FC Barcelona - AC Milan (dwumecz) - Strona 7

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Zablokowany
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 13 kwie 2006, 0:04

Łukasz[ACM] pisze:
Co do bloku obronnego Milanu to myśle że będzie on wyglądał tak:
Maldini - Nesta - Kaladze - Cafu\Serginho nie wiem jak z formą u tego pierwszego.
Serginho na prawej obronie?Cos pomieszales dude.

Szkoda ze Messi nie zagra.Zawsze lepiej dla widowiska gdy trenerzy maja do dyspozycji wszystkich zawodnikow.O ile w Milanie tak moze byc to w Barcelonie juz nie.Nie ma sie co dziwic to juz koncowka sezonow zawodnicy sa zmeczeni wiec i o kontuzje latwiej.Barca ma na szczescie dobrego zmiennika dla Messiego.Maly francuzik ktorego bardzo lubie czy Larson ktory byl chyba tam ostatnio wystawiany i niezle sobie radzil.

To sa jednak problemy Barcelony wiec ja nie bede za bardzo przejmowal sie absencjami w druzynie z Katalonii.Licze ze oslabienia Barcelony i atut San Siro beda jezyczkami u wagi w pierwszym spotkaniu bo klasa zespolow jest mniej wiecej zblizona.

Martwi mnie natomiast to ze prawdopodobnie Materazzi wystapi w derby Mediolanu.On zawsze lubil polowac na Shevchenke.Oby tym razem nie bylo to polowanie skuteczne.Roznie to moze byc po tym meczu bo walka z pewnoscia bedzie ostra i nikt nie odstawi nogi.
Trzeba wygrac i derby i mecz z Barcelona.Bez wzgledu na koszty :)

Forza Milan.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 13 kwie 2006, 0:38

Niggaz pisze:Puyol raczej nie
Chętnie puściłbym Hiszpana i Ukraińca na 50 metrów i zobaczył osiągi :P:D

Messiego napewno szkoda ale jeszcze będzie miał okazje, lepiej niech odpocznie i będzie w 101% gotowy do gry bo po co ryzykować odnowieniem się kontuzji a jak wiadomo każda kolejna tylko pogarsza sytuacje :?
Chlopaczek pisze:Serginho na prawej obronie?Cos pomieszales dude.
Nie chodziło o to że na prawą strone tylko że jest w obwodzie. Jeśli Cafu będzie bez formy to zapewne na płyte boiska wybiegnie Serginho bo Billy w tym meczu może nie dać rady a Dario chyba mniej pewny pd Brazylijczyka.

P.S co z Zazą :?: On robi ten komputer czy jak :lol:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 13 kwie 2006, 1:45

Ja uwazam ze Serginho wybiegnie w podstawowym skladzie a Maldini usiadzie na lawke i najwyzej wejdzie w razie potrzeby albo zeby odciazyc Serginho z zadan defensywnych tak jak z Lyonem co sie sprawdzilo.

Zmiana Serginho za Cafu to rownie dziwny pomysl jak swego czasu Maldiniego za Costacurte ktory byl zmuszony grac na prawej obronie.
Serginho czesto jak gra na lewej obronie dosrodkowuje w trybuny wiec trudno mi sobie wyobrazic co by bylo gdyby gral na pozycji Cafu :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 kwie 2006, 9:59

Łukasz[ACM] pisze:Chętnie puściłbym Hiszpana i Ukraińca na 50 metrów i zobaczył osiągi
Chciałbym to zobaczyć. Postawiłbym spore pieniądze na Carlesa :P Chociaż lepsze by było klasyczne 100 metrów. Na 50 to można przyspieszenie zbadać :wink:

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 13 kwie 2006, 13:33

Niggaz pisze:Postawiłbym spore pieniądze na Carlesa
Chyba lubisz trwonić pieniążki.

Niggaz pisze:Na 50 to można przyspieszenie zbadać
Raczej nie przyśpieszenie bada się na krótkich dystansach max 30m.

Ukraińca do najszybszych nie zaliczam, ale zapewne poradził by sobie z Puyol'em.

Milan ostatnimi czasy trwonił wielkie przewagi czy to w dwumeczu czy w meczu :wink: przypomina mi się mecz z Deportivo które mialo wygrać 4:0 i wygrało...no i mecz z The Reds
:wink: Potrafią wygrać z kazdym, latwo strzelaja bramek duzo z niczego...ale i szybko traca Blaugrana moze to wykorzystać. Ciekawe kto przyklei się do Szevy, bo Marquez nie zagra co ejst wielkim osłabieniem(włąściwie poza nim i Puyolem w Blaugranie nie ma klasowego obrońcy) pozostaje Puyol, albo Oleguer :lol: będzie sie działo...

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 kwie 2006, 13:45

Toudinho pisze:Chyba lubisz trwonić pieniążki.
Nie za bardzo. Zdecydowanie bardziej lubię czytać śmieszne riposty. Dzięki.
Toudinho pisze:Raczej nie przyśpieszenie bada się na krótkich dystansach max 30m.
Potraktuj to co napisałem umowanie :roll: Takie szczegóły nie mają żadnego znaczenia w naszej kwestii.
Toudinho pisze:Ukraińca do najszybszych nie zaliczam, ale zapewne poradził by sobie z Puyol'em.
Jeżeli Ukrainiec nie należy do najszybszych a mimo to jest szybszy od Puyola to jaki jest Carles? Wolny?

Opamiętajcie się ludki. Wystarczy sobie przypomnieć jak Puyol przed przybyciem Ryjka grywał jako prawy obrońca i często biegał po skrzydle wykorzystując właśnie szybkość. Zresztą potwierdzeniem jego obecnej szybkość jest także styl gry jaki prezentuje. Gra bardzo wysoko, nawet na połowie boiska bo wie doskonale, że nawet jeżeli padnie prostopadła piłka gdzieś w okolice pola karnego Barcy to i tak ma duże szanse na to, że dogoni przeciwnika. Zawsze nadąża za akcjami. Niewielu jest w Barcelonie zawodników szybszych od niego. Tudno to będzie jednak przetłumaczyć komuś kto uważa, że środkowy obrońca to taki koleś, który jest duży i wolno biega :roll: Nie wiem na jakiej podstawie sądzicie, że Sheva jest szybszy. Poważnie.

Awatar użytkownika
LAtifa_19
Grafomański impertynent

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LAtifa_19 » 13 kwie 2006, 13:48

a może SHEVA będzie niewodoczny tak jak z LYONEM (poza końcównka oczywiście). TOUDINHO napisał że strata Marqeza jest wielkim osłabieniem i ja się z tym zgodzę do Shevchenki będzie sie musiał chyba PUYOL przykleić bo OLEGUERA jako plastra SHEVY nie widze :P najwazniejsze aby BARCA nie popełniała głupich błędów w obronie bo MILAN bezwzględnie takie błędy wykożystuje. Wiadome jest że BARCA zaatakuje nie raz (bo to BARCA :wink: ) a kontry MILANU są BARDZO DOBRE zazwyczaj

EDIT Marqez ZAGRA :wink:

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 13 kwie 2006, 21:44

A dla mnie njawiekszym zmartwieniem nie bedzie Ukrainiec...tylko Inzaghi, bedzie sprawial najwieksze zagrozenie pod bramka VV. Do Szewy sie przyklei Puyol lub Marquez i bedzie git, a Inzaghi..jedna prostopadla pilka, w ktorej zostanie z tylu Gio lub Oleguer i pozamiatane..mamy brameczke. No i to cwaniactwo Wlocha dosyc mnie niepokoi :? Inna wazna sprawa jest zatrzymanie Pirlo. Jesli Andrea bedzie gral tak jak ostatnio, to mozna powiedziec, ze sie sam pokryje, ale to jeszcze zostaje Seedorf.W sumie szkoda, ze zabraknie Dekunia(pozdro Niggaz :P ), bo srodkowa linia bylaby zdecydowanie w posiadaniu blaugrana :P
Ogolem raczej sie spodziewam meczu podobnego jak na Stamford. Barca nie bedzie atakowac, za wszelka cene, bedzie wyczekiwac, a Milan to Milan. Taktyka i juz. NIe zdziwilbym sie tez , jesli mecz bedzie strasznie nudny i wygra Milan 1:0. Raczej super widowiska sie nie spodziewam...ale jednak emocje beda i pewnie nie raz bedzie mozna zawalu dostac :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 kwie 2006, 21:50

A ja właśnie uważam, że Barcelona będzie chciała zagrać podobnie jak na Stamford Bridge. Bardzo ostrożnie, bez forosowania tempa, ale jednak z myślą o strzeleniu bramki. Milan pewnie bardzo podobnie chociaż wolałbym, aby na ten temat napisali coś Milaniści :wink:

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 13 kwie 2006, 22:06

Niggaz pisze:Nie za bardzo. Zdecydowanie bardziej lubię czytać śmieszne riposty. Dzięki.
To nie bylo złośliwe, zabraklo emtoki :wink:

Niggaz pisze:Jeżeli Ukrainiec nie należy do najszybszych a mimo to jest szybszy od Puyola to jaki jest Carles? Wolny?
Są napastnicy dużo szybsi od Tarzana, i obrońcy rownież. Puyol nie jest napewno najszybszym obrońcą. Inaczej biegnie się goniąc przeciwnika, a inaczej prowadzą kule przy nodze...

berik Ja jeszcze obawiał bym się Kaki bądź Seedorfa. Obaj mogą nieśle zamieszać. Inzaghi jest najwiekszym lisem jakiego widzialem i niecierpie takiego stylu gry, owszem jest skuteczny, ale strasznie denewujący. Jednak w tym meczu gdy strzeli takie "bramki" jak z Bayernem to przybije mu bravo :wink:

PS. Marquez zagra :?: czy nie??

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 13 kwie 2006, 22:10

Toudinho pisze:Ja jeszcze obawiał bym się Kaki bądź Seedorfa.
W sumie, to juz o Seedorfie pisalem..co do Kaki, to wierze, ze mu Jose Gomes przeszkodszi i to bardzo :P
Toudinho pisze:Jednak w tym meczu gdy strzeli takie "bramki" jak z Bayernem to przybije mu bravo Wink
Tylko nie Johnego Bravo :lol:

Toudinho pisze:PS. Marquez zagra Question czy nie??
Marquez zostal powolany na jutrzejszy mecz i z Milanem juz pyknie :)

Awatar użytkownika
girlfromipanema
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: girlfromipanema » 13 kwie 2006, 22:19

Marquez zagra i mam nadzieję, że mnie nie zawiedzie- jego gra to to czego najbardziej chciałam, uważam że jest na ten mecz o wiele bardziej potrzebny niż Messi :)

reasumując wcale nie mamy takich wielkich strat, nie zagra Messi i chyba Motta- ale ten drugi myślę, że też nie jest taki niezbędny, choć zdarza mu się dobrze zagrać. w sumie przydałby się pod nieobecność Deco, ale nie będę rozpaczać jeśli go nie będzie (wie ktoś coś o nim w ogóle?).

no i mam nadzieję, że Dida znów będzie miał słabszy dzień, ba, nie spodziewam się po nim takich parad jak choćby po Ikerze w meczu z Realem ;) dlatego o ile dopisze nam odrobina skuteczności, powinniśmy poradzić sobie z obroną Milanu- przy wypoczętym Ronaldinho, szybkim Eto'o i przyzwoicie grającym Larssonie. liczę na gola na San Siro. na dobry występ Iniesty. szczególnie, że Milan będzie po derbach.

w ogóle dziś jakoś optymistycznie patrzę :)

Awatar użytkownika
-rianDo-
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: -rianDo- » 13 kwie 2006, 22:21

berik pisze:A dla mnie njawiekszym zmartwieniem nie bedzie Ukrainiec...tylko Inzaghi, bedzie sprawial najwieksze zagrozenie pod bramka VV. Do Szewy sie przyklei Puyol lub Marquez i bedzie git, a Inzaghi..jedna prostopadla pilka, w ktorej zostanie z tylu Gio lub Oleguer i pozamiatane..mamy brameczke

Respect dla ciebie ale... jedna prostopadła piłka Inzaghiego i mamy.. kolejny spalony (takie są fakty)

berik pisze:W sumie szkoda, ze zabraknie Dekunia
Iniesta godnie go zastąpi :D
berik pisze:bo srodkowa linia bylaby zdecydowanie w posiadaniu blaugrana
Tak czy siak będzie .. Milan będzie atakował skrzydłami i wrzutkami w pole karne rywala będzie próbował zaskoczyć Valdesa.. A Blaugrana będzie grała środkiem .
berik pisze:Raczej super widowiska sie nie spodziewam...ale jednak emocje beda i pewnie nie raz bedzie mozna zawalu dostac
Oj będzie widowisko zobaczysz ..

pozdro dla ciebie berik 8)

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 13 kwie 2006, 22:23

-rianDo- pisze: Respect dla ciebie ale... jedna prostopadła piłka Inzaghiego i mamy.. kolejny spalony (takie są fakty)

No pewnie, co z tego, ze Inzaghi jest prawdopodobnie napastnikiem, który gra najlepiej w linii z obrońcami :roll:

-rianDo- pisze:Iniesta godnie go zastąpi Very Happy

Nie ta klasa. Deco będzie pewnie brakowało.

Awatar użytkownika
LAtifa_19
Grafomański impertynent

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LAtifa_19 » 13 kwie 2006, 23:35

berik pisze:A dla mnie njawiekszym zmartwieniem nie bedzie Ukrainiec...tylko Inzaghi, bedzie sprawial najwieksze zagrozenie pod bramka VV. Do Szewy sie przyklei Puyol lub Marquez i bedzie git, a Inzaghi..jedna prostopadla pilka, w ktorej zostanie z tylu Gio lub Oleguer i
Tak ale zauważcie że Inzaghi gdy jest dobrze kryty nie jest niebezpieczny ma za to zdolnosc do znalezienia sobie miejsca w polu karnym i jesli będzie dobrze kryty nie bedzie groźny Oleguer powinien sobie poradzić :wink:
Jesli jednak urwie sie obrońcom i dostanie piłke w pole karne np. na głowe to pozamiatane

Zablokowany

Wróć do „Puchary Europejskie”