Polskie kluby w europejskich pucharach - Strona 53

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Ile polskich drużyn dotrwa do IV rundy eliminacyjnej?

Wszystkie
4
20%
Trzy
1
5%
Dwa
6
30%
Jeden
2
10%
Żaden
7
35%
Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 03 lip 2008, 20:21

Typowa polska mentalnosc. obojetnie kogo by Wisla nie wylosowala, od razu pojawiaja sie glosy ze juz po awansie. wiekszosc osob powtarza to co mowi kilku dziennikarzy, ktorzy pewnie Beitara nigdy na oczy nie widzieli. Jak chcemy grac w LM to wreszcie trzeba przestac srac ze strachu przed kazda wylosowana ekipa.

gilardino
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino » 03 lip 2008, 20:27

Nie musze oglądać meczów ligi izraelskiej żeby wiedzieć że Beitar będzie ciężkim rywalem.Wystarczy spojrzec na to jakich piłkarzy kupili przed sezonem, no i budżet 60 mln dolarów - każdy polski klub będzie mógł o takim pomarzyć jeszcze przez wiele lat.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 03 lip 2008, 20:28

peepe i tak w kolko macieju od 10 lat. Z kazdym sezonem oddalamy sie od czolowki wiec jak mamy myslec o awansie? Piszesz o strachu a ja ci cos powiem... Wisla ani Legia nie maja potencjalu pilkrskiego na LM. Zaraz odezwa sie glosy ze jakas tam Artmedia dala rade. My tez moglismy...Anderlecht, Schahtar, Pao itp Wiec tylko fanatycy widza szanse awansu do LM. Szczerze Jednym slowem nasz awans do Lm to bedzie cud

gilardino
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino » 03 lip 2008, 20:31

Naszczęście zbliża się wielkimi krokami reforma rozgrywek dzięki czemu klubom z takich krajów jak Polska będzie łatwiej awansować do LM.Nie pamiętam jak będą wtedy wyglądać eliminacje natomiast jeden z dziennikarzy ocenił szanse polskiego klubu na awans po reformie na około 70% przy maksymalnie 10% w obecnym systemie.

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 03 lip 2008, 20:34

Bienias ale co innego mowic ze bedzie awans a co innego zalozyc sobie walke z przeciwnikiem i danie szansy klubom i pilkarzom na pokazanie sie. pewnie, jest mozliwosc ze skonczy sie jak sie ostatnio zawsze konczy, ale wierzyc trzeba, niezakladajac z gory porazki i kolejnego blamazu.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 03 lip 2008, 20:44

peepe pisze:wiekszosc osob powtarza to co mowi kilku dziennikarzy
Jezeli do mnie pijesz to nie rtafiles, bo moje zdanie nie zostalo wygerenmowane przez pozal sie boze Pola czy innego tam. Przed losowaniem bylo pewne ze Beitar bedzie najgorszy, zreszta zaraz po wylosowaniu glosilem to a chyba nie dalo rady wtedy przecyztac ? Tak sie skalda ze liga izraeska jest czasem w niektorych ofertach bukow wiec trzeba co nieco wiedziec
peepe pisze:wierzyc trzeba, niezakladajac z gory porazki i kolejnego blamazu.
a nie lepiej podejsc realnie do sprawy ? zeby potem nie bylo tak jak chociazby na Euro, zdrowy rozsadek a nie dmuchanie balonika, ja przed Euro pisalem ze 3msc (bylo4) i tez tak niektorzy mowili ja ty teraz, trzeba wierzyc a nie zakladac pesymistyczne rozstrzygneicie, tylklo to bylo zdrowe podejscie do sprawy
Niektorzy pisali ze Wisla rozjedzie Beitar kilkoma bramkami, chce to zobaczyc ....
jak dla mnie sprawa wyglada tak 53% Beitar - 47% Wisla, na wyjedzie moim zdaniem na 99% Wisla przegra u siebie byc moze ze odrobi

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 03 lip 2008, 20:51

Nie pilem do ciebie czeher, generalizowalelm w oparciu o kilka wczesniejszych postów. nie jestem zwolennikiem dmuchania balonika, hurraoptymizmu w wydaniu takim jak mowisz, wiadomo ze to bezsens. jednak wlasnie zdroworozsadkowe podejscie o ktorym piszesz kaze zalozyc podjecie walki i pozwala upatrywac jakichs tam szans na awans.
nie podoba mi sie to ze od razu zaklada sie porazke i kolejny polski klub za burta pucharow jeszcze przed pierwszym meczem :!:

Awatar użytkownika
Jaro1910
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jaro1910 » 03 lip 2008, 22:29

No dobrze. Wisła przejdzie Beitar Jerozolima, tylko co dalej :?: W dalszej rundzie niestety polski klub trafi na drużynę pokroju Liverpoolu, czy FC Barcelony i wtedy już praktycznie na 100% kolejny już rok nie będziemy mieć przedstawiciela w Lidze Mistrzów. Kiedyś, gdzieś czytałem, że Wisła szykuje się na te rozgrywki dopiero za 3 sezony, kiedy przez występy w pucharze UEFA wyrobi sobie pozycję, aby mieć łatwiej w losowaniu w eliminacjach LM.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 03 lip 2008, 22:34

Jaro1910 pisze:dopiero za 3 sezony
za rok nowa formula, wiec watpie

Awatar użytkownika
Jaro1910
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jaro1910 » 03 lip 2008, 22:44

czeher pisze:
Jaro1910 pisze:dopiero za 3 sezony
Kiedy czytałem artykuł o tym, jeszcze nie było planów reformy. Może teraz coś się zmieniło w planach Wisły, chociaż wątpię.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 04 lip 2008, 20:56

czeher pisze:Jaro1910 napisał:
dopiero za 3 sezony

Z tą formułą bym się tak nie jarał. LM nie będzie wtedy już taka sama. Skoro Mistrzowi Polski będzie tak łatwo się dostać to i pewnie będzie się roić od takich drużyn jak Rapid Wiedeń, CSKA Sofia, FC Basel, FC Kopenhaga czy IFK Göteborg.
Czy nie lepiej raz na 10 lat przebojem zaistnieć w Champions League i być przez pewien czas na ustach piłkarskiej Europy niczym wcześniej wspomniana Artmedia?

Awatar użytkownika
SEEKER
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SEEKER » 04 lip 2008, 23:19

Słuchaj kluby musza zarabiac pienaidze szczegolnie Polskie wiec nei wazne czy beda na ustach obojetnie kogo,pieniadze musza sie zgadzac po to sie inwestuje w druzyne zeby regularnie grala w Champions League :idea:

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 05 lip 2008, 0:11

Ja nie mam nic przeciwko regularnej grze Polskich klubów w CL. W szczególności jeśli chodzi o kasę.

Po prostu zrobi się drugi Puchar Uefa(nie traktować tego dosłownie) i coraz rzadziej bedziemy spotykać Superhity w grupowych fazach. West i Middle East zrównają się ze sobą pod względem ilosci klubów co znacząco wpłynie na Poziom Ligi Mistrzów.

Ja bym wolał aby nie było żadnych zmian ... Póki co jest jak jest, co roku jesteśmy coraz bliżej, a jednak dalej :twisted: Ale to jest właśnie sport ;P kiedyś napewno się uda.

Awatar użytkownika
Jaro1910
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jaro1910 » 05 lip 2008, 14:20

ja także nie jestem za tymi zmianami. Wtedy w LM będzie grało więcej drużyn, które po prostu nie zasługują na grę w tych rozgrywkach. Po co ma przez ułatwione eliminacje przejść jakaś słaba drużyna, która w Lidze Mistrzów będzie tylko dostarczycielem punktów, a największe drużyny, takie jak np. Real Madryt, Manchester United, Inter Mediolan, będą grały z nimi w drugich składach, bądź bez kilku najlepszych piłkarzy :?: Przecież wtedy nie będzie to miało sensu. Lepiej, jak od czasu do czasu słabsza drużyna( np. Artmedia Petrzałka), wyskoczy z formą i namiesza trochę w LM i ludzie ją zapamiętają, jako drużynę, która nie dała się najlepszym.

Poza tym nazwa tych rozgrywek: "Liga Mistrzów", o czymś mówi.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 05 lip 2008, 14:38

Jaro1910 pisze:Poza tym nazwa tych rozgrywek: "Liga Mistrzów", o czymś mówi.
Mówi tylko o tym, że bardziej należy się "z nazwy" gra w Lidze Mistrzów Wiśle Kraków, niż Fiorentinie, Milanowi czy innej Barcelonie.
Właśnie dlatego, że ta nazwa coś mówi, będą wprowadzone zmiany w rozgrywkach, bo Platini i UEFA chce przyciągnąć do tych rozgrywek więcej mistrzów.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”