Mój skład
Casillas - S. Ramos, Puyol, Pique, Fucile - Schweinsteiger - Muller, Sneijder, Iniesta - Forlan, D. Villa
Wiem, wiem. Dość ofensywne ustawienie. Ale lubię grę ofensywną. No i w tyle "mam" niezawodnych Casillasa, Puyola i Pique (Hiszpanie stracili tylko 2 gole w 7-miu meczach. Najmniej z czterech pierwszych drużyn. Duża tu też była rola świetnego S. Busquetsa. Ale ja postawiłem jednak na Schwainiego)
Trener:
Oscar Tabarez (Urugwaj poza kilkoma gwiazdami i znakomitymi piłkarzami, to drużyna jednak dość przeciętna. A tu prosze jaka niespodzianka. Można powiedzieć że Urugwaj miał "najsłabszą" droge do półfinału, że więcej szczęścia niż dobrej gry, że gdyby nie Forlan to ... STOP ! Ja śmiem twierdzić że, gdyby nie słaba postawa bramkarza w półfinale to Urugwaj zagrałby o złoto !!! Oscar Tabarez poskładał te "klocki" wspaniale !)
Rezerwowi:
Neuer, Stekelemburg - Mathijsen, v.Bronckhorst, Lugano, Lahm - S.Busquets, Xavi, Robben, Ozil, Khedira - Klose
Kadra 23 zawodników:
Hiszpania - 8
Holandia - 5
Niemcy - 7
Urugwaj - 3
Ogółem wybrałem tylko trzech napastników, Ale od biedy w ataku mogą grać Robben, Iniesta i przede wszystkim Muller.
Cztery najlepsze drużyny tych mistrzostw miały tak dobrych zawodników, że przy wyborze korzystałem tylko z zawodników tych teamów. Chociaż w szerokiej kadrze znalazłoby się kilku innych dobrych zawodników np:
F. Coentrao, Maicon, R. Meireles, Arevalo, L. Fabiano, Higuain, Suarez czy ... Felipe Melo
No i jeszcze najlepszy zawodnik:
1) Muller
2) Forlan
3) Casillas
Pozdrawiam