Finał LM: Manchester United vs Chelsea - Strona 7

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto podniesie puchar Champions League?

Manchester United
31
50%
Chelsea Londyn
31
50%
Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 22 maja 2008, 0:31

cloner pisze:Byli lepsi, ale przegrali.

pr0 , znowu MU wygrywa a przeciwnicy byli lepsi, poprostu niesprawiedliwosc prawda ?
cloner pisze:kartka dla Drogby z du^y, wczesniej powinien Teveza wywalic Lubos
tego ze powinien wywalic Carvalho nie wspomniales...
cloner pisze:A karne? no coz, Ronaldo pokazal jak mocny jest psychicznie, a Terry sie pozlizgnął

no tak, jak CR7 nie wykorzystuje karnego to oznacza ze sie spala , nie zasluguje na miano najlepszego pilkarza Europy czy tez ma slaba psychike . Jak Terry przestrzela 11stke to juz sie poslizgnal...
mantra pisze:zal Therry'ego

1. Nie znam takiego pilkarza 2. Twoja znajomosc futbolu tlumaczy twoje wypowiedzi

Odcinajac sie szerokim lukiem od powyzszych "kwiatkow" powiem kilka slow :)

Fantastyczny mecz, emocji nie brakowalo , naprawdę widowisko na najwyzszym poziomie. W pierwszej polowie zdecydowanie przewazalismy. Chlopaki grali spokojnie, rozwaznie bez kompleksow, efektem - bramka . Pod koniec 1 czesci gry niepotrzebnie oddalismy inicjatywne przeciwnikom. Szkoda tej bramki bo naprawde byla fartowna , no ale taka pilka. Druga czesc gry oraz dogrywka to rownowaga sil . Slupek i poprzeczka Chelsea oraz "setka" Giggsa i swietne oskrzydlajace akcje naszych.

Karne - szkoda ze Cristiano zawiodl , ale to zapewne zmobilizuje go do wiekszej pracy. Wygralismy i to sie liczy. Mimo wszystko wielki respekt dla Chelsea za zaprezentowanie sie z dobrej strony oraz wspoltworzenie tego fantastycznego widowiska .

Teraz krotko o tych ktorzy najbardziej przyczynili sie do naszego sukcesu. Na najwyzsza note zasluguje gra Hargo. Kolejny wystep pokazujacy ze gdzie by sie nie znalazl tam z niego pozytek. Ferdinand + Vidic - chyba nie musze za bardzo argumentowac...Bardzo dobra praca naszych srodkowych Carry + Scholesa. Musze rowniez pogratulowac swietnego wystepu Brownowi :) Nie jestem fanem jego talentu oraz gry, ale w dzisiejszym spotkaniu odwalil kawal solidnej roboty. Mimo wszystko genialnie zagral rowniez Ronaldo. Bezapelacyjnie bylby on bohaterem meczu, gdyby nie obroniony karniak. Swietne podania, znakomite dryblingi , ktorymi z latwoscia mijal Essiena , no i piekna bramka... Tylko szkoda tego karnego...

Wielki szacun rowniez dla Terrego. Z tym ze jego pewnie nikt nie bedzie nazywal placzkiem, a jego przestrzelony karny zawsze bedzie potknieciem , przy czym CR7 ma slaba psychike , bo placze z powodu smierci ojca i karne przestrzela z tego samego powodu oraz ze wzgledu na to ze sie "spala"

Piekny wieczor, 1 zwyciezca

GLORY GLORY MAN UNITED :!: :!: :!:

runej
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: runej » 22 maja 2008, 0:38

I kolejny mecz, w którym United wstaje z kolan :!: Jak podchodził Terry powiedziałem, że trafi w poprzeczkę, trafił w słupek... Dobre i to.

Terry dzięki, oddałeś nam to co zabrałeś po strzale Ryana :lol:

Ale sie ubeczał nad tą Chelsea i JT nasz duet komentatorski na Łużnikach...

Rooney dzisiaj katastrofa, Tevez zresztą też, bo miał dwie naprawde świetne okazje, choć on przynajmniej jak sie brał za rozgrywanie to nie podawał piłki do rywala.

Aha a jak się wam podobało profesjonalizm studia :lol: Weszli na antenę o 20:35 bo reklamowali finał 'Gwiazdy tańczą na lodzie', a potem dojebali niesamowitym wejście przed dogrywką, gdzie nam Szaranowicz zamrugał parę razy oczami, trochę pomiętolił rączką i po 10 sekundach znowu mieliśmy plansze pt: reklama. :lol:

TVP 2. Yeahhh!

myarcin
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myarcin » 22 maja 2008, 0:42

runej pisze:Ale sie ubeczał nad tą Chelsea i JT nasz duet komentatorski na Łużnikach...

Nie no tylko ty pewnie sie znich śmiałeś. Troche współczucia okazali. Bo naprawde szkoda

runej
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: runej » 22 maja 2008, 0:45

myarcin pisze:Nie no tylko ty pewnie sie znich śmiałeś.

No bo się śmiałem. Co miałem ubolewać?

myarcin
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myarcin » 22 maja 2008, 0:51

No bo się śmiałem. Co miałem ubolewać?

Mogles sie cieszyc tak jak wiekszosc kibicow ManU ze zwyciestwa.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 22 maja 2008, 0:55

Jessssst! Mamy podwójną koronę i w tym momencie jesteśmy najlepszą drużyną w Europie :D Fantastyczne, genialne widowisko i nerwy nie z tej ziemi. Pierwsza połowa zdecydowanie nasza i powinniśmy prowadzić co najmniej 2:0 (strzał Carricka wołał o pomstę do nieba) a skończyło się na 1:1. Bramka Chelsea nie dość, że farciarska( dwa rykoszety i w dodatku Edwin się poślizgnął rzucając się do piłki) to jeszcze do szatni. I to chyba miało wpływ na Diabły bo na drugą połowę wyszliśmy jakoś inaczej nastawieni i to Chelsea grała zdecydowanie lepiej. Mieliśmy farta przy świetnych strzałach Drogby i Lampsa ale Chelsea z kolei zostało uratowane przez Terrego. Pewnie byłby bohaterem Londynu...

Sędzia podjął kilka kontrowersyjnych decyzji ale wyniku meczu nie wypaczył. Kartka dla Drogby IMO niesłuszna.

Karne. Myślałem, że przy nich wyzionę ducha. Z kumplami kiedy był rzut na piłkarzy MU i Ronaldo już byliśmy pewni, że nie strzeli. Miał coś takiego wypisanego na twarzy, że byłem pewny, że nie trafi. Brawa dla reszty i graczy Chelsea, że tak pewnie trafiali przy pełnych Łużnikach i takiej presji. Kiedy podchodził Terry byłem pewny, że trafi ale jak dobrze,że się myliłem. Potem byłem już pewny, że wygramy. Uff.

Moskwa jest czerwona! LM nasza!!! Glory, glory MU:D

runej
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: runej » 22 maja 2008, 0:58

myarcin pisze:Mogles sie cieszyc tak jak wiekszosc kibicow ManU ze zwyciestwa.

To mało powiedziane, że sie cieszyłem, tylko wiesz jak słyszałem jęczenie Juskowiaka(swoja drogą zajebiście stęka do mikrofonu) i ciągłe użalanie sie na Terrym to mnie to irytowało. Wystarczyło strzelić karnego i mogliby walić konia, ale sory to że sie tam Terry poślizgnął to nie mój problem.

Dobra tyle w tym temacie, nie ma się tu nad czym rozwodzić. Może przesadzam, może oni, sprawa drugorzędna...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 maja 2008, 8:06

Jak dla mnie, to Chelsea rzeczywiście pozostawiła po sobie lepsze wrażenie. Na początku United przeważali, ale po przerwie nie istnieli. Chelsea zdominowała mecz, mieli kilka bardzo groźnych sytuacji. Zresztą wystarczy spojrzeć na liczbę oddanych strzałów.
Jednak United dobrze się bronili, a Chelsea miała rozregulowany celownik. Nie zmienia to faktu jednak, że Chelsea częsciej gościła pod bramką United.

Nie ma się co dziwić, że parę osób współczuje Terry'emu. Może bym sie nie posunął tak daleko jak Szpaq z mówieniem o kolorze jego serca, ale chłopak naprawdę robił wszystko co mógł, a zawiódł w najważniejszym momencie. Na niego wszyscy liczyli przy tym karnym i będzie to go dręczyło.
Jaka jest różnica między karnym jego a Ronaldo ? Portugalczyk przekombinował, zatrzymał się w połowie, myślał, ze jest tak dobry, ze i tak piłka wpadnie do siatki. Terry zmylił bramkarza, uderzył w drugą stronę, ale się poślizgnął.

Chelsea była bardzo blisko historycznego, bo pierwszego zwycięstwa w Lidze Mistrzów, nie spodziewałem się przed meczem, że będą aż tak blisko. Myślałem, że Diabły rozstrzygną mecz w regulaminowym czasie. Jakby jednak Terry strzelił tego karnego - na pewno kibice United też by pisali o słabszej grze w II połowie ... no, ale Terry nie strzelił i nie muszą.

I to nie jest tak, że Terry'emu współczuje się, a Ronaldo nie, bo pierwszy z Chelsea, a drugi z United. Anelce nikt nie współczuje, chyba wszyscy widzieli jego reakcję po meczu.

Jeszcze raz gratuluje kibicom United. Bo sukces jest ogromny, choć zaznaczam, że blisko było porazki [coby niektórzy się aż nadto nie podniecali samą grą]

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 22 maja 2008, 9:12

Tylko zauważcie, że Terry zmylił bramkarza, przestrzelił minimalnie i poślizgnał się. Nie wiem czy miało to znaczenie dla strzału. Natomiast Ronaldo miał (chyba) jakis plan. Chciał strzelić w drugie tempo lub jak Belletti położyc wcześniej golkipera. Wyszło, że strzelił w dwudzieste szóste tempo na najlepszej wysokości dla bramkarza. Porównywalnie źle strzelił tylko Anelka. Ale Anelke juz cloner sprzedaje do innych klubów czyli nie jest dobrze.

I nie chodzi tu o spalanie czy nie spalanie psychiczne. Trzeba nazwac rzeczy po imieniu - Ronaldo spartolił tego karnego. Terry miał pecha.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 22 maja 2008, 10:21

fieldy pisze:Portugalczyk przekombinował, zatrzymał się w połowie, myślał, ze jest tak dobry, ze i tak piłka wpadnie do siatki

Nie wiem czy zauwazyles , ale on zawsze na 2 tempa strzela :). Jemu tez mozna wspolczuc, bo wczesniej zostawil po sobie swietne wrazenie :). A Terry... zawsze dla "hejterow" United bedzie to pech, poslizgniecie sie .... :)

fieldy pisze:na pewno kibice United też by pisali o słabszej grze w II połowie ...
Bo byla slabsza. Ci sami kibice ktorzy to wskazuja, zapominaja o tym ze w 1 polowie moglismy juz praktycznie rozstrzygnac mecz, a bramka Lampsa to istny ping-pong. No i kazdy zwraca uwage na poslizgniecie sie Terrego , a o tym ze VDS poslizngnal sie przy bramce juz nikt nie wspomni

Troszke obiektywizmu :) A tak poza tym to wracam do swietowania a wy dalej sie napinajcie :P

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 22 maja 2008, 10:26

Dla trzynastolatnich kibiców Cristiano Ronaldo każdy kto napisze, że tenże spartolił karnego bedzie "hejterem".

Awatar użytkownika
Metal
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Metal » 22 maja 2008, 10:27

ManU ma wiele szczęścia w Finałach LM - nawet za dużo. Wygrali drugi finał będąc gorszą drużyną na boisku. Chelsea zostawiła po sobie lepsze wrażenie i powiem, że zasłużyli żeby wznieść ten Puchar. Oczywiście pierwsza połowa dla ManU ale potem już Chelsea dominowała. Tak samo jak w 99 roku kiedy to Bayern zdominował Manchester, a Ci wygrali wielkim fartem. Teraz było podobnie, ale mniej dramatycznie niż 9 lat temu. Cóż trzeba pogratulować ManU zwycięstwa. Taki jest futbol nie zawsze wygrywa ten kto gra lepiej.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 22 maja 2008, 10:29

Ronaldo po prostu pokazal po raz kolejny,ze jeszcze nie jest zawodnikiem klasy Ronaldinho czy Zidana w ich zlotym okresie. Ronaldo gdyby mogl,to by karny strzelal z przewrotki, bo tak jest efektowniej. Z Barcelona tez sie bezsensu zatrzymal i tez nie trafil. :roll: W ciagu 2 czy 3 lat i tak sie wiele zmienil,pod wzgledem zachowania na boisku, ale chyba dusza pajaca mu zostala.

Brawo MU
:P nie pamietam kiedy ostatni raz sie tak cieszylem nie ze zwyciestwa Barcy :lol: PS: Rooney wczoraj byl na kawie chyba

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 maja 2008, 10:31

boskigonzo pisze:Bo byla slabsza. Ci sami kibice ktorzy to wskazuja, zapominaja o tym ze w 1 polowie moglismy juz praktycznie rozstrzygnac mecz(...)

Troszke obiektywizmu

fieldy wczoraj pisze:Pierwsza połowa dla United zdecydowanie. Druga też zdecydowanie, ale dla Chelsea

Awatar użytkownika
Metal
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Metal » 22 maja 2008, 10:33

fieldy pisze:
boskigonzo pisze:Bo byla slabsza. Ci sami kibice ktorzy to wskazuja, zapominaja o tym ze w 1 polowie moglismy juz praktycznie rozstrzygnac mecz(...)

Troszke obiektywizmu

fieldy wczoraj pisze:Pierwsza połowa dla United zdecydowanie. Druga też zdecydowanie, ale dla Chelsea
Zgadzam się fieldy'm ;) pierwsza połowa dla MU. Molgi strzelić ze 3 gole do przerwy, ale to samo mogła zrobić Chelsea w drugiej połowie i byłaby powtórka z 2005 roku :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”