Manchester City - Real Madryt - 1/2 LM 2016

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto zagra w finale?

Manchester City
5
36%
Real Madryt
9
64%
Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 15 kwie 2016, 12:26

Obrazek

Temat poświęcony półfinałowi Ligi Mistrzów 2015/2016
Daty spotkań:
26.04.2016: Manchester City v Real Madrid

04.05.2016: Real Madrid v Manchester City
Temat będzie aktualizowany. Zapraszamy do dyskusji.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 15 kwie 2016, 12:42

Kciukasy za City. Niech sie Real przejedzie na teoretycznie slabszym przeciwniku kolejny rok z rzędu. :ozob:

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 798

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 24 kwie 2016, 16:23

Morrow to ja miałem ten temat założyć :won: :wink:

Pierwsze starcie na Etihad Stadium zbliża się wielkim krokami. Dla City sam udział w półfinale tych prestiżowych rozgrywek to już spore osiągnięcie.Przypomnę,że udało nam się to po raz pierwszy w 136 letniej historii klubu.Ale jak to mawiają apetyt rośnie w miarę jedzenia,więc oczekiwania wobec tego dwumeczu mam spore i liczę na awans do wielkiego finału, choć zdaję sobie sprawę,że będzie o to niezwykle ciężko,bo rywalem jest hegemon światowej piłki.

W pierwszym meczu półfinałowym może zabraknąć Y.Toure,który mecz ze Stoke dokończył z urazem mięśniowym.Dziś ma przejść szczegółowe badania po których sztab szkoleniowy zdecyduje czy Iworyjczyk zagra z Królewskimi.Swoją drogą która to już taka kontuzja w zespole w obecnym sezonie?Na pewno bijemy jakiś rekord pod tym względem......Niepewny jest również występ Fernando,który odczuwa ból w kolanie.Zdolni do gry są za to Kompany i David Silva.Belg wczoraj przesiedział cały mecz na ławce rezerwowych,a Magik został zmieniony w 60 minucie w obawie przed urazem.Podobnie jak Kun,który w ostatnim czasie był mocno eksploatowany.KdB i Fernandinho odpoczywali przed wtorkiem.W Madrycie drżą o zdrowie Ronaldo i Benzemy.Pierwszy na pewno poleci do Manchesteru choć nie wiadomo czy będzie zdolny do gry od pierwszej minuty.Decyzja w sprawie Francuza ma zapaść w poniedziałek.A propos to ktoś z fanów Realu mógłby bliżej przedstawić sytuację kadrową Królewskich.Kluchman vel RealFan??

Przewidywany(a raczej życzniowy) skład City(1-4-2-3-1):

Hart-Sagna,Kompany(Otamendi),Mangala,Clichy-Fernandinho,Fernando-De Bruyne,Iheanacho,Silva-Aguero;

Ewentualnie w miejsce Kelechiego Jesus Navas.Wtedy automatycznie KdB zostałby przesunięty na pozycję numer 10.Mimo wszystko 'młody' jest w gazie,więc na miejscu Pelle postawiłbym na Nigeryjczyka.

W sezonie 2012/13 mierzyliśmy się z Realem w fazie grupowej Ligi Mistrzów.Na Etihad Stadium padł remis 1:1,a w Madrycie górą był Real 3:2.Oba spotkania przysporzyły mnóstwo emocji,a już w szczególności druga połowa na Santiago Bernabeu gdzie padło pięć bramek a City dwukrotnie wychodziło na prowadzenie by w ostatecznym rozrachunku po bramce Ronaldo z 90minuty przełknąć gorycz porażki Świetne mieliśmy te wyjazdówki na LM w tamtym sezonie :love:
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2016, 16:41 przez ryba_82, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ycu
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 67

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ycu » 24 kwie 2016, 16:32

ryba_82 pisze: A propos to ktoś z Fioletowych mógłby bliżej przedstawić sytuację kadrową Królewskich.Kluchman vel RealFan??
Auć :/ Fioletową to oni mają stronę, ale piłkarze i kibice śmigają w białych strojach :D

A jeśli Toure będzie zdrowy, to kto z Twojego 'życzeniowego' składu usiądzie?

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 24 kwie 2016, 16:50

ycu pisze:Auć :/ Fioletową to oni mają stronę, ale piłkarze i kibice śmigają w białych strojach :D
Oczywiście byłem świadom iż barwy Realu to białe,ale świta mi iż mieli w którymś sezonie fioletowe drugie stroje,w herbie też ten kolor jest.No i ta strona o której wspomniałeś,więc jakoś tak mi się napisało,sam nie wiem do końca czemu.Z resztą nieważne,już poprawione.Dzięki za czujność :beer:
ycu pisze:A jeśli Toure będzie zdrowy, to kto z Twojego 'życzeniowego' składu usiądzie?
Ktoś z duetu Navas/Iheanacho(zależy czy moja życzeniowa opcja chodzi po głowie Inżynierowi).Wtedy Yaya na ofensywnym pomocniku.Rozbijać duetu Fernandinho/Fernando Pelle raczej się nie zdecyduje.Obaj świetnie czyszczą przed naszym polem karnym,a pierwszy często podłącza się do ofensywy.No i zawsze można liczyć na chłopaków przy stałych fragmentach gry.

Awatar użytkownika
emski
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 484

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » 24 kwie 2016, 18:41

Jeśli chodzi o sytuację kadrową Realu to na chwilę obecną zagrożony jest występ dwójki o której już wspominałeś ryba. W tygodniu niedostępny był Carvajal, ale wygląda na to, że już wrócił do zdrowia, a to z kolei bardzo duże wzmocnienie podstawowej jedenastki Realu.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 25 kwie 2016, 23:40

Yaya Toure jednak nie zagra.Za to Ronaldo i Benzema prawdopodobnie tak.Pytanie tylko czy w 100% zdrowi?

Czytając wywiad z Zinedinem na stronie Realu odniosłem wrażenie,że Real odda piłkę City i będzie czekał na kontry co już mi się nie podoba.....

Awatar użytkownika
ycu
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 67

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ycu » 26 kwie 2016, 14:52

Nie zdziwię się, jak dokładnie tak będzie. Jeśli Inżynier odrobił lekcje oglądając Atletico, to będzie wiedział, jak skontrować kontrującego. Real słabo gra z murującymi zespołami, obym takie City dziś widział. Atak pozycyjny w tych meczach będzie dewizą przegranego, rzekłem.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 26 kwie 2016, 19:48

Once @realmadrid: Keylor; Carvajal, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo; Casemiro, Kroos, Modric; Bale, Lucas Vázquez y Benzema. Nie ma Ronaldo, jest Vazques a nie Jese. dziwnie

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 26 kwie 2016, 20:05

City jednak bez niespodzianek.

Manchester City: Hart - Clichy, Kompany, Otamendi, Sagna - Fernandinho, Fernando, Navas, Silva, De Bruyne - Agüero
Rezerwa: Caballero, Mangala, Zabaleta, Kolarov, Delph, Sterling, Iheanacho

Ronaldo nie ma nawet na ławce :shock: Spore zaskoczenie,byłem pewien,że jeśli kogoś zabraknie to Benzemy.

C'mon City!

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Reputacja: 2321
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 26 kwie 2016, 20:07

League pisze:Once @realmadrid: Keylor; Carvajal, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo; Casemiro, Kroos, Modric; Bale, Lucas Vázquez y Benzema. Nie ma Ronaldo, jest Vazques a nie Jese. dziwnie
Bo Jese to piłkarz na Getafe a nie Manchester City. Dobra decyzja Zidane'a.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 26 kwie 2016, 22:49

City po Schalke najgorszym pofinalista LM od lat, zero akcji, srodek pola drewniany jak jakis stoke, jedynie obrona w 1 pilowie i Hart coś grali, aż sie dziwie że Real nie pocisnął i nie zamknął meczu.Zeby nie było, Real zagrał srednio ale w 2 połowie był o klase lepszy, gdyby Benzema czy Ronaldo grali w 2 polowie to byłoby pozamiatane,

Podobna konine swego czasu zagrało Schalke z MU- zero niczego.

Obrazek
Ostatnio zmieniony 26 kwie 2016, 22:54 przez MGiggs, łącznie zmieniany 1 raz.

blackmore
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 163

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 26 kwie 2016, 22:52

MGiggs pisze:gdyby Benzema czy Ronaldo grali w 2 polowie to byłoby pozamiatane, (...) Podobna konine swego czasu zagrało Schalke z MU- zero niczego.
Mogłoby być jak z Neuerem, który wtedy robił, co mógł, aby chronić Schalke przed stratą gola (z dwa razy obronił sam na sam, o ile pamiętam). Ostatecznie skończyło się na 0:2, ale możliwe, że Hart również wyczyniałby cuda przy obecności Benzemy, czy Ronaldo.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 26 kwie 2016, 23:29

Paradoksalnie to 0-0 jest calkiem niezlym zadatkiem dla City w perspektywie rewanzu gdzie bedzie ich premiowac kazdy bramkowy remis. No, ale zeby taki rezultat osiagnac Obywatele beda znuszeni zaprezentowac duzo duzo duzo lepiej niz dzis ponieważ Real bedzie u siebie mocniejszy.

Awatar użytkownika
Marcinhp
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 182

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcinhp » 26 kwie 2016, 23:45

Jak dla mnie to co zaprezentowało City jest niejako następstwem tego, że nie potrafią zachować kompromisu pomiędzy prowadzeniem gry, a postawą w defensywie. Podobnie zresztą wyglądało to z Paryżem w Manchesterze. Gdy przez x czasu w Europie próbowali za wszelką cenę przejąc kontrolę nad spotkaniem, to płacili za to kosztowną cenę w obronie. Gdy stawiają na bardziej zachowawczy futbol, to jednak w ataku pozycyjnym tej drużyny nie ma. Owszem, nieco poprawili się w grze bez piłki, ale nie da się ukryć, że ten element wciąż u nich kuleję. Generalnie mam wrażenie, że City wyjątkowo nie pasuję do tego etapu rozgrywek i to może nie tylko pod względem sportowym, co czysto prestiżowym. Zidane mnie jeszcze nie przekonał, ale widać też w pewnych elementach, że przesadzone były opinię jakoby przyświecał mu tylko otwarty futbol i przede wszystkim swoboda i improwizacja w konstruowaniu akcji. Widać coraz częściej w jego Realu dyscyplinę i jakiś zamysł taktyczny.

Napiszę tylko, że awans jest jednak sprawą otwartą. Z całym szacunkiem, ale Real sprawia wrażenie drużyny, która potrafi frajersko przegrywać i nie będzie dla mnie sensacją, gdy w finale zagrają Anglicy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”