w pewnym sensie dalej kreci pewien cykl sukcesow.
Tito nigdy mnie nie przekonal i tego nie zrobi. Pomimo faktu ze zdobedzie mistrzostwo to raczej nie widze w tym wiekszych zaslug trenera. W zwiazku z powyzszym z zalem za te wczesniejsze 4 lata papa. Trzeba nam trenera a nie figuranta. Czeka nas rewolucje. Sandro Fuera!!!

ps. Przed sezonem chodzily sluchy ze Pep nie porozumial sie z Sandro bo chcial sprzedac Pique i Fabsa....... widac nie mylil sie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”