LM: AS Roma - Manchester United 04.04.2007 - Strona 7

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP
Dawid_ASR
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dawid_ASR » 06 kwie 2007, 19:09

http://www.youtube.com/watch?v=9ZOvxViA ... ed&search=

25 sekunda. Jeżeli wy tu nie widzicie ataku kibiców Manchesteru na policje to ja dziękuje...

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 06 kwie 2007, 20:04

Sorry kto jeszcze nie widizał, ze to bandyci atakowali Policje, przyznawać sie. Kazdemu wysyłam link ze strona niezłego optyka
Wysli linka sędziemu głownemu który twierdzi ze policja cały czas stała za blisko sektora United, widzialem tez wywiad z dwoma rzymianami (chyba służba porządkowa) którzy twierdzili ze nie widzieli kibiców United sprawiających większych problemów przed atakiem policji. Na innych filmikach widzialem tez filmiki gdzie z sektora Romy leciały rózne przedmioty w strone sektora United.

Nie wiem co tak naprawde tam sie dzialo, ale UEFA napewno przeczyta raport sędziego i przesłucha swiadków. Wtedy bedziemy wiedzieli wiecej.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 06 kwie 2007, 20:09

jak zwykle biedni i niewinni kibice z anglii

wytlumacz mi jak to jest - dlaczego zawsze jak angole gdzies pojada to sa problemy? czy to w barcelonie, czy w rzymie czy sevilli?
dlaczego ciagle sa jakies problemy, burdy, pretensje

policja winna? we francji tez policja stala zbyt blisko kibicow mu?

smieszne

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 06 kwie 2007, 20:45

John Travolta pisze:którzy twierdzili ze nie widzieli kibiców United sprawiających większych problemów przed atakiem policji

A to Policja ich zaatakowała, pewnie ten pan był Anglikiem i zajć nie ogladał :P
John Travolta pisze: Na innych filmikach widzialem tez filmiki gdzie z sektora Romy leciały rózne przedmioty w strone sektora United.
To chyba raczej nie spoowdowało, ze kibice z Anglii ruszyli na słuzby porządkowe.

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 06 kwie 2007, 23:48

o chyba raczej nie spoowdowało, ze kibice z Anglii ruszyli na słuzby porządkowe.
Dla mnie to na dzis dzien to wygląda tak ze kibice Romy rzucali czyms w kierunku sektora United, a kibice United nie pozostali im dłuzni i wtedy wkroczyła policja, co jest zrozumiale bo chcieli uniknąc masowej bujki ale czemu wszyscy stali w sektorze United, a kibice Romy bezkarnie rzucali czym popadnie? Takie traktowanie rozbudza emocje, policja nie mogła opanowac tego co sie dzieje po drugiej stronie wiec wkroczyli w mniej liczny sektor United.
To jest moja wersja, bardzo mozliwe ze naprawde było inaczej i większosc osób na tym forum tak mysli, dlatego mysle trzeba poczekac na oficjalne wyniki sledztwa w tej sprawie.
A to Policja ich zaatakowała, pewnie ten pan był Anglikiem i zajć nie ogladał
Miał włoski akcent i szalik Romy na szyji.

http://link.brightcove.com/services/pla ... =716123703

Trzecia minuta.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 07 kwie 2007, 0:03

tak. tak jak kibice lille. tez sprowokowali biednych kibicow mu

i dlatego znowu zrobili bydlo na wyjezdzie bo w anglii nie oplaca im sie robic zenady

zejdz na ziemie bo piszesz jak zwykly prostak jarajacy sie polska liga chuliganow. a nie sadze bys nim byl.

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 07 kwie 2007, 9:54

maestro pisze:Przytaczacie tutaj cytaty Anglików, jakże obiektywnych... Fakt, być może Rzymianie atakowali ich z nożami na mieście, znamy wszyscy 'kibiców' Romy, ale co to ma wspólnego z tym, co się działo na stadionie??
„Kiedy usłyszałem, że fani United zostali pchnięci nożami i zranieni, czułem się zażenowany i zły. Mam nadzieję, że takie incydenty już więcej się nie powtórzą, ponieważ przemoc nie powinna mieć miejsca w sporcie. Nie widziałem zbyt wielu pijanych kibiców United. Kilku wypiło może zbyt wiele, ale nie sprawiali kłopotów. Podczas meczu siedziałem blisko nich. Szanujemy ich, bo o to przecież chodzi. Nie postrzegamy ich jako wrogów i mamy nadzieję, że oni podzielają nasze stanowisko” - dodaje Capelli.
Od kiedy to skarbnik kibiców Romy jest nieobiektywnym Anglikiem?! :roll:
Czytanie ze zrozumieniem chyba nie jest Twoją najlepszą stroną. Sam Włoch przyznał, że fani United zostali zranieni nożami. "Przemoc nie powinna mieć miejsca w sporcie" - i kto to zaczął w Rzymie? Anglicy zostali sprowokowani pierwszy raz na ulicach Rzymu, a potem po bramce Taddei. I nerwy im puściły. Według Cappeliego kibice nie sprawiali kłopotów, a o siedział on blisko nich. Może te słowa dla niektórych są mało wiarygodne?
Diablo_ASR pisze:Dokładnie, niech ten chłopczyk zarzuci jeszcze kilka filmików o tym, jak Bogu ducha winni "kibice" są okładani pałami. Na mieście, przed meczem, też byli aniołkami jak kompletnie nawaleni atakowali kobiety i starszych. Na szczęście znalazł się ktoś, kto im wyjaśnił, że tak się nie robi. A teraz ciotki płaczą po kątach. Po Heysel, policja na mecze z Anglikami powinna się wyposażać w stalowe pały.
Informacje wyssane z palca czy z piątkowego "Faktu"? :roll:
Jarzinho pisze:A to Policja ich zaatakowała, pewnie ten pan był Anglikiem i zajć nie ogladał :P
Jaki Ty zabawny jesteś! Byłem gotów pomyśleć, że wróciłeś sobie stary nick E2MessiRonaldinho

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 07 kwie 2007, 11:13

Anglicy maja to do siebie, ze ich wychowali tylko na wlasnym podworku...ale gdzie, w swiat ich nie wypuscic sa klopoty... czy kibice Lyonu stwarzali problemy?! nie...ale popatrzmy na inny mecz, takze pucharowy, tyle ze czawartkowy Uefa Cup, Hiszpania...Sevilla strzela na 2-1 kibice Angielscy robia avanture na stadionie, i zaczynaja sie przepychanki z policja... zbieg okolocznosci?! Czy po prostu "oni tacy juz sa?"

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 07 kwie 2007, 11:23

Tak, generalizujmy dalej i posługujmy sie stereotypami.

P.S. Wesołych, zdrowych i pogodnych świąt dla wszystkich bez wyjątku.

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 07 kwie 2007, 11:32

Manumef pisze:Tak, generalizujmy dalej i posługujmy sie stereotypami.
a dlaczego nie?! Manumef powiedz z czystym sumieniem...kibice Menu nie zawinili..to Policja urzadzila sobie polowanie..tak bylo wg Ciebie?! szczerze?!

ja patrze tylko na ich zachowanie poza europa..gdzie moga robia burdy, wiec nagle w Rzymie mieli by byc anilolami, pacyfikowanymi przez wloskich policjantów ?! przeciez to az smieszne jak sie czyta...

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 07 kwie 2007, 11:50

Widziałem filmiki, tam Anglicy nie są aniołkami, ale Włosi także nie są bez winy. Wiem jedno - policjanci przesadzili, szczególnie kiedy zobaczyłem leżącego kibica, który zasłania się rękoma, a dwóch policjantów obkłada go pałami bez zachamowań, podczas gdy kibice Romy równie agresywni, którzy rzucają nieokreślonymi przedmiotami w stronę sektoru gości są nietykalni.

Najlepiej poczekajmy na rozstrzygnięcie jakiejś obiektywnej instytucji i zobaczymy ocb.

Pozdrawiam

btw wie ktos moze jak włączyć ponownie formant ActiveX? :wink:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 07 kwie 2007, 11:55

Manumef pisze:Tak, generalizujmy dalej i posługujmy sie stereotypami.

Ktos wspomniał tu o spotkaniu z Lille, niedawno spotkanie Anglii z Albania(jesli dobrze pamietam) w Hispzanii, wreszcie pojedynek MU z Roma i najnowsze Sevilla. Tu nie jest potrzebny zaden stereotyp...

Widze powstaje teoria, ze kibice MU zaatakowali słuzby porzadkowe z winy kibicow Romy i ich zachowania. Najsmieszniejsze jest to, ze niektorzy doszli do wniosku, ze to wina Policji, ze zostali zaatakowani i co najbardziej smieszy, ze niektorzy widza, ze to Policja zaataakowała :shock: :P

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 637

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 07 kwie 2007, 13:25

Jarzinho pisze:Widze powstaje teoria, ze kibice MU zaatakowali słuzby porzadkowe z winy kibicow Romy i ich zachowania. Najsmieszniejsze jest to, ze niektorzy doszli do wniosku, ze to wina Policji, ze zostali zaatakowani i co najbardziej smieszy, ze niektorzy widza, ze to Policja zaataakowała

Jeszcze wczoraj twierdziłeś że to tylko moja opinia :wink: Jakoś dziwne że nie chcesz poczekać tak jak kibicie ManU do wyjaśnienia tylko krzyczysz, że Twoja racja jest święta. Przypomnę że to Włosi zabijają policjantów i są wśród nich faszyści ;]

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 07 kwie 2007, 13:50

BaSSu pisze: są wśród nich faszyści ;]
w przypadku policjantow czy kibicow!?

a ja przypomne ze to Anglicy sa uwazani za najniebezpieczniejszych w europie...no i jeszcze Polacy...ale to raczej nie jest chlubna lista..pamietaj,

BaSSu pisze:Przypomnę że to Włosi zabijają policjantów
zabijaja?! czy zabili... czy moze ja sie nie znam...ale mowa tu o kibicach z Rzymu, czy Catanii?! nie wiem za bardzo do czego bijesz...tak samo z tymi faszystami...widziales jakies gesty/symbole faszystowskie w przypadku meczu Roma-ManU?! czy chocby na spotkaniu z Lyonem, czy spotaknu z jakims grupowym rywalem... troche bez sensy bylo Twoje ostatnie zdanie...

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 07 kwie 2007, 13:56

BaSSu pisze:Jeszcze wczoraj twierdziłeś że to tylko moja opinia Jakoś dziwne że nie chcesz poczekać tak jak kibicie ManU do wyjaśnienia tylko krzyczysz, że Twoja racja jest święta.

Widac głupota sie szerzy :P

Masz na pogrubione przyklady,m czy skopiowałes to z innego serwisu...
Reszta wypowiedzi jest jeszcze lepsza, ale co tam komentowac, jedni widza, ze kibice zaatakowlai policje drudzy, ze odwortnie, badz zostali do tego "zmuszeni". Śmieszne i nieprawdziwe :?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”