Najlepszy Komentator Piłki Nożnej w 2022 roku - komentarze - Strona 2

Wszelkiego rodzaju rankingi, plebiscyty - zarówno dotyczące forumowiczów, jak i klubów i piłkarzy.
Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Najlepszy Komentator Piłki Nożnej w 2022 roku - komentarze

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 28 gru 2022, 12:56

Ilka pisze:
28 gru 2022, 10:24
Ja tam lubię komentarz Laskowski - Podolinski :) Choć pewnie bardziej ze względu na tego pierwszego :)
A Mundial w wersji 4K przejdzie do historii :mrgreen:
Mam podobnie. Laskowski to generalnie chyba najlepszy komentator sportowy. Potrafi wiele drużynowych dyscyplin skomentować na wysokim poziomie. Od lat świetna forma.
Podoliński to jeden z niewielu byłych piłkarzy czy trenerów, który wypowiada się bez jąkania czy nudnych przeciąganych frazesów. Merytorycznie to zostawił daleko w tyle konkurencję.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2204

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 28 gru 2022, 13:27

nie zwracalem nigdy specjalnej uwagi na komentatorow, ale jak sie teraz nad tym zastanowilem, to osobiscie dziele ich na dwie grupy - merytorycznych komentatorow i ludzi od robienia atmosfery meczowej

merytorycznie najlepiej stoja chyba mlodzi wilcy z eleven, zarowno zajmujacy sie liga hiszpanska, jak i wloska - te wszystkie swiecickie, cwiakaly, gazdy, chabiniaki, guziaki i reszta. no widac ze pasjonaci i sa na biezaco z tym, co komentuja. jednoczesnie nie sadze, zeby ktorys z nich nadawal sie do komentowania np. mundialu czy szlagierow ligi mistrzow, bo raczej nie potrafia wzbudzic emocji, nie maja odpowiedniej charyzmy, przynajmniej ja to tak odbieram. no moze z wyjatkiem swiecickiego, ktory ma i warsztat, i potrafi zrobic klimat. chociaz moze to tez kwestia tego, co kometnuja - ciezko sie przesadnie wzniecac cotygodniowa mlocka ligowa

do grupy, ktora ten klimat zrobic potrafi i nadaje sie na wielkie mecze na pewno zaliczylbym laskowskiego, pelke, wolskiego, na mundialu podobal mi sie jeszcze slawomir kwiatkowski. kiedys wymienilbym borka, ale u niego po pierwsze widac zmeczenie materialu, czesto juz jakis taki zachrypniety glos, a po drugie od kiedy wszedl na twittera skutecznie obrzydza swoja osobe

z "dwojek" czyli tych dopowiadajacyh ekspoertow lubie rabija czyli chodzaca encyklopedie pilki poludniowoamerykanskiej, ktory z humorem i bezposrednioscia potrafi o niej mowic, ale on za duzo nie komentuje, czesciej chyba w studiach sie pojawia. najchujowsza "dwojka" jaka kojarze z ostatniego czasu to ten michalik komentujacy z borkiem

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5055
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 28 gru 2022, 13:40

Ja 90% komentatorów nie mam pojęcia jak się nazywają. Jak komentator dobrze komentuje to nie zwracam uwagi na niego. Jak komentuje Szpakowski/Hajto/ten co grał w Wiśle/Cracovii/Hutniku - wypadło mi nazwisko/ to wtedy zapamiętuje bo nie mogę go słuchać. Z takich co dobrze się słucha to kojarze Borka i tych od ligi angielskiej co zawsze we 2 komentowali i robili zajebistą atmosferę.

Już gdzieś pisalem, że komentator to torchę jak sędzia - najlepiej jak jest niewidoczny.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 28 gru 2022, 13:47

Mi znowu Laskowski kompletnie nie podchodzi, może komentować, ale do topu go nie wrzucam. Smokowski jest dramatyczny, w Fifie to już w ogóle jakiś skandal. Podobnie jak wszyscy jarają się Wolskim, a to darcie ryja na mnie wrażenia nie robi ;) oczywiście to moje osobiste odczucia

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 28 gru 2022, 13:52

DDK pisze:
28 gru 2022, 13:40
ten co grał w Wiśle/Cracovii/Hutniku - wypadło mi nazwisko
Kaziu Węgrzyn.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 28 gru 2022, 13:55

Dziwne ze nie mówi się o Twarowskim w kontekście jego fatalnego głosu. Jak on zaczyna krzyczeć przy okazji jakiejś groźniejszej okazji czy nie daj Boże bramki to mam ochotę powyrywać sobie włosy z głowy.

Awatar użytkownika
Ilka
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2539
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 28 gru 2022, 14:20

Bienias pisze:
28 gru 2022, 12:56
Ilka pisze:
28 gru 2022, 10:24
Ja tam lubię komentarz Laskowski - Podolinski :) Choć pewnie bardziej ze względu na tego pierwszego :)
A Mundial w wersji 4K przejdzie do historii :mrgreen:
Mam podobnie. Laskowski to generalnie chyba najlepszy komentator sportowy. Potrafi wiele drużynowych dyscyplin skomentować na wysokim poziomie. Od lat świetna forma.
Podoliński to jeden z niewielu byłych piłkarzy czy trenerów, który wypowiada się bez jąkania czy nudnych przeciąganych frazesów. Merytorycznie to zostawił daleko w tyle konkurencję.
Dla mnie też jest numerem 1 i chyba długo nim pozostanie. Do każdej dyscypliny dobrze przygotowany, a i doda od siebie jakąś ciekawostkę. Najbardziej lubię jak piłkę nożną i hokej komentuje. Ale siatkówkę, czy piłkę ręczną też dobrze ogarnia.

Do tego gościu jest kibicem Barcy i Widzewa. Czego po jego komentowaniu nie da się wywnioskować czyli jest obiektywny ;) Tak jak być powinno.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5055
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 28 gru 2022, 14:33

Boromir pisze:
28 gru 2022, 13:52
DDK pisze:
28 gru 2022, 13:40
ten co grał w Wiśle/Cracovii/Hutniku - wypadło mi nazwisko
Kaziu Węgrzyn.
o wlaśnie. Takie top3 najgorszych komentatorów. Akurat rozmawiałem przez telefon jak pisałem posta i nie mogłem sobie przypomnieć :P

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1986

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 01 sty 2023, 8:17

Nie ogarnąłem jeszcze do końca tego jak chcialbym to ulozyc - zaliczycie moj glos jak oddam go dzis? :shock:

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1693
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 01 sty 2023, 8:28

venomik pisze:
01 sty 2023, 8:17
Nie ogarnąłem jeszcze do końca tego jak chcialbym to ulozyc - zaliczycie moj glos jak oddam go dzis? :shock:
Powiedz, że jestem top i apróbuję:D

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1986

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 01 sty 2023, 9:11

Oh,
Czyli mój niedoszły głos przepada :-(

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 215

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 01 sty 2023, 13:03

@venomik możesz oddać jeszcze głos :wink: bo dziś wyników raczej bym się nie spodziewał :D w tygodniu mam nocki więc przedłużam głosowanie do soboty 7.01 :witam:

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 215

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 05 sty 2023, 18:04

Przedłużone zostało głosowanie,a głosów nie przybyło :(

Nie będę odznaczał użytkowników,ale fajnie jakby jeszcze kilka osób z forum oddało głos może być 5-tka...
Zrobię dwie klasyfikacje i 3 wspólną temat wydawał mi się ciekawy,bo każdy ogląda mecz i ma tam jakiegoś faworyta a im więcej głosów tym lepiej :)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 05 sty 2023, 18:09

Sorry, dla mnie komentator to sprawa 8-planowa. Jeśli nie popełnia błędów merytorycznych to jest dla mnie ok.

Jako eksperta mógłbym jedynie wyróżnić Podolińskiego i Czachowskiego.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 05 sty 2023, 23:11

Myślałem, że tylko mi Gleń podszedł jako komentator i jestem miło zaskoczony :) raczej rzadko był wymieniany podczas dyskusji

ODPOWIEDZ

Wróć do „Plebiscyty i rankingi”