Nie dajmy się sędziemu. Wszyscy Polacy - wchodźcie!

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Krawcu
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Nie dajmy się sędziemu. Wszyscy Polacy - wchodźcie!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krawcu » 25 sie 2005, 14:43

Nie dajmy się sędziemu!

Do wszystkich kibiców i nie tylko! Nie dajmy się! Pokażmy, że polscy kibice nie pozwolą bezkarnie oszukiwac polskich klubów! Że nie pozwolimy na przekręcanie polskich drużyn w Europejskich Pucharach! Zróbmy to samo, co zrobili włoscy kibice po meczu ich reprezentacji z Koreą Płd. w MŚ 2002, kiedy ich reprezentacja została wyeliminowana przez sędziego który sprzyjał gospodarzom! Niech każdy wyśle maila na adres info@uefa.com aby zaprotestować przeciwko nieuznaniu prawidłowo zdobytego przez Marka Penksę gola! Oto treść maila (po angielsku):

===============

Hello. My name is (imię i nazwisko). I would want to make protest against poor decision of english referee from match between Panathinaikos Athens vs Wisla Krakow in elimination Champions League (23.08.2005). It is going about decision from 85 minute. Mr Riley delay the goal for Wisla because it was the foul or offside one of the Wisla players. Replay show that it was the most stupid decision of Mr Riley in this match! The decision was wrong and this wrong decision of Mr Riley take away the dream from Wisla about Champions League. Could you check this situation on video tape and could you ask Mr Riley of explain this situation? Best regards.
(Imię i nazwisko), Wisla Fan.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 25 sie 2005, 14:49

http://homepage.ntlworld.com/jackes/Penksa.rar

Czy tutaj jest gdzieś, jakiekolwiek przewinienie ? A może by tak karny na Kuźbie ? Myślałem wcześniej, że może ta ręka u Penksy była, ale w sumie nie ma bata, żeby była.Gwizdek nastąpił w sumie w czasie, przyjęcia, a wątpię, żeby sędzia miał aż tak szybko reklfeks.I tak nic już nie wskóramy, bo nikt nie będzie chciał biednej Wisełki w LM, ale trzeba przyznać, że gol powienien być :evil: .

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 25 sie 2005, 14:56

Wyslalem tego maila do Uefa ,nic to nie da ,ale niech wiedza ,z polscy kibice sie tak łatwo nie daja nabijac w butelke :evil:

Awatar użytkownika
patryk89
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: patryk89 » 25 sie 2005, 14:58

Też wysłałem, - trzy maile, może to i nic nie da , ale tak jak mój poprzednik wspomniał, nie zostawimy tak tej sprawy.

Awatar użytkownika
mlody_
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mlody_ » 25 sie 2005, 15:43

Też sie wkurzyłem jak to zagwizdał, ale nie wiem czy temu sędziemu nie chodziło o ręke Kuźby (jak dwóch greków go przepchało) to on chyba ręką dotknął piłki i w ten sposób zagrał do Penksy.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 25 sie 2005, 15:55

Też sie wkurzyłem jak to zagwizdał, ale nie wiem czy temu sędziemu nie chodziło o ręke Kuźby (jak dwóch greków go przepchało) to on chyba ręką dotknął piłki i w ten sposób zagrał do Penksy.

Na powtórce wyraźnie widać, że piłkę do Penksy odegrał głową ... obrońca grecki.

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 25 sie 2005, 16:32

Na powtórce wszystko wygląda w porządku i wydaje się, że bramka zdobyta została prawidłowo. Otóż w całej sytuacji sędzia popełnił nie jeden, a dwa błędy! Po pierwsze gol powinien zostać uznany, gdyż przepisy nie zostały przekroczone - błąd pierwszy.

Załóżmy (powtarzam: załóżmy), że jednak Kuźba był na niewielkim spalonym czy Penksa lub Kuźba dotkneli piłkę ręką. W takim razie należy podyktować rzut wolny pośredni lub bezpośredni w zależności od popełnionego przewinienia i należy rozpocząć grę od tego miejsca, gdzie to przewinienie miało miejsce, co nie? No to niech mi ktoś powie dlaczego bramkarz wyciąga piłkę z siatki i RZUCA JĄ RĘKĄ do swojego klubowego kolegi?! Nie muszę ciągnąć dalej bo już wiadomo czym zakończyła się ta akcja - błąd sędziego drugi.

Nie wiem czy jakiś protest lub apelacja Wiślaków coś by przyniosła (raczej watpię)...Ale to musiałby zgłosić ktoś reprezentujący interesy Wisły bo taka akcja kibiców chyba nie da zbyt dużo... :?

mark_p
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mark_p » 25 sie 2005, 17:08

No to niech mi ktoś powie dlaczego bramkarz wyciąga piłkę z siatki i RZUCA JĄ RĘKĄ do swojego klubowego kolegi?!
on rzucil do zawodnika a ten rozpoczął z ziemi, tylko, że wtedy kamery pokazywały co innego

co do nieuznanej bramki to się zgadzam, że powinna zostać uznana
podawał zawodnik Panathinaikosu i nie było mowy o spalonym, Penksa przyjął piłkę na udo nie na rękę

cóż już po ptakach, żadne protesty nie mają sensu
ja osobiście wysłałem kilka maili, ale to tylko w sensie aby pokazać, że jestem Polakiem, i nie zgadzam się z takim sędziowaniem

nie ma co tu się rozwodzić nad tą sprawą..

Awatar użytkownika
Dr_Lux
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr_Lux » 25 sie 2005, 19:52

patryk89 pisze:Też wysłałem, - trzy maile, może to i nic nie da
Tu jest błąd. Powinno być "na pewno".

Awatar użytkownika
wazi
Bundesliga? To co najlepsze.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 25 sie 2005, 20:23

Ja wysłałem ale co to da, watpie zeby Rileya zawiesili.... Nie ma co. Ale Wkurzyla mnie to ze dał sobolewskiemu drugą zołtą za faul taktyczny. A Flavio Conceciao faulował w pozniejszym okresie gry bezczelnie i sedzia jakoś kartonika nie wyciagał. No coż bogatszy i moze lepszy ma przywileje wieksze u sedziego.

Awatar użytkownika
Dr_Lux
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr_Lux » 25 sie 2005, 20:27

wazi pisze:No coż bogatszy i moze lepszy ma przywileje wieksze u sedziego.
Bo te.. kartoniki się popsuły.

Awatar użytkownika
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazi » 25 sie 2005, 21:18

panowie.. spokojnie:) trzeba im zaspamowac tym meila:) a pozatym zadzwonic do Klubu i powiedziec odpowiednim osobm zeby akcję nagłośnic..!! tu chodzi o bardzo duże pieniądze jak dla nas!! trzeba nagłosnic! zeby bynajmniej przyznali ze popełnili błąd i w TV przeprosili Wisłę!! bo tak to niemoze byc, ze klub niewątpliwie biedniejszy, a lepszy odpada bo sędzia jest slepy...( to niejest narzekanie na sędziego jak zwykle gdy odpada Wisła, ale tym razem to naprawde kradzież w biały dzień!!)(uefa chce u nas porzadki robic a sami niemają odpowiednich sędziów) to już nie pierwsyz raz gdy biedniejszy klub jest wyrolowany!! ja mysle ze np. wgdyby w roli Wisły był np. Real to takie coś by nieprzeszło! dajcie mi numer do Klubu to mgoe nawet zdzwonic jesli to ma pomóc.. mówie serio..

wielkie brawa dla założyciela wątku!!

Awatar użytkownika
Dosmen
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dosmen » 25 sie 2005, 21:48

Wysłałem 13 maili (specjalnie tyle)... Wątpię, żeby zwrócili na to uwagę no ale dla dobra Wisełki. :wink: No i tutaj ewidentnie Anglik ewidentnie popełnił błąd przy nieuznaniu bramki Penksy. A z ręko to zabardzo nie widziałem... :lol:

Awatar użytkownika
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazi » 25 sie 2005, 21:53

zwróca uwagę napewno.. ale mowie.. przydałoby sie to nagłosnic jakos bardziej.. najlepiej jesli Klub by pomogł.. bo sami im mozemy tylko meila zaspamowac..

Awatar użytkownika
forzaROSSONERI
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: forzaROSSONERI » 25 sie 2005, 23:13

wiecie co, ja myśle, że sie nie da nic zrobić. podobne sytuacje sie zdarzają dość często, chociażby nawet w meczu Chelsea z Barcą, co Collina gola nie uznal czy karnego nie podyktował (nie pamiętam dokładnie), taka kontrowersyjna sytuacja tez była i nic, zero przeprosin, dlatego wątpie, że w przypadku Wisły dałoby sie coś wskórać.... a tutaj zauważcie, że sędzia zagwizdał zaraz po tym jak Penska przyjął udem, a nie po strzelonym golu, więc nie zrobił tego specjalnie, żeby Wisłe wyeliminować. ja sie szczerze musze przyznać, że dopiero na drugiej powtórce zauważyłam, że to nie była ręka a udo..Włochom sie może udało, bo tam było to ewidente, a poza tym to są Włosi a nie Polska..jak myślicie poważnie o jakiś ewentualnych przeprosinach ze strony UEFA, to rzeczywiście musiałyby sie wziąść za to władze klubowe.

Zablokowany

Wróć do „Puchary Europejskie”