LM 3/11 IV 2007 AC Milan- Bayern München - Strona 7

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto przejdzie dalej?

AC Milan
42
63%
FC Bayern München
25
37%
Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 09 kwie 2007, 14:12

Mates pisze:Mnie poraza twoja pewnosc siebie.
Ale ja mam podstawy do bycia pewnym o zespol- w Mediolanie uzyskalismy korzystny wynik. Zeby nie awansowac musimy zremisowac co najmniej 3-3, w co absolutnie nie wierze- IMO 1-1, 0-0- prawdopodobne, badz przegrac, czego nie mamy w zwyczaju na Allianz. Prawda jest taka, ze u siebie prezentujemy sie naprawde dobrze, dlatego nie sadze, zebysmy zawalili tak wazny mecz na wlasnym obiekcie.
Chlopaczek pisze:Kiedy Kaka kladl sie w polu karnym rywali bo jakos nie zauwazylem u niego takich sklonnosci?
Przy karnym z kapelusza. Zreszta przy 'faulu' w pierwszej polowie w polu karnym, kiedy niektorzy domagali sie jedenastki, tez nie proznowal. Dwa razy w jednym meczu to calkiem duza srednia, dlatego nie sadze [aczkolwiek mam tak nadzieje], ze na Allianz bedzie inaczej.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 763

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 09 kwie 2007, 14:15

olson pisze: Zreszta przy 'faulu' w pierwszej polowie w polu karnym, kiedy niektorzy domagali sie jedenastki, tez nie proznowal.
A nie było tam faulu :shock: :?:

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 09 kwie 2007, 14:19

maciek_88 pisze:A nie było tam faulu
Lucio atakowal pilke czysto. Karnego, przynajmniej dla mnie, nie bylo.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 09 kwie 2007, 14:26

Olson ładnie się czegoś w święta nażarłeś. W pierwszej połowie karny był 100% i do tego żółta kartka. Dobrze że Milan zaraz po tym objął prowadzenie.
Skoro Bayern strzelił 2 bramki na SS nie grając nic to dlaczego Milan nie może zrobić tego samego :?: Jesteśmy lepsi piłkarsko.
Może to dobrze że Milan ma problemy z napastnikami :?: To powinno zadziałać jako dodatkowy bodziec i nasi dadzą z siebie wszystko. Tak jak pisze Chlopaczek... danie szansy Di Gennaro bądź Aubameyangowi to może być dobry pomysł. Z tego co pamiętam rok temu w pierwszym meczu na AA poza strzałem Ballacka nie pokazaliście nic szczególnego, byliście wtedy spokojnie do ogrania.
Z Barceloną też u siebie 1:0 rok temu przegraliśmy i w rewanżu zagraliśmy dobrze i dużo nie brakowało nam do strzelenia bramki dającej dogrywke. Trzeba pamiętać że Barca wtedy prezentowała bardzo wysoki poziom i w dodatku na własnym boisku.

Swoją drogą ładny kurs jest na awans Milanu ( 3.20 ) dodam jeszcze Rome i Chelsea, puszcze za 100zł jak kupon mi dziś siądzie i będę miał tysiąc do wyciągnięcia :D

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 09 kwie 2007, 14:37

olson pisze: Przy karnym z kapelusza. Zreszta przy 'faulu' w pierwszej polowie w polu karnym, kiedy niektorzy domagali sie jedenastki, tez nie proznowal. Dwa razy w jednym meczu to calkiem duza srednia, dlatego nie sadze [aczkolwiek mam tak nadzieje], ze na Allianz bedzie inaczej.
Powiedz mi w jaki sposob Kaka mial utrzymac w tej sytuacji rownowage?Pewnie grales kiedys w pilke wiec wiesz ze jezeli biegniesz a przeciwnik wslizgiem wybije ci czysto pilke to nawet wtedy trudno jest utrzymac rownowage nie mowiac o sytuacji w ktorej ktos wybija pilke a potem wbija ci sie w nogi.Nie kazdy upadek jest proba wymuszenie faulu a o Kace naprawde ciezko powiedziec ze jest symulantem.
Co do pierwszej sytuacji to nawet jezeli Lucio (chyba to byl on?) musnal pilke to jej nie wybil a co za tym idzie Kaka z latwoscia by ja przejal gdyby nie zostal powalony na murawe.

Awatar użytkownika
Mates
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 09 kwie 2007, 14:53

olson ty chyba uwazasz ze Milan jedzie to Monachium na wycieczke. Skoro wy nie grajac nic na SS jak to napisales uzyskaliscie korzystny rezultat to Milan spokojnie moze moze z wami wygrac na AA.
Jak Hannover dal rade to czemu my nie mielibysmy dac?

Mam nadzieje ze Bayern zlekcewazy nas tak samo jak lekcewaza nas jego kibice-jesli tak bedzie to o awans jestem spokojny :lol:

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 09 kwie 2007, 15:45

Łukasz_ pisze:Olson ładnie się czegoś w święta nażarłeś.
Wlasnie nic nie moge jesc, bo chory jestem :(.

Dla mnie karnego w zadnym ze starc Lucio i Kaki nie bylo.

Nie piszcie, ze 'skoro Bayern nic nie gral i strzelil 2 gole, to Milan tez moze' czy 'Hannover wygral na AA, wiec i Milan wygra', bo jest to po prostu bez sensu. Rownie dobrze mozna napisac, ze skoro Inter, Werder, Real czy Schalke nie wygrali na AA, to Milan tez nie wygra :roll:. A pilka nozna to sport, gdzie mozna oddac 1 strzal na bramke i zdobyc 2 gole ;).

Mates Milan na wycieczke do Monachium nie jedzie. Szanse na awans na pewno ma. Jednak za nami przemawia korzystny rezultat, a takze atut wlasnego boiska. Jak dla mnie szanse Bayernu na gre w polfinale sa zdecydowanie wieksze.
Mates pisze:Mam nadzieje ze Bayern zlekcewazy nas tak samo jak lekcewaza nas jego kibice
Kto kogo lekcewazy? Chyba ze za takowe uwazasz stwierdzenie, ze z powodu braku napastnikow, Milan nie ma nas kim straszyc [oprocz Kaki], to jak najbardziej lekcewaze Rosonerich.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 09 kwie 2007, 19:05

Olson radzę trochę się wyluzować. Nie trzeba od razu być pewnym awansu. Ciężki mecz przed nami i to bardzo ciężki. Milan musi odrabiać straty z 1 meczu. Jeśli pierwsi oni strzelą bramke to nie będzie wyesoło, trzeba będzie liczyć na Didę :P. Milan jak wyjdzie na murawę (policja won :won: ) zapewne od pierwszej mminuty ruszy na nas jak w Mediolanie w pierwszym meczu. Tam nastąpił skomasowany atak, który na szczęście udało nam się przetrwać i oby tym razem było tak samo. Szanse na awans uważam za równe. Kluczowym zadaniem naszych graczy będzie wyłączenie z gry Kaki, tak jak to zrobili w pierwszym meczu, i tutaj wierzę w Andreasa, któr pokazuje, że jakby Owen odszedł to następcę mamy :ok: Zapewe wszyscy wiedzą jak umie udawać Inzaghi i jak to zrobił rok temu na AA :roll:, niestety sędzia jest jaki jest :/ Hiszpan, a jak oni sędziują to większość wie :wink: niestety :/ . Nasi obrońcy nie mogą dać mu pograć. O ile wystąpi, ja jednak jestem zdania, że Ancelotti wierzy w jego umiejętności aktorskie w tym stopniu, że wystawi go na szpicy zamiast Oliviery. Poza tym nasza lewa strona będzia miała twardy orzech do zgryzenia- czyli wyłączyć z gry ofensywnej Oddo. Zadanie jak najbardziej wykonalne :wink: . Z naszej strony najprawdopodobniej zabraknie Micho, co nie jest wielką stratą. Natomiast ewentualna strata Schweiniego to byłoby juz duże osłabienie dla naszego zespołu. Mam nadzieję, że obaj zdąrzą się wykurować. Jeśli jednak by ich zabrakło to nasza pomoc wyglądała by zapewne tak (od lewej):

Brazz- Mark- Ottl- Owen

Innego ustawienia w tym przypadku sobie nie wyobrażam. Być może (przy załozeniu, że Schweini może grać) Ott,ar zdecyduje się na takie ustawienie w pomocy:

Schweini- Mark- Ottl- Brazzo

Wtedy Owen powędrowałby na ławę i wszedł w drugiej połowie.

Za ewentuale literówki przepraszem jako, że piszę nie ze swojego kompa, a ta klawiatuja jakaś dziwna jest :P .

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 09 kwie 2007, 20:52

Akarin pisze:Zapewe wszyscy wiedzą jak umie udawać Inzaghi i jak to zrobił rok temu na AA
Nie bardzo wiem o co Ci chodzi :lol:
Olson pisze:Milan nie ma nas kim straszyc [oprocz Kaki], to jak najbardziej lekcewaze Rosonerich.
Każdy gracz z pola może być groźny i strzelać bramki co pokazał pierwszy mecz na San Siro. Nie martw się, Milan poza napastnikami i Kaką ma paru piłkarzy którzy potrafią strzelać bramki jak Pirlo, Seedorf, Ambrosini młody Gourcuff czy z obrony Kaladze bądź Oddo :]

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 09 kwie 2007, 22:43

Akarin pisze:Olson radzę trochę się wyluzować. Nie trzeba od razu być pewnym awansu.
Nie trzeba, ale mozna. Po prostu takie mam przeczucie i wierze, ze tak sie stanie. Mecz na pewno bedzie ciezki, ale nie mam watpliwosci, ze po koncowym gwizdku to wlasnie Bayern bedzie cieszyl sie z gry w polfinale.
Akarin pisze:Zapewe wszyscy wiedzą jak umie udawać Inzaghi i jak to zrobił rok temu na AA
Za przewinienie Ismaela na Inzaghim [chyba] zostal w meczu na San Siro podyktowany karny dla Milanu, ktorego przestrzelil Sheva. Nie bede sie wypowiadal, czy byl faul, czy nie, bo nie pamietam dokladnie tej sytuacji :oops:.
Łukasz_ pisze:Nie martw się, Milan poza napastnikami i Kaką ma paru piłkarzy którzy potrafią strzelać bramki jak Pirlo, Seedorf, Ambrosini młody Gourcuff czy z obrony Kaladze bądź Oddo
Teoretycznie mozemy powiedziec, ze kazdy zawodnik przebywajacy na boisku jest potencjalnym zagrozeniem bramki przeciwnika. Ale chodzi o realne zagrozenie. Zreszta, koniec tematu.

Awatar użytkownika
Metal
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Metal » 10 kwie 2007, 8:30

Mates pisze:Mam nadzieje ze Bayern zlekcewazy nas tak samo jak lekcewaza nas jego kibice-jesli tak bedzie to o awans jestem spokojny :lol:
Tak już widzę. Bayern olewa mecz o półfinał Ligi Mistrzów. Żyjesz w jakimś urojonym świecie czy coś ?. My kibice Bayernu jesteś pewni swego, niby czemu miałoby być inaczej jak na San Siro padł remis 2-2. Przed meczem na SS to wy z nas się nabijaliście, że jesteście lepsi i wszystko rozstrzygnie się już na San Siro.

Jak widzę to Milan tryska głupim optymizmem przed meczem. Oni udają albo są jacyś inni. Prawda jest taka, że to my jesteśmy faworytem do awansu i to niepodważalnym. Jak rok temu w zremisowaliście pierwszy mecz na AA to każdy z was pisał, że już jest po meczy i macie awans. Teraz też tak będzie ale w drugą stronę. Lecz nie podlega dyskusji, że mecz będzie bardzo ciężki jednak ja wierzę w naszych ;)

Bayern będzie wyprowadzał zabójcze kontry w meczu z Milanem. Mediolańczykom na pewno nie będzie już tak łatwo dochodzić do sytuacji bramkowych jak ze sobą, przed sobą i po bokach będą mięli kibiców BAYERNU :). To będzie zupełnie inny mecz ;).
Łukasz_ pisze:Każdy gracz z pola może być groźny i strzelać bramki co pokazał pierwszy mecz na San Siro. Nie martw się, Milan poza napastnikami i Kaką ma paru piłkarzy którzy potrafią strzelać bramki jak Pirlo, Seedorf, Ambrosini młody Gourcuff czy z obrony Kaladze bądź Oddo :]
A czy Gourcuff w ogóle strzelił jakąś bramkę dla Milanu ? bo mi się wydaje, że nie. Jeżeli się mylę to proszę mnie poprawić.

Co do Gourcuff’a to jest jedyny piłkarz obok Kaki, którego widziałbym w Bayernie. On został namaszczony przez samego Zizou, który wróży mu wielką przyszłość :) i tak będzie z pewnością. Obecnie ten chłopak musi się jeszcze wiele nauczyć ale ma od kogo ;) ojjjj wielki talent bardzo wielki :)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 10 kwie 2007, 8:35

Łukasz_ pisze: W pierwszej połowie karny był 100% i do tego żółta kartka.
Tak, oczywiście. Szkoda, że nie czerwona. Pierwsza sytuacja była identyczna z drugą. Sądziłeś, że sędziowie będą odgwizdywac wszystkie problematyczne sytuacje na korzyść Milanu? Macki Berlusconiego aż tak dalego nie sięgają :lol:
Łukasz_ pisze:Przy 2:0 wynik może przypominałby 4:1 bo Milan w tym dniu grał dobrze a Bayern kopał ?
Może tak, a może nie. Bayern grając gorzej nie z takich meczów już wychodził obronną ręką. Zresztą chodziło mi o to, że to jest gdybanie - a jakoś w druga stronę to "gdybanie" nie jest Ci na rękę, prawda?
Łukasz_ pisze:Skoro Bayern strzelił 2 bramki na SS nie grając nic to dlaczego Milan nie może zrobić tego samego :?:
No widzisz, to jest symptomatyczne dla Bayernu - nie gramy nic i remisujemy albo wygrywamy :lol: I podobnie będzie jutro :P
Akarin pisze:Kluczowym zadaniem naszych graczy będzie wyłączenie z gry Kaki, tak jak to zrobili w pierwszym meczu, i tutaj wierzę w Andreasa
Dokładnie tak. Kaka to jest jedyny piłkarz Milanu, którego się boję i którego zazdroszczę rossonerim. No powiedzmy, że jeszcze Pirlo. Jak poradzimy sobie z nimi, to i z resztą też :wink:
Mates pisze:Mnie poraza twoja pewnosc siebie. Zero szacunku dla rywali :evil:
Widocznie kibice Bayernu zarazili się tym od Was, milanistów. Vide:
Łukasz_ pisze:AA zostanie zdobyte.
Chlopaczek pisze:50 milionow euro ktore jeszcze sa do wyciagniecia w tej edycji
Aż tyle? Liczymy tu kasę z UEFA czy też z transmisji?
Gomez pisze:wspomniany wyzej watek Sagnola: wg. mnie najlepiej byloby wysatwic Hasana na prawa obrone, Owena na prawe skrzydlo pomocy, srodek Ottl, Van Bommel i wszystkie watpliwosci rozwiane 8)
To chyba rzeczywiście najlepsze zestawienie - zresztą Brazzo na wczorajszym treningu grał na prawej obronie. Pytanie tylko czy zagra Bastian? Jeśli nie :( , to wtedy chyba lepiej będzie przesunąć Hasana do pomocy, a na prawą obronę dać Lella lub Goerlitza.
Ostatnio zmieniony 10 kwie 2007, 9:33 przez Michał M, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 10 kwie 2007, 9:33

Metal pisze:Bayern będzie wyprowadzał zabójcze kontry w meczu z Milanem. Mediolańczykom na pewno nie będzie już tak łatwo dochodzić do sytuacji bramkowych jak ze sobą, przed sobą i po bokach będą mięli kibiców BAYERNU Smile. To będzie zupełnie inny mecz
Przypomne Ci że to Milan wyprowadza zdecydowanie groźniejsze kontry i robi to błyskawicznie bo właśnie mocną stroną Milanu jest przechodzenie z ataku do obrony i odwrotnie.

Michał M oszczędź. Każdy Ci powie że w pierszej połowie był karny i nie jeden sędzia pokazałby żółtą kartke. Jeżeli sytuacja z pierwszej połowy jest dla Ciebie taka sama jak z drugiej to życze Ci w przyszłości powodzenia.
Gourcuff w LM strzelił już bramke z głowy i notował dobre mecze. Potem miał kontuzje. Myśle że jutro zagra i da z siebie wszystko.
Powtarzam że Milan napewno nie będzie miał miękkich nóg z powodu waszych kibiców. Owszem AA będzie pełne ale są gorsze stadiony piłkarskie.

Awatar użytkownika
Mates
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 10 kwie 2007, 9:36

Matal pisze:Tak już widzę. Bayern olewa mecz o półfinał Ligi Mistrzów
Wystarczy ze podejdzie z takim nastawiemien jak wy: ze korzystny rezultat na SS, ze gramy u siebie to napewno awansujemy. Jesli tak bedzie to Milan juz bedzie wiedzial jak to wykorzystac.
Metal pisze:Jak widzę to Milan tryska głupim optymizmem przed meczem. Oni udają albo są jacyś inni
Nie, mi sie wydaje ze znaja swoja wartosc i znaja wartosc Bayernu-to wszystko.
Metal pisze:Jak rok temu w zremisowaliście pierwszy mecz na AA to każdy z was pisał, że już jest po meczy i macie awans. Teraz też tak będzie ale w drugą stronę
Czyli spodziewwsz sie 4-1 dla Bayernu :?:
Metal pisze: Mediolańczykom na pewno nie będzie już tak łatwo dochodzić do sytuacji bramkowych jak ze sobą, przed sobą i po bokach będą mięli kibiców BAYERNU
To ze was oszolomilo SS nie znaczy ze nas oszolomi AA. Przypomne ci ubiegly sezon i mecz rewanzowy Milanu z Barcelona-nie widzialem zeby nasi byli przytloczeni atmosfera Camp Nou.
Metal pisze:A czy Gourcuff w ogóle strzelił jakąś bramkę dla Milanu ? bo mi się wydaje, że nie
Strzelil bramke w meczu z AEK Ateny.
olson pisze:Bayern grając gorzej
To Bayern potrafi grac gorzej :shock: myslalem ze gorzej sie nie da :P

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 10 kwie 2007, 9:38

Łukasz_ pisze:Przypomne Ci że to Milan wyprowadza zdecydowanie groźniejsze kontry i robi to błyskawicznie bo właśnie mocną stroną Milanu jest przechodzenie z ataku do obrony i odwrotnie.
Hmm, czyli rozumujesz, że Milan będzie miał okazję do gry z kontry, bo to Bayern musi atakować tak? :lol: No chyba, że załatwicie nas w 1 minucie, jak my Real :wink:
Łukasz_ pisze:Każdy Ci powie że w pierszej połowie był karny i nie jeden sędzia pokazałby żółtą kartke. Jeżeli sytuacja z pierwszej połowy jest dla Ciebie taka sama jak z drugiej to życze Ci w przyszłości powodzenia.
Każdy? To daj mi tutaj opinię kogoś niezależnego. I tu i tu był atak na piłkę, a nie na nogi Kaki, a tylko taki atak się liczy jako faul, nic innego. To, że Kaka się przewrócił o wyciągnięte nogi Lucio, to juz inna kategoria. Proste. Mogę się zgodzić, że powinien byc uznany gol Gilardino (pisałem o tym zresztą tuż po meczu), ale co do karnego nie. Zresztą to już historia, a przecież nie lubisz grzebać w historii, prawda?

Dziękuję za te życzenia, choć nie wiem w jakiej sytuacji w przyszłości miałyby mi się przydać - sędzią piłkarskim nie jestem i nie będę :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”