Inter Mediolan - Bayern Monachium [1/8 LM 2010/2011] - Strona 7

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Re: Inter Mediolan - Bayern Monachium [1/8 LM 2010/2011]

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 23 lut 2011, 23:01

MarcinW, co za koles. :lol: czy jakakolwiek krytyka Interu i SerieA jest dozwolona? Ja wiem ze ty ładnie piszesz, ale napinasz się jak plandeka na żuku i nie różnisz się niczym innym od pokomonow z głównej.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 23 lut 2011, 23:02

Wilmore pisze: Rok temu wstyd w LM, wstyd w LE
Rozumiem, ze Milan tez wstyd? Milan w zeszlym roku zdobyl 2,28pkt dla Wloch, Juventus 2,14pkt. Sezon wczesniej Milan 1,71pkt , Juve 2,21pkt. Roma odpowiednio 1,78pkt i 2 pkt. Wczesniej Juventus w pucharach nie gral. Pretensje jakoby to wina Juventusu, ze Wlosi stracili jedno miejsce w LM sa co najmniej zabawne.
Rozumiem, ze skoro nie gralismy w ogole w pucharach, to zawalilismy punkty dla Serie A do rankingu? :lol:
Ostatnio zmieniony 23 lut 2011, 23:04 przez arek_ahig, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 23 lut 2011, 23:03

arek_ahig pisze:Pretensje jakoby to wina Juventusu, ze Wlosi stracili jedno miejsce w LM sa co najmniej zabawne.
Juz stracili, czy moga stracic?

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 23 lut 2011, 23:06

guru pisze:
arek_ahig pisze:Pretensje jakoby to wina Juventusu, ze Wlosi stracili jedno miejsce w LM sa co najmniej zabawne.
Juz stracili, czy moga stracic?
http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/uef ... k2011.html

W kolejnym roku Niemcy moga wyprzedzic nawet Hiszpanow, bo odejdzie im sezon 2006/2007.

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 23 lut 2011, 23:08

Tak właśnie rodzi się typowy napinacz, ty powiesz jedno - on poruszy milion tematów :lol: Ktoś coś mówiły o Francku, Barcelonie, porównaniach 2x FCB? Hmmm, chyba nie :roll:
Tak się rodzi pospolity idiota, którego wnioskowanie doprowadziło do tego, że uznał Robbena za obiekt westchnień oraz zazdrości całego świata.
MarcinW, co za koles. :lol: czy jakakolwiek krytyka Interu i SerieA jest dozwolona? Ja wiem ze ty ładnie piszesz, ale napinasz się jak plandeka na żuku i nie różnisz się niczym innym od pokomonow z głównej.
Zdefiniuj w takim razie słowo "krytyka". Z tego co mi wiadomo termin ten nie obejmuje swym zakresem desygnatów typu "nie lubie interu, fajnie, że odpadli". Co prawda dawno nie wchodziłem na nonsensopedie, ale tego typu sformułowania zawierają się w pojęciu "pokemona". Zważywszy na fakt, że nie traktuje ich słownika za obowiązujący to preferuje inne uniwersalne słowo jakim jest pospolity idiota, czyli Ty :)

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 23 lut 2011, 23:12

MarcinW pisze:czyli Ty
Albo Ty!

Merytorycznie odpowiedz jest na Twoim poziomie. Ty tylko ubierasz swoje prymitywne poglądy w ładne słowa.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 23 lut 2011, 23:13

darujcie sobie, naprawdę :?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 23 lut 2011, 23:17

Rozumiem, ze Milan tez wstyd?
Odpadnięcie po pogromie z Manchesterem, a odpadnięcie po kompromitacji z Fulham i nawet nie wyjście z grupy w LM (przy czym zdobył Juventus więcej punktów) to dwie różne kwestie. Odpadnięcie z Manchesterem to nie wstyd, odpadnięcie w takim stylu z Fulham już tak.
Juventus zawala bardziej od Milanu i Interu, zwłaszcza, gdy się weźmie pod uwagę trudność LE, w której daje ciała. Milan Leonardo, który walczył w Europie (w przeciwieństwie do dzisiejszego, który jest fatalny) by z Fulham awansował dalej, zdobył więcej punktów. Nie mówiąc o przejściu Lecha. :rotfl: Juventus tymczasem te rozgrywki odpuszcza, na czym ucierpi najbardziej sam, bo Interu i Milanu długo nie przeskoczy, a wiele wskazuje na to, że odskoczy mu również Roma (Napoli uważam za sensację sezonu, nie stały awans do czołówki), skoro dochodzą sponsorzy. I nagle się okaże, że warto było walczyć z Lechem, by szybciej to 4 miejsce przywrócić, bo przecież to jest żenujące, że taka liga, jak Bula, przeskakuje Serie A. :haha:

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 23 lut 2011, 23:18

Merytorycznie odpowiedz jest na Twoim poziomie.
Napisał to gość, który wpadł na forum, aby podzielić się z wszystkimi swoją niechęcią do calcio - nie uzasadniając.

Poza tym uważam, że nie jest wskazane wyrażanie tego typu mało skomplikowanych "opinii" po meczu, którego nie oglądałeś, a jak nie trudno się domyślić poziom wzburzenia przeciętnego kibica Interu jest bardzo wysoki. Ktoś taki ja ty działa jak bodziec .... pobudza do gwałtownej reakcji :) a że pod wpływem afektu cel uświęca środki to konwencje typu "nie obrażaj" przestają obowiązywać.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 23 lut 2011, 23:22

Marcin, tak cieżko znieść porażkę?
Jakoś nie widziałem, żeby kibice Bayernu najeżdżali w maju na Inter i na chwalebne słowa pod ich adresem (indywidualnie czy zbiorowo).

Luis Gustavo \o/ rozjebał mnie dzisiaj definitywnie. Schweini trochę nieogarnięty. Mieliśmy przewagę w strzałach, ale strasznie irytowało mnie, że w dobrych sytuacjach strzelaliśmy w kosmos. Przez to te 19 strzałów oddanych z czego chyba zaledwie 5 w bramkę. Inter miał dobre sytuacje i raczej mecz na remis jeśli chodzi o sytuacje, lecz jeśli chodzi o to co sie działo na boisku to Bayern już zdecydowanie wygrywa. Tradycyjnie w końcówce pierwszej i drugiej połowy zaczeliśmy grać słabiej, wtedy to Inter stworzył sobie najwięcej sytuacji. Poza tym wybiegaliśmy więcej na boisku i jedyny po którym było to widać to Ribery. Gracze Interu już mniej wiecej od 70 minuty oddycyhali rękawami. Ładnie sobie "jednonożny" (:lol:) Robben objeżdżał na prawej stronie, Ribery miał ciężko, co było do przewidzenia, z Maiconem, który jakoś chyba mniej się włączał do ofensywnych akcji.
Eto'o miażdżył system i to co w pierwszej połowie wyrabiał o dziwo nie z Tymo a z Badstuberem to poezja. Gomez może się tylko uczyć.

FC Bayern ;*
bo przecież to jest żenujące, że taka liga, jak Bula, przeskakuje Serie A. :haha:

Zapraszam do pooglądania czasami trochę tej ligi a potem wyrażania opinii.
Dalej czekam gdzie ten Milan zjadający kadrowo Bayern.

Chyba stało się faktem, że BL od następnego sezonu będzie miało 4 miejsca w LM ( o ile nie walnąłem sie w obliczeniach).
Ostatnio zmieniony 23 lut 2011, 23:24 przez Akarin, łącznie zmieniany 1 raz.

smurano
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smurano » 23 lut 2011, 23:23

"zaś Ferguson nie wystawi po raz drugi Rafaela. Słowem i tak odpadniecie." --- Ja tam sie go spodziewam 8)

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 23 lut 2011, 23:29

"zaś Ferguson nie wystawi po raz drugi Rafaela. Słowem i tak odpadniecie." --- Ja tam sie go spodziewam
Ale jak zakładam nie spodziewasz się czerwonej kartki w jego wykonaniu ? :)
Marcin, tak cieżko znieść porażkę?
Nie mam z tym trudności. Oczekiwania dostosowuje do możliwości, a że mamy takiego trenera jakiego mamy oraz takie braki kadrowe to nie nie trudno pogodzić się z tym, że się mecz przegrywa.
Jakoś nie widziałem, żeby kibice Bayernu najeżdżali w maju na Inter i na chwalebne słowa pod ich adresem
Bo dostaliście solidny wpierdol. Tymczasem polscy kibice Bayernu dali wyraz swojej głupoty prowadząc przedmeczowe dysputy na forum bayern.monachium.pl (czy coś w ten deseń) - co drugi komentarz można było potraktować jako obraźliwy.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 23 lut 2011, 23:38

Za dzieciaków nie odpowiadam. Poza tym na stronach Interu też jest mnóstwo wpisów obrażających Bayern. I co, mam się nimi przejmować, skoro nie prowadzę z nimi dyskusji?
Solidny wpierdol powiadasz. Ja bym tego tak nie nazwał, ale jak chcesz. U nas też dopiero pierwszy raz w tym sezonie była kadra cała możliwa (bez Olica oczywiście) dostępna. Część ledwo po kontuzjach, więc nie jest różowo. Z gry byliśmy zdecydowanie lepsi, ale Inter miał te swoje dobre sytuacje, więc zdecydowały epizody jak to mówi Ancelotti. Ja stawiam mniej więcej 70:30 w szansach dla Bayernu.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 23 lut 2011, 23:56

Bundesliga jest zajebista do oglądania dla neutralnego kibica. Nie oglądałem tej ligi od zdjęcia jej z Polsatu, a teraz kiedy mam możliwość na Eurosport2 to robię to regularnie. Atrakcyjnością bije prawie wszystkie. Ci młodzi trenerzy(chyba Niemcy) robią świetną robotę w kilku klubach, zespoły grają bardzo fajnie piłką, sporo techniki, kreatywności gry do przodu. Miło się to ogląda. Te widowiska nie mają totalnie nic wspólnego z SerieA, La Liga, Ligue1. Te ligi można oglądać jak kibicuje się jakiemuś klubowi. Zresztą Premiership także u mnie zaczyna przegrywać z Bundesligą(dobrze się stało, że w tych godzinach jest konkurencja). Nie wiem czy to ma coś wspólnego z ogólnym poziomem lig, ale Bundesliga nie ssie.

Żeby nie było totalnego OT to napiszę, że mecz naprawdę był warty oglądania, emocji nie brakowało. Było kilka okazji szkoda, ze przeważnie walili po trybunach czy nie potrafili pokonać bramkarzy. Po kilku spotkaniach Bayernu można powiedzieć, że Holender dobrze zrobił stawiając na tego młodego Krafta(chyba tak się zwie), może to on będzie nowym Khanem, bo Rensing słabo w tej roli wypadł. Inter jest w złej sytuacji przed rewanżem, ale to cały czas tylko jedna bramka. Dzisiaj stworzyli kilka dobrych okazji to w rewanżu może być podobnie, tylko lepiej trzeba to wykończyć.
Ciekawa ta sprawa, ze 3 zespoły z SerieA przegrywają u siebie.

MarcinW
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 23 lut 2011, 23:59

Za dzieciaków nie odpowiadam.
A co jeśli zdecydowana większość kibiców niemieckiego klubu jest jak sam piszesz "dzieciakami" ? Całkiem dobry materiał ku temu, aby móc uogólnić, nieprawdaż ?
Solidny wpierdol powiadasz. Ja bym tego tak nie nazwał, ale jak chcesz.
Tak często czytałem wpisy na waszym forum, że sam przywykłem do tego słownika. Powiedzmy, że przegraliście, całkiem zasłużenie. A na waszym forum - po finale - także nie brakowało obraźliwych wpisów. Oczywiście zbiorowej reakcji waszych kibiców nie można przyrównywać do tej z jaką mieliśmy do czynienia po dwumeczu z Barceloną, ale mimo wszystko mały niesmak pozostaje.
gry byliśmy zdecydowanie lepsi
Zdecydowanie lepiej rozgrywaliście piłkę na połowie Interu, co się nie przekładało na klarowne sytuacje, których nie stworzyliście zbyt wiele. Nie przypadkowo po pierwszej połowie Gustavo został okrzyknięty najlepszym zawodnikiem Bayernu ....

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”