Grupa C Liga Mistrzów 2007/08

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Grupa C Liga Mistrzów 2007/08

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 30 sie 2007, 23:29

LIGA MISTRZÓW 2007/2008
GRUPA C

Real MadrytObrazekWerder BremaObrazekLazio RzymObrazekOlympiakos PireusObrazek

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 30 sie 2007, 23:45

Jak juz wczesniej gdzies pisałem , grupa jak najbardziej udana 8)
Wychodzi standardowo Real i Lazio/Werder , gdzie walka bedzie zapewne do ostatniej kolejki .

Aha , no i z niecierpliwością czekam na rewanż Lazio z przed 5 lat :P

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 30 sie 2007, 23:58

IMO Real powinien wygrac grupe, szczegolnie, ze pozostale zespoly prezentuja podobny poziom i beda sobie wzajemnie odbierac punkty. Nie sadze jednak, by mial spora przewage punktowa nad rywalami. Obok Krolewskich ciezko wskazac zespol, ktory przewyzszalby dwa pozostale. Czeher obstawia, ze druga druzyna, ktora awansuje bedzie Olympiakos Michala Zewlakowa. Osobiscie uwazam, ze grecki zespol bedzie sie musial niestety zadowolic 4 miejscem, a grozny bedzie jedynie na wlasnym boisku. IMO po ciezkiej walce, drugie miejsce zajmie Lazio.
Moj typ:
1. Real Madryt
2. Lazio Rzym
3. Werder Brema
4. Olympiakos Pireus.
P.S. Nie trafilismy na Lyon i CSKA (czyli kluby, ktorych najbardziej sie obawialem), nalezy wiec uznac losowanie za udane. Mam nadzieje, ze wreszcie zajdziemy dalej niz do drugiej rundy i osiagniemy co najmniej polfinal.
Nowy sezon, nowe nadzieje. Hala Madrid.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 31 sie 2007, 0:15

Makis pisze:czyli kluby, ktorych najbardziej sie obawialem
Nie wiem dlaczego, CSKA sie zagubila po czerwcu i lipcu gdzie wiekszosc pilakrzy wyjechala na rozne turnieje z reprami (Krasic, Dudu, Love, Jo) + dlugotrwala kontuzja mozgu dryzuny Carvalho. Graja bardzo srednio w lidze rosyksiej a ich dorobek wykazdowy naprawde jest tragiczny :!: Nawet u siebie nie radzili sobie z dolem tabeli - Gazaev musial sobie radzic bez waznych ogniw a jak wrocili to bez wakacji prakltycznie i efekty w widac

Zas Lyon to mnie w ogole nie przekonuje i bedzie dla mnie wielkim zaskoczeniem jezeli nawiaze w LM do wystepow Lyonu za Houliera czy le guena. Ten system im nie sluzy, ubytki nie zostaly zniwelowane bo byly zbyt duze ponadto kontuzje :!: a Juninho coraz starszy
Makis pisze:Czeher obstawia, ze druga druzyna, ktora awansuje bedzie Olympiakos Michala Zewlakowa.
Jak juz pisalem ta grupa jest najbardziej wyrownana sposrod wszytskch i Olympiakos moze namieszac chociaz na dobra sporawe nie wiadomo na co ich stac, gdyz liga dopiero ruszy w weekend.
Real potrzebuje czasu, Werder w rozsypce i jest to tylko namaistka zespolu z poprzednich sezonow, zas Lazio silne nie jest, w Olympiakosie rowneiz powazne zmiany wiec trudno cokolwiek wyrokowac ale nie ukrywam ze chcialbym aby grecy awansowali i bede za nich trzymac kciuki :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 31 sie 2007, 0:20

Co do CSKA to kontuzja Igora A. tez nie była bez znaczenia. Kolejny bardzo silny pkt drużyny wypadł na pół roku zdaje sie.

Werder to już nie ta sama ekipa. Niedawno walczyli z Chelsea i Barcą w grupie i tylko dlatego nie awansowali dalej. Teraz mają Olympiakos i Lazio i też mogą nie wyjsć. Wcale mnie to nie zdziwi.
Lazio to troche taki niedoceniany zespół chyba. Z Dinamem też wiele osób mówiło, że moga odpaść [niby przegrywali ... ] ale jednak wyraźnie wygrali rywalizacje. Zawsze grają ostaro, mają równy zespół - mogą namieszać.
Czy Olympiakos awansuje ? Wieksze szanse daje Lazio, choć Grecy mają przeciez doświadczenie w europie i co ważniejsze mecze u siebie :D jednak to może być za mało.
Real powinien zajać pierwsze miejsce - o ile będzie grał jak w meczu z Atletico, jak zagra tak jak z Sevillą .... :]

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 31 sie 2007, 0:49

czeher pisze:Jak juz pisalem ta grupa jest najbardziej wyrownana sposrod wszytskch
nie moge sie zgodzić

jasne Werder,Lazio,Olympiakos to równy poziom

mimo wszystko Real odstaje znacznie od tych zespołów poziomem

Werder - słowo klucz Diego, rok temu grał kiepsko w LM w tym seznonie zobaczymy choć Brema to dobry waleczny zespół

Lazio to średni zespół,średni piłkarze bez wiekszej gwiazdy raczej stawiają na zespół jak na indywidualne gwiazdy

Olympiakos też pewne zmiany przeszedł w lecie odeszło kilku graczy kilku przyszło m.in Raul Bravo były gracz Realu nie wiem czego sie po nich spodziewać
fieldy pisze:Real powinien zajać pierwsze miejsce - o ile będzie grał jak w meczu z Atletico, jak zagra tak jak z Sevillą ....
tak naprawde Realowi w tym sezonie BARDZO zależy na pokazaniu sie z jak najleszej strony w LM (są marzenia o wygraniu)

po to znów wyrzucono 100mln euro po to Schuster chciał m.in Heinzego (który średnio był potrzebny choć to świetne wzmocnienie)

jestem pewny ze w kazdym meczu Real da z siebie wszystko

dalsza kolejność nie jest dla mnie istotna cieszyłbym ale sie gdyby druzyna Żewłakowa grała dalej

Awatar użytkownika
Ludi
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ludi » 31 sie 2007, 6:50

Grupę C musi wygrać Real, a mając na uwadze klasę Lazio i Werderu, Olympiakosowi przypadnie 4 lokata w fazie grupowej. Niespodzianką mogą być niezłe występy Rzymian, którzy nie są bez szans w konfrontacji z Niemcami, ale uważam, iż mimo wszystko z drugiego miejsca awansują bremeńczycy.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 31 sie 2007, 10:11

vakabayashi pisze:nie moge sie zgodzić

jasne Werder,Lazio,Olympiakos to równy poziom

mimo wszystko Real odstaje znacznie od tych zespołów poziomem
tylko zwroc uwage na koncowke
czeher pisze:sposrod wszytskch

Nie twierdze ze w tej grupie kazdy zespol jest na wyrownanym poziomie ale na tle innych grup wlasnie ta wydaje mi sie najbardziej wyrownana a szanse szans calkiem zblizone :!: W innych grupach pierwszy zespol guruje nad reszta w tym wypadku Real oczywisice ma pewny "handicap" nad reszta, ktora jest na jednym pulapie

Co do Realu to w sumie nic ze wydal 100 bo zrobil to troche bez glowy a i kluczowych graczy kupowal pod koneic przygotowan co musi odbic sie na zgraniu w pierwszych meisiacach. Niby suma powalajaca ale jak popatrzymy na kupionych graczy to juz tak nie jest. Owszem sa dobrzy ale czy z najwyzeszej polki
fieldy pisze:Co do CSKA to kontuzja Igora A. tez nie była bez znaczenia.
Mandrygin to tez dobry bramakrz wiec az takiej roznicy nie ma. Gorzej byloby gdyby wypadl Ignashevich, ktory w tm sezonie mial juz kilka absencji

Kiedy bedzie terminarz :?:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 31 sie 2007, 10:26

Kiedy bedzie terminarz
znalazłem tylko na stronie Lazio:

* 18 settembre: Olimpiakos-Lazio
* 3 ottobre: Lazio-Real Madrid
* 24 ottobre: Werder Brema-Lazio
* 6 novembre: Lazio-Werder Brema
* 28 novembre: Lazio-Olympiakos
* 11 dicembre: Real Madrid-Lazio

być moze na UEFA już jest wszytsko ładnie opracowane. Terminarze innych grup już są znane.

Wygląda na to, że Real zacznie z Werderem u siebie.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 31 sie 2007, 10:32

Kolejka 1 - 18-19 września

[Hiszpania] Real Madrid CF - SV Werder Bremen 1899 [Niemcy] 18 września
[Grecja] Olympiakós SFP (Pireus) - SS Lazio [Włochy] 18 września

Kolejka 2 - 2-3 października

[Włochy] SS Lazio - Real Madrid CF [Hiszpania] 3 października
[Niemcy] SV Werder Bremen 1899 - Olympiakós SFP (Pireus) [Grecja] 3 października

Kolejka 3 - 23-24 października

[Niemcy] SV Werder Bremen 1899 - SS Lazio [Włochy] 24 października
[Hiszpania] Real Madrid CF - Olympiakós SFP (Pireus) [Grecja] 24 października

Kolejka 4 - 6-7 listopada

[Włochy] SS Lazio - SV Werder Bremen 1899 [Niemcy] 6 listopada
[Grecja] Olympiakós SFP (Pireus) - Real Madrid CF [Hiszpania] 6 listopada

Kolejka 5 - 27-28 listopada

[Niemcy] SV Werder Bremen 1899 - Real Madrid CF [Hiszpania] 28 listopada
[Włochy] SS Lazio - Olympiakós SFP (Pireus) [Grecja] 28 listopada

Kolejka 6 - 11-12 grudnia

[Hiszpania] Real Madrid CF - SS Lazio [Włochy] 11 grudnia
[Grecja] Olympiakós SFP (Pireus) - SV Werder Bremen 1899 [Niemcy] 11 grudnia

Awatar użytkownika
Chuchu
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chuchu » 31 sie 2007, 11:05

to chyba najbardziej wyrownana grupa tej edycji LM. mysle ze z 1 miejsca wyjdzie Real a o drugie powalczą Werder z Lazio. Olimpiakos wiecej niz awans do UEFA raczej nie wywalczy ale przed dwoma laty Villarealowi tez nie dawal szans a doszedl do połfinału. ja osobiscie licze ze awansuje Real i Lazio a Werder do Uefa.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 31 sie 2007, 11:46

czeher pisze:CSKA sie zagubila
Co nie znaczy, ze w LM nie powalczy. Nie zawsze postawa w lidze idzie w parze z ta w pucharach. IMO to grozny zespol i lepiej nie miec go w grupie.
czeher pisze: Zas Lyon to mnie w ogole nie przekonuje
Mimo wszystko Lyon to zespol, na ktorym w ciagu dwoch sezonow zdobylismy tylko 2 punkty. Fakt, odeszli Malouda i Hullier, ale ten zespol ciagle jest grozny, mimo ze w Ligue 1 na razie tego nie pokazuje. Poza tym czas, zebysmy sprobowali sie z kims innym. Monotonie trzeba zabic :wink:
Widze, ze juz w pierwszej kolejce gramy z Werderem na Bernabeu. Jesli sie nie myle, TVP pokazuje zawsze srodowe mecze. Ten wypada we wtorek, wiec pozostanie nam chyba szukac go w necie.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 31 sie 2007, 11:48

czeher pisze:ale na tle innych grup wlasnie ta wydaje mi sie najbardziej wyrownana a szanse szans calkiem zblizone
nie moge sie zgodzić :roll:

co innego gdbysmy dostali Rome czy Lyon

jak dla mnie Werder,Lazio,Olympiakos to drużyny odstające poziomem od Realu nawet mimo ze ten druzyne zbudował w miesiąc

zwróc uwagę ze Real mimo kryzysów ostatnich lat i tak w grupie LM radził sobie nadzwyczaj dobrze

jasne ze wszystko weryfikuje boisko ale z perspektywy Realu grupa jest średnio trudna - by nie powiedzieć średnia

co do terminarzu to on też faworyzuje Real w pewnym stopniu zawzwyczaj 3 zwycięstwa jednego zespołu w grupie wystraczają spokojnie myśleć o awansie zatem:

zwyciestwo w pierwszym meczu u siebie z Werderem
zwyciestwo z Lazio na trudnym terenie w rzymie
i stosunkowo łatwy mecz z grekami u siebie
gdy w tym czasie Lazio gra z Werderm dwa razy i dodatkowo jedzie do piereusu

nawet bez kompletu punktów mamy jeszcze mecze u siebie z Lazio też zapewne kandydatem do awansu

najcieższe mecze w Rzymie w 2 kolejce i w Bremie choć myśle ze jesli Real wygra w pierwszej i drugiej kolejce awans ma w kieszeni

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 31 sie 2007, 12:06

Makis pisze:Fakt, odeszli Malouda i Hullier
... Abidal, Cacapa, Tiago + dlugotrwale kontuzje Freda czy Coupeta
vakabayashi pisze:nie moge sie zgodzić
Jezeli inna grupa dla ciebie jest bardizje wyrownana to juz twoja sprawa ja glosze swoj poglad i go nie zmienie :roll:
vakabayashi pisze:co innego gdbysmy dostali Rome czy Lyon
chyba zaabardzo utkwil wam w glowie ogolny obraz Lyonu z przed poprzednich sezonow i Romy z poprzendiego, bo na dobra sprawe Roma poza poprzednim sezoniem w LM nie byla zbyt wymagajacym przeciwknikiem
vakabayashi pisze:jak dla mnie Werder,Lazio,Olympiakos to drużyny odstające poziomem od Realu nawet mimo ze ten druzyne zbudował w miesiąc
czy ja napisalem ze sa na rowni :?:
vakabayashi pisze:zwróc uwagę ze Real mimo kryzysów ostatnich lat i tak w grupie LM radził sobie nadzwyczaj dobrze
vakabayashi pisze:stosunkowo łatwy mecz z grekami u siebie
Stosunkowow dobrze, wg mnie to byla dobra przez meke a co do grekow przdostatni sezon :arrow:
Real Madrid CF 2-1 Olympiakós
I gol na wage zwyciestwa strzelony w koncowce przez Soldado, w Pireusie byl podobny wynik na korzysc gospodarzy

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 31 sie 2007, 12:14

czeher pisze:bo na dobra sprawe Roma poza poprzednim sezoniem w LM nie byla zbyt wymagajacym przeciwknikiem
ale uwazam ze w tym bedzie wymagająca

byłaby grozniejsza jak Lazio i Werder
czeher pisze:Jezeli inna grupa dla ciebie jest bardizje wyrownana to juz twoja sprawa ja glosze swoj poglad i go nie zmienie
ok, nie zamierzam Cie przekonać
ja tylko głosze swój pogląd

czeher pisze:Real Madrid CF 2-1 Olympiakós
I gol na wage zwyciestwa strzelony w koncowce przez Soldado, w Pireusie byl podobny wynik na korzysc gospodarzy
niby tak, ale był to schyłkowy Perez w Realu, raczej nic sie nie kleiło dobrze, drużyna był w rozsycpce etc. etc.

nie sadze aby tak było tymrazem

co sie działo w lecie w Piereusie :?: chodzi mi o transfery wiem ze Nery Castillio odszedł, doszedł Milosevic i R.Bravo :?: a poza tym ktoś wie :?:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”