1/4 finału LM - AS Roma vs Manchester United - Strona 7

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto awansuje do półfinału ?

Manchester
26
51%
AS Roma
25
49%
Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 09 kwie 2008, 21:37

Kuzwa :-O ole ole ole :|

Powinnismy juz po 20 min prowadzic , ale gratulujemy Romie bramkarza. Karny troszke z dupy , nie powiem , dobrze ze DR nie strzelil :twisted:

Nic wiecej nie powiem , bo po tym jak ogloszone zostaly jedenastki to serce mi wali jak młot :|

Keano
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keano » 09 kwie 2008, 21:42

co za wlochy...

mancini pieknie sie wylozyl w polo karnym..

sedzia jeszcze lepszy...

Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Giggsy King » 09 kwie 2008, 21:43

Do przerwy 0:0. Nieuczciwie moim zdaniem podyktowany karny, na szczęście De Rossi zrobił co się Romie należało :P Na plus cała ofensywa, szczególnie Giggsy, który oddał jeden świetny strzał, kilka ładnych podań też zaliczył. Nawet drybling się pojawił, to dobry znak, bo stary dobry Ryan musi w końcu wrócić.

Na minus z pewnością boki obrony. Strasznie niepewnie Sylwek z Brownem, no ale można było się spodziewać. Chciałbym zobaczyć Gary'ego w 2 połowie.

Może i jestem przewrażliwiony, ale na niektórych ujęciach wydawało mi się, że Rio lekko kuleje ;/ Tylko nie to.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 09 kwie 2008, 21:45

Skład mnie też trochę zaskoczył, ale Ferguson wierzy w zastępców i na razie się nie myli. Hargreaves na prawej pomocy, ale spisuje się świetnie. Tylko nad skutecznością musi popracować. Drugie skrzydło gdzie jest Giggs też dobrze funkcjonuje. Tyle tylko, że Roma ma bardziej dziurawą defensywę niż Derby.

Szybko coś strzelić i później można sobie posiedzieć na boisku.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 09 kwie 2008, 21:46

No nie powiem, gdyby De Rossi wykorzystał karnego zrobiło by się bardzo ciekawie. Pierwsze minuty zapowiadały podobny wynik do tego 7-1. Obrona Romay grała katastrofalnie i tylko dzięki nieskuteczności zawodników MU i świetnej grze Doniego wynik wciąż 0-0.

Co do karnego to moim zdaniem sędzia podjął słuszną decyzje. Co prawda być może Mancini mógł się utrzymać na nogach, jednak po co ? Skoro mógł być karny.

Zobaczymy co się zdarzy w II połowie bo Roma w końcówce zaczeła grać z jakimś pomysłem, szybkie wymiany podań przed polem karnym, tylko brakuje tego ostatniego do kogoś kto wejdzie w to pole karne. Myślę że jeszcze może być ciekawie w tym spotkaniu.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 kwie 2008, 21:46

Giggsy King pisze:Może i jestem przewrażliwiony, ale na niektórych ujęciach wydawało mi się, że Rio lekko kuleje ;/ Tylko nie to.
chyba nawet się O'Shea rozgrzewał, pewnie będzie zmiana w przerwie.
Co do karnego. Najpierw wybił piłke, ale później zahaczył nogi Manciniego.
Zresztą - nie ma co rozpamiętywać. Nie trafił :P

Roma pewnie się na nich rzuci i United coś z kontry strzelą.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 09 kwie 2008, 21:50

fieldy pisze:
Giggsy King pisze:Może i jestem przewrażliwiony, ale na niektórych ujęciach wydawało mi się, że Rio lekko kuleje ;/ Tylko nie to.
chyba nawet się O'Shea rozgrzewał, pewnie będzie zmiana w przerwie.
Też miałem takie wrażenie. Nie jest to oczywiście dobry znak, bo 1) mecz mimo wszystko nie jest jeszcze rozstrztgnięty 2) Arsenal

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 09 kwie 2008, 21:54

Giggsy King pisze: Może i jestem przewrażliwiony, ale na niektórych ujęciach wydawało mi się, że Rio lekko kuleje ;/ Tylko nie to.
Mi się też tak wydawało.
fieldy pisze:Co do karnego. Najpierw wybił piłke, ale później zahaczył nogi Manciniego.
Mi się wydawało że to Mancini trafił w piłkę, a Brown w jego nogę, jednak musiał bym to jeszcze raz zobaczyć.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 09 kwie 2008, 22:28

Jest już wiadomo kto będzie pierwszy mecz u siebie grał ?
Manu czy Barca ?

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 09 kwie 2008, 22:34

Barca

El-Polacco
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: El-Polacco » 09 kwie 2008, 22:44

Ja gratuluje Romie kibiców, a raczej ich zachowania podczas minuty ciszy...

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 09 kwie 2008, 22:46

Zrobiliśmy to co do nas należało. 1:0 i awans. Roma niespecjalnie nam zagroziła. Przed nami Barca, która ma słaby sezon, ale w dwumeczu może być równorzędnym przeciwnikiem.

P.S. Witaj w domu Gary.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 09 kwie 2008, 22:52

Doni zagrał dziś fenomenalnie. Ogólnie MU wygrało zasłużenie chociaż Roma też miała swoje okazje i kto wie jakby mecz się potoczył gdyby objęli prowadzenie, na pewno byłoby ciekawiej. Szkoda że De Rossi nie strzelił, uderzył najgorzej jak tylko mógł. Sam chyba nie wiedział gdzie chce umieścić piłkę.

Ogólnie mecz ładny i ciekawy, dużo akcji i dużo ładnej piłki.

Liczę na Barcelonę.

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 09 kwie 2008, 23:02

Powiem szczerze ze patrzac na gre Romy dzis, to az sie dziwilem ze stworzyli sobie te sytuacje bramkowe ktore mieli.

Ogolnie Roma szczyt mozliwosci swoich w tym sezonie osiagnela w dwumeczu z Realem.
Dzis od poczatku grali jakby chcieli osiagnac najmniejszy wymiar kary

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 09 kwie 2008, 23:16

Roma dzis nie miała szans na awans, dlatego że zagrała bez, przekonania, agresji, determinacji i w konsekwencji Man Utd kontrolował sytuacje, może i Roma miała swoje okazje bramkowe, ale tak naprawdę ani na minutę nie stracili kontroli nad wynikiem czy nawet poczynaniami Romy, karny w wykonaniu to tylko kolejny przykład że dziś Rzymianie nie byli w stanie wygrać z Diabłami...
Ogólnie widać było brak Tottiego i Aquilaniego w rozegraniu, gdzie kompletnie nie widoczny był Perotta, De Rossi też zawodził nie tylko tym że że przestrzelił 11 i w konsekwencji nie byli w stanie zbliżyć się do poziomu Anglików mimo ze ci specjalnie się nie wysilali, a że Roma nie potrafiła wykożystać tego co miała, bo sporo okazji wyprowadzili po których mogli nawet strzelić gola spotkanie nie przerodziło się w wymiane ciosów a raczej spokojne dokończenie zwycięstwa Man Utd z pierwszego meczu....

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”