Grupa D 2006/07 (Champions League)

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Grupa D 2006/07 (Champions League)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 24 sie 2006, 19:04

Grupa D

Valencia
AS Roma
Olympiacos
Shakhtar

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 24 sie 2006, 19:09

to ja bede pierwszy:) jako kibic Romy jestem zadowolony z losowania..no moze chcialbym sie znalesc na miejscu Manu czy Milanu, ale nie jest zle;)

Teoretycznie przeciwnikiem najsilniejszym jest Valencia..ale ani Ukraincow ani Grekow nie nalezy lekcewazyc..w koncu to liga mistrzow..:)

Jednak mysle ze drugim miejscem Roma nie powinna miec problemow..a pierwsze jest jak najbardziej w zasiegu..;)

ogolnie losowanie dla Rzymian przebieglo wg mnie pomyslnie;)

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 24 sie 2006, 19:30

Jest niezle :P ... chociaz :roll:

Valencia sie ostro wzmocnila przed tym sezonem ...Joachin, Del Horno, Morientes czy Tavano ... druzyna budowana bardzo rozsadnie ale bez oszczedzania. Daj Boze zeby Roma mogla takie transfery robic :roll:

Olimpiakos jak na 3 koszyk jest w miare slaby :P

Natomiast Schahtar jak na 4 koszyk ... moglby byc slabszy rywal mimo wszystko :roll: ... nie jest to taka typowa ruska druzyna ktora moglaby grac 2 mecze po rzad :P ... duzo brazylijczykow i mimo wszytsko klepia ta pilke o czym wczoraj sie przekonalem na wlasne oczy :?

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 24 sie 2006, 19:34

goofii pisze:mimo wszytsko klepia ta pilke o czym wczoraj sie przekonalem na wlasne oczy
no bez przesady..gra sie tak jak przeciwnik pozwala, a Legia pozwalala wczoraj na duzo... a jak pokazaly inne spotkania np z Orange Ekstraklasy z Legia moze wygrac kazdy..wiec wczorajszy wynik jakos mnie nie zaskoczylll wiec za duzo i Ukraincach to na dobra sprawe to nie wiemy;)

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 24 sie 2006, 19:34

Roma nie ma co narzekac :P jedyny problem beda mieli z Valencia ktora rzeczywiscie zaskoczyla mnie w tym oknie transferowym bo zakupy poczynili rzeczywiscie imponujace ;) no ale szanujmy sie 8) ani Shakhtar ani tym bardziej Olympiacos nie podskocza wiec walka rozegra sie pomiedzy Valencia i Roma ;)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 24 sie 2006, 19:44

goofii pisze:Joachin
Litości :roll:
Joaquin :wink:

Bezpośrednie pojedynki pomiędzy Valencią a Romą mogą być ciekawe, ale reszta rywalizacji już nie za bardzo jak dla mnie. Ewentualnie Rivaldo znowu strzeli Valencii gola z przewrotki :twisted: :P

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 24 sie 2006, 19:47

Niggaz pisze:goofii napisał:
Joachin

Litości
Joaquin
I tak kazdy wiedzial o co chodzi :wink:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 24 sie 2006, 19:51

Chciałem mieć Szachtar w grupie B :twisted: Ale trudno kto inny pomści Legie.

Ciekawie zapowiada się mecz Nietoperzy z Gialorressi :] dwie równe siebie drużyny. Valencia dwa lata temu przegrała u siebie z innym włoskim zespołem - Interem 1-5 :D więc teraz mają okazje rewanżu. Zresztą niedawno zespół zasilił Włoch Tavano, więc Roma może czuć się rozpracowana jak Legia przez Lewandowskiego :P jest jeszcze Fiore ...

Olimpiakos to dla mnie uzupełnienie tej grupy. Być może powalczą o UEFA, ale nie sądze by byli w stanie wyjść. Kluczowe dla nich będą mecze u siebi i rewanż z Szachtarem na Ukrainie.

Awatar użytkownika
paszkwil
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: paszkwil » 24 sie 2006, 20:12

Nie mamy trudnej grupy, moglo byc znacznie gorzej ale i lepiej tak jak to jest w przypadku Milanu. Ogolnie nie ma co narzekac, ja sie ciesze.

Jedyne co mnie zmartwilo to to ze wylosowalismy Szachtar a nie Dynamo. Liczylem bardzo na Dynamo, poniewaz do Kijowa nie mam daleko i moglbym bez problemow sie wybrac na mecz ale niestety nie udalo sie :( Donieck znacznie za daleko :cry: :cry: :cry:

Awatar użytkownika
el_loko
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_loko » 24 sie 2006, 21:02

Bardzo dobra grupa dla Ches z Romą juz w tym seoznie wygraliśmy, ajeszcze nie grał Tavano ani Joaquin, Szachtar raczej bedzie walczyl z O. Pireus o P. UEFA choć wg. mnie subiektywnie calkiem mozliwe ze powalczy z Pireusem i Romą o 2 miejsce w grupie.

Amunt Ches

Awatar użytkownika
Mich@lG
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mich@lG » 24 sie 2006, 21:51

Grupa D jest ciekawa, chocby ze wzgledu na to, ze w polowie zespolow w niej wystepujacych mamy rodaków co zapewne zaowocuje transmisja w TVP arcyciekawego meczu pomiedzy Olympiacosem a Szachtarem. Te dwie druzyny beda toczyc wedlug mnie boj o trzecie miejsce. Pierwsza powinna byc wzmocniona m.in. Joaquinem i Morientesem Valencia, zaś druga włoska Roma.

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 25 sie 2006, 9:00

Valencia z nowymi, świetnymi zawodnikami, jak Del Horno, Siamo i najprawdopodobniej Joaquin (czego Calderonowi nie wybacze nigdy :evil: ), będzie mocna, aczkolwiek nie wydaje mi się aby wiele zdziałała, jednak z grupy wyjdzie bez większych problemów. Roma podobnie, solidny, mocny zespół. W tej grupie wiele do gadania nie ma. Olympiakos i Szachtar...Grecy powinni zająć trzecie miejsce, Rivaldo gra ciągle dobrze, ponadto linia obrony została wzmocniona Żewłakiem...Szachtar łatwo awansował, ale jego gra jednak nie zachwycała. Strasznie trudno to przyznać, ale przy takiej grze Legii powinni zarówno pierwszy jak i drugi mecz wygrać dużą różnicą bramek...
Awansują Roma i Valencia.

Awatar użytkownika
Valencianista
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Valencianista » 25 sie 2006, 9:41

Simao do nas nie przyszedł z czego akurat się cieszę.
Roma może w tym sezonie namieszać.Z tego co pamiętam kiedykolwiek ta drużyna grała ładną piłkę nie grała w CL.Tak było bodaj 3 sezony temu.
Poprawcie mnie Romaniści jeśli się mylę.Giallorossi mają kilku młodych perpektywicznych piłkarzy jak Aquilani,De Rossi,Rosi czy Cerci.
Moim zdaniem AS Roma to jedna z bardziej perspektywicznych drużyn w Europie.Będzie też najgroźniejszym rywalem dla Valencii.
Mogą sprawić niejedną niespodziankę w tym sezonie.

Amunt...

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 25 sie 2006, 9:53

Valencianista pisze:Simao do nas nie przyszedł z czego akurat się cieszę.
Nie :shock: . A byłem pewny :/ cóż mój błąd :P

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 25 sie 2006, 11:07

Wydaje mi sie, ze kazdy zespol z tej grupy ma jednakowe szanse na awans [no moze Olympiacos troszke mniejsze]. Roma nie najlepiej wspomina swoj ostatni start w CL, kiedy nie byli w stanie polaczyc walki na europejskiej arenie i w rodzimej lidze. Mysle, ze to moze sie powtorzyc. Valencia sie zbroi :]. Jako 3. [a moze 2. :think:] sila w Hiszpanii, powinni wreszcie przelozyc swietna forme z Primera Division na dobra gre w CL. Olympiacos to moim zdaniem najslabsza ekipa z tej 4 i sadze, ze na fazie grupowej skoncza udzial w teogrocznych pucharach europejskich. Shacktar moze namieszac i bardzo bym chcial, aby ten zespol awansowal dalej. Duzo zalezy od tego czy odejdzie ich kapitan, Tymoszczuk. Maja naprawde silny zespol i mysle, ze nie sprzedadza latwo skory, a wrecz przeciwnie- maja calkiem spore szanse na awans 8).

Moje typy na awans: Valencia & Shacktar

Zablokowany

Wróć do „Puchary Europejskie”