Polskie kluby w europejskich pucharach - Strona 54

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Ile polskich drużyn dotrwa do IV rundy eliminacyjnej?

Wszystkie
4
20%
Trzy
1
5%
Dwa
6
30%
Jeden
2
10%
Żaden
7
35%
Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 637
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 09 lip 2008, 19:02

I runda kwalifikacyjna Pucharu UEFA przed nami. Wystąpią dwa Polskie klubu Legia i Lech. Jak oceniacie rywali? Wg mnie szanse jak co roku ogromne, marzenia jeszcze większe. Ale obiektywnie patrząc to nie mam bladego pojęcia jak poradzimy sobie z `mocarstwami` takimi jak FC Gomel czy Khazar Lenkoran. Chciałbym żeby któryś z tych klubów doszedł do kwalifikacji grupowej... I niech może wreszcie niebiosa się obudzą i dadzą polskim kibicom kszte radości.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Reputacja: 0
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 09 lip 2008, 19:05

Gomel teraz nie jest dla nas zadnym kopciuszkiem - szanse oceniam 50/50. Przy tym poziomie naszej pilki to nie zdziwie sie jak wyeliminuje Legie [`]. Ale mam nadzieje ze sobie poradze krzykacze z Warszawy.

Co do Lecha to jestem ciekawy tego mecz z jak to nazywaja w Azerbejdzanie - azerska Chelsea. Ale przegrac z druzyna z Azerbjdzanu z drugiej strony to wstyd....

Awatar użytkownika
Jaro1910
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jaro1910 » 09 lip 2008, 21:50

Mam obawy, co do występu Lecha. Już nie takie orły dawały sobie radę z polskimi drużynami. Ja np. ciągle pamiętam, jak Lech nie zdołał pokonać Tereka Grozny(chyba tak się odmienia). Co do tego Gopelu, to też jestem ciekawy, czy rzeczywiście są tacy, jak o nich mówią.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 09 lip 2008, 22:00

Co do tego Gopelu, to też jestem ciekawy, czy rzeczywiście są tacy, jak o nich mówią.
A jak o nich mowia ? Jak narazie wyglada na to ze to najgorsza bialoruska druzyna z ktora bedzie nam sie mierzyc, blizej im do spadku niz do gornej czesci tabeli aktualnie...
Problem w tym ze nasze kluby maja zla passe z bioloruskimi zepsolami i to jedyne co przemawia za Gomel

Lecha nie ma co porownywac do Lecha, moze lepiej do Amiki? ona w sumie rpzewaznie solidnie sie prezentowana nie liczac grupy UEFA no ale byla pierwszym zespolem ktory dotarl do fazy grupowej

Martinho szans Wisly nie ocenisz ?

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 09 lip 2008, 22:07

czeher pisze:Martinho szans Wisly nie ocenisz ?
Coz oceniac... Nie widzialem Beitaru w akcji nie moge niczego o nich powiedziec, poza tym ze maja kase i dobrego sponsora... Wisle sklad sie sypie napewno jednak faworytem w dwumeczu nie bedzie.... Wisla ostatnio tylko sie oslabia a wladze skapia na transfery :evil: Bedzie ciezko ale wierze ze moze sie udac

mateo23
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Czy polskie kluby przejda eleminacje pucharowe

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mateo23 » 15 lip 2008, 2:29

osobiście sądze, że Wisła Kraków nie przejdzie druzyny z Izraela Beitaru Jerozolima. Powód jest prosty jak narazie totalny brak wzmocnień. Kolejnymi drużynami są Legia Warszawa i Lech Poznań. Tutaj pokładał bym juz większe nadzieje, biorac pod uwagę fakt iz graja one w pucharze UEFA. W Poznaniu widać, że zespół gra w europejskich pucharach, wzmocnili sie czterema naprawde dobrymy zawodnikami. W końcu nie sa to tylko transfery uzupelniające a przemyślane zakupy. Legia również sie wzmociła, chociaż to w Lechu pokładam większe nadzieje

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 15 lip 2008, 19:51

mateo23 pisze:Powód jest prosty jak narazie totalny brak wzmocnień.
Ale czy jak zespol nie kupi zadnego pilkarza to od razu moze byc po awansie do kolejnej rundy? Z tego co wiem Beitar ma jakies problemy ze skladem w obronie. Wiec w tym moze upatrywac bedziemy szanse ale nie przesadzajmy - ten zespol nie jest taki silny jak to rozglosnily media czy przeciwnicy Wisly. Popatrzylem na kilka ostatnich meczy tego zespolu i szczerze mowiac jakis zaskakujaco przekonywujacych wynikow nie osiagaja...

tomek_sst
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tomek_sst » 15 lip 2008, 21:11

Martinho pisze: Nie widzialem Beitaru w akcji nie moge niczego o nich powiedziec,
Rozumiem, że Chazar i Gomel oglądasz regularnie?

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 15 lip 2008, 21:16

tomek_sst pisze:Rozumiem, że Chazar i Gomel oglądasz regularnie?
W moich wypowiedziach na temat Lecha i Legii niczego nawet w najdrobniejszym stopniu nie objalem komentarzem ktory wskazywal by ze widzialem w akcji Gomel czy Chazar. Napisalem ogolnikowo. O co chodzi? A w poscie o Wisle napisalem po prostu ze nie widzialem Beitaru w akcji bo czeher poprosil mnie o ocenienie szans Wisly, o ktorej zapomnialem wczesniej wspomniec. Czy takim ludziom jak ty trzeba wszystko krok po kroku wyjasniac?

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 16 lip 2008, 13:34

Panowie nie demonizujmy mistrza Izraela, ale jeżeli Wisła dalej będzie tak prezentować się beznadziejnie w sparingach jak wczoraj to będzie ciężko. Ja oceniam szanse 50 na 50.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 50

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 16 lip 2008, 13:50

assurbanipal pisze:Ja oceniam szanse 50 na 50.

Optymista ;) Mi się wydaje że Wisła bez wzmocnień i w dodatku z taka forma raczej nie będzie wstanie awansować dalej ehh a wydawało się że tym razem może się udać :roll: Nie wiem sam jeśli uda im się trafić idealnie formą Skorża dobrze ustawi drużynie to może się uda bardziej bym postawił 3 do 7 na Beitar :)

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 17 lip 2008, 14:10

Bez przesady, bo znowu patrzycie poprzez pryzmat kasy. Ok jest ona bardzo ważna, ale klubom z Izraela ciężko ściągnąc naprawdę wielkie gwizdy. bo niby kto taką jest, Abreu ściągnięty z River? :) Jak dla mnie nie jest :)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 17 lip 2008, 15:17

assurbanipal pisze:Abreu ściągnięty z River? Smile Jak dla mnie nie jest Smile
A kim jest Abreu czy Boateng na tle Brożka czy Łobodzińskiego?
Ja rozumiem, że to nie są supergwiazdy światowej klasy, ale niestety na tle wiślackich gwiazdeczek to i tak świetni gracze. Dlatego jestem przekonany, że Wisła Beitaru nie przejdzie - osłabiona i bez nowych graczy nie ma czego szukać nawet w II fazie eliminacji LM.

Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 17 lip 2008, 16:29

Podobno Cupiał powiedzial ze przegraną w 1 meczu maja juz wkalkulowaną-SKANDAL. Bednarz miast robic jakies duze transfery to sciaga jakiegos słowackiego przecietniaka. Jak tak dalej pojdzie to w tym sezonie role sie odwroca i to Wisla bedzie grala juniorami w waznych spotkaniach a Legia po madrych transferach zdobedzie mistrza. Nawet jak przejda Beitar to w 3 rundzie nie maja szans z super podstarzalym trzonem druzyny : Zienczuk, Cantoro, Baszczynski.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 17 lip 2008, 20:05

Lech dobry mecz. Zawsze przyzwyczajałem się, że nasi w tych terenach bronią Częstochowy ale dzisiaj inaczej. Lech non stop ładne kontrataki tylko szkoda nieskuteczności ale najważniejsze, że odnieśli zwycięstwo. Arboleda najbardziej mi się dzisiaj podobał. Za 2 tygodnie przewiduję, że koło 4:0 się skończy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”