[Finał PUEFA 2007] Espanyol Barcelona - FC Sevilla 16.05.07

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

[Finał PUEFA 2007] Espanyol Barcelona - FC Sevilla 16.05.07

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 16 maja 2007, 17:32

Obrazek VS Obrazek
Juz dzis wielki final Pucharu Uefa, w ktorym zmierza sie obronca tytulu Sevilla i Espanyol Barcelona. Obecnosc w finale tej drugiej druzyny jest dla wielu (rowniez dla mnie) zaskoczeniem. Nie sposob jednak zaprzeczyc, ze podopieczni trenera Ernesto Valverde na to zasluzyli. Dosc powiedziec, ze w tej edycji Pucharu Uefa jeszcze nie przegrali, zostawiajac w pokonanym polu m. in Werder Brema, ktory ograli stosunkowo latwo w polfinale. Wielki wklad w tak dobra gre tej druzyny, mial Walter Pandiani - zdobywca az 11 goli w tych rozgrywkach. Sevilla gra w finale juz drugi raz z rzedu i na pewno bedzie chciala powtorzyc wyczyn Realu Madryt ( :wink: ), ktory zdobywal ten puchar w latach 85 i 86. Na papierze, to wlasnie podopieczni Juande Ramosa sa faworytem tego spotkania, ale nikomu chyba nie trzeba mowic, ze finaly rzadza sie swoimi prawami. Oba zespoly spotkaly sie juz dwukrotnie w tym sezonie. W pierwszym meczu gora byl Espanyol, ktory wygral 2:1, w drugim, lepsza byla Sevilla, wygrywajac 3:1. Jak bedzie dzisiaj :?: Przekonamy sie wieczorem :wink: Osobiscie stawiam na ekipy De la Peny :wink: Jesli zagraja podobnie jak z Werderem, maja duze szanse.

Myślę, że spokojnie mozna na to poświęcić osobny temat, dziękuję za post ;).

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 16 maja 2007, 18:15

No możnaby było powiedzieć że Sevilla jest najlepszą drużyną w europie gdyż jako jedyna ze wszystkich klubów na starym kontynencie ma jeszcze szansę na potrójną koronę :P
Raczej nie można porównywać tego meczu do dwóch poprzednich rozegranych przez te zespoły w La Liga, gdyż ten mecz jst ważniejszy od poprzednich (zwłaszcza dla Espaynol'u). Ja byłbym za Epsanyolem bo są czarnym koniem pucharu, i o ile na początku nie ciążyła na nich zbynia presja, to teraz ciązy na nich duża presja :P Sevilla ma dobrych graczy jka, Alves czy Kanotue ale Espanyol też ma zawodników klasowych, możnaby było powiedzieć że są nimi gracze który przeżywają drugą młodość :wink: De la Penia czy Pandiani, przecież nie sprawdzali się w większych klubach, a w Barcelonie wpasowali sie doskonale.
Ostatnie mecze obu drużyn znacznie się różniły. Sevilla stoczyła zacięty bój z Realem, i na boisku zostawili sporo zdrowia i energii, a Pandiani strzelił hat-trick'a. Sevilla natomiast męczyłą się trochę z Recreativo i wygrała 2-1.
Chciałbym aby wygrał klub z Barcelony "wink: Może być 2-0 :P

Awatar użytkownika
Bruno Banani
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bruno Banani » 16 maja 2007, 18:22

Ja dzisiaj sercem będe za Sevilla bo nigdy nie lubiłem klubów z Katalonii. Może dlatego, że zawsze bliższy był mi Real. Sevilla za to wyrasta na 3 siłe ligi hiszpańskiej. Jest jak swego czasu Deportivo i niedawno Villareal. Podoba mi się ich gra. A gra Daniego Alvesa przyprawia o dreszcze :lol: Co do mistrzostwa to pamiętacie co krzyczeli kibice z Andaluzji po zdobyciu Superpucharu Europy? :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 maja 2007, 20:07

Czy Pandiani strzeli ?
Zaczyna na ławce :!:
Mam ndzieje, że Espanyol będzie prowadził po I połowie - tylko tyle mnie interesuje :P

Składy:

Obrazek

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 16 maja 2007, 20:10

fieldy pisze:Mam ndzieje, że Espanyol będzie prowadził po I połowie - tylko tyle mnie interesuje
Do przerwy mogą nawet przegrywać, żeby tylko wygrali w regulaminowym czasie gry :lol2:.

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 16 maja 2007, 20:14

Mecz będzie bardzo ciekawy i oby nie zawiódł oczekiwań kibiców. Na szczęście w finale nie grają dwie włoskie drużyny gdyż jest to samobójstwo. Przechodząc do rzeczy to zdecydowanym faworytem jest Sevilla. Jednak moim zdaniem decydujące będzie kto pierwszy zdobędzie bramkę.
Espanyol zagrał ostatnio trudny mecz z Realem i sporo sił w niego włożył co może właśnie wyjść w dzisiejszym finale. Sevilla już drugi raz z rzędu jest w finale i może po raz drugi go wygrać co już pokazuje jak mocny jest to zespół.

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 16 maja 2007, 20:15

TS borys IFC pisze:ieldy'emu chodzi chyba o to ze on typowal ze espanyol bedzie do przerwy wygrywal a potem go wali mecz bo jest mu obojetny
ta ? ej fieldy to prawda ? bo ja zabardzo niekumaty

tak, zagrałem na Espanyol do przerwy // fieldy

ososbiscie to licze na Espanyol :] za Sevilla nie przepadam zreszta Superpuchar Europy im wystarczy co za duzo to niezdrowo :D mam nadzieje ze obejrzymy emocjonujacy pojedynek i bardzo chcialbym karne :(
wtf!? Pandiani po co strzelales tego hatricka :)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 maja 2007, 20:26

Moim faworytem jest Espanyol w UEFA prezentuje sie znakomicie, dodatkowo ostatnio nie angażowali sie mocno w lidze oszczędzając siły na finał. de la Pena, Tamudo, Zabaleta, Riera, Moses, Gorka(i chyba David Gracia) oni nie grali w weekend, Rufete, Jarque i Lusi Garcia także nie rozegrali całego spotkania. Czyli większość bedzie wypoczęta... Z kolei Sevilla, która walczy na 3 frontach tydzień temu grała rewanż z Deportivo w CdR, a w weekend nie mogłą za bardzo się oszczedzać, bo walczy nadal o mistrzostwo.
Szkoda, że nie gra Pandiani od początku, ale duet Tamudo- Luis Garcia powinien dać radę, z kolei widzę, że Juande nie dał od początku Kerzakova, który dobrze współpracuje z Kanoute... Mam nadzieję, ze bedzie cieakwie jak w ostatnich latach i wygra Espanyol

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 16 maja 2007, 21:32

Dobre, zywe spotkanie poki co. Espanyol na poczatku gral troche na miekkich nogach, ale z kazda minuta bylo lepiej. Po bramce Sevilli balem sie, ze pojdzie za ciosem i strzela wiecej. Na szczescie gracze z Barcelony potrafili odpowiedziec dosc szybko (przy duzej pomocy Alvesa). Beda jeszcze emocje w tym meczu :wink: Mam nadzieje, ze w drugiej polowie pojawi sie Pandiani

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 637
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 16 maja 2007, 22:10

No i czerwona kartka. Stawiam że dogrywka będzie. Espanyol w 10. A co obrońcy grają :roll: tragedia:P Aczkolwiek mecz ciekawy.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 16 maja 2007, 22:35

NO i mamy dogrywkę. Po czerwonej kartce Moisesa, Espanyol nie istniał. Oczywiście nie ma co sie dziwić. Sevilla zaczęła przyciskać i wiele razy było gorąco pod bramka Espanyolu.
Gorka :shock: Nie wiem jak on wyciągnął ten strzał Kanoute.
Ciekawe, czy Espanyol wytrzyma kolejne 30 minut. :x

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 maja 2007, 22:36

No i mamy dogrywkę, trochę szkoda tej czerwonej kartki dla Moisesa, bo bramka dla Espanyolu wisiała w powietrzu, a tak musieli zacząc grąc bardziej asekuracyjnie i cofnąc się i liczyc na kontrataki. Zawiedli mni ci na ktorych liczyłem Rufete, Pna i Tamudo grali przeciętnie, a to oni mieli napędzać grę. Świetnie gra Riera, mowiłem, że kibice Realu powinni się cieszyć, ze nie grał w weekend na przeciwko Cicinho.
Sevilla wygląda słabo, przynajmniej na to co jeszcze niedawno prezentowała. Zdecydowanie pomogła im czerwona kartka, ale i tak nie ma wielkiej przewagi, słabo graja skrzydła, środek praktycznie nie istnieje, Kanoute zagubiony, Alves przeciętnie. Liczę na jakąs kontre i Garcia powinien zakończyć starania Espanyolu.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 16 maja 2007, 22:59

Zagubiony, ale jednak trafil.Teraz, gdy Espanyol raczej się bronił, ta bramka ich dobije.W zasadzie maja jeszcze 15 minut, ale nie wydaje mi się, aby Sevilla dała sobie wyrwać zwycięstwo.To będzie drugi triumf z rzędu.Został Pandiani, jest Luis Garcia, to resztki nadziei barcelończyków na choćby bramkę.Niestety Kanoute bezkarnie zostawiony w polu karnym.Sevilla wykazala się dużym doświadczeniem, bo w zasadzie w tej edycji nie błyszcza już jak rok temu, jednak cwaniactwem, trochę szczęściem ale i ograniem sięgnie raczej po PUEFA.Szkoda Espanyolu.

Cofam

Edyta :

Sypie głowe popiołem, ale bomba Jonatasa :o
Brawo Espanyol ! Oby takie emocje jakie były i będą dzisiaj byly tylko przystawką do finalu LM. :]

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 16 maja 2007, 23:15

:shock: Ale mecz.
Sevilla może sobie tylko pluć na brodę. Przy stanie 2:1 mogli dobić Espanyol, który robił straszne błędy w defensywie. Bramka dla Sevilli wisiała w powietrzu, aż tu nagle Jonatas wyskoczył z takim strzałem. :o

Mam nadzieje, ze Gorka da zwyciestwo Espanyolowi. :wink:

EDYTA:

Palop :rydzyk: Szkoda Espanyolu, ale widać nie wytrzymali presji... :cry:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 16 maja 2007, 23:26

guru pisze:Mam nadzieje, ze Gorka da zwyciestwo Espanyolowi. Wink
Gdyby tego pierwszego wybronil moglo to potoczyc sie inaczej. A byl blisko :!:
Zabraklo przy wykonywaniu karnych Espaniolowi takich graczy jak Tamudo czy De la PEna czyli rutyny :!: Bo te karne zle wykonywane byly

No coz Sevilla po raz trzeci tytulu nie obroni :lol: szkoda ze nie zobaczymy Espaniolu w przyszelj edycji pucharow

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”