Wasza ulubiona "11" wszechczasow

Wszelkiego rodzaju rankingi, plebiscyty - zarówno dotyczące forumowiczów, jak i klubów i piłkarzy.
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Wasza ulubiona "11" wszechczasow

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 07 gru 2014, 19:42

Dobra, dawno nic nie zakladalem, a ze do srody mam wolne, to mozna troche popisac.

"Wasza ulubiona jedenastka wszechczasow" - ULUBIONA, a nie najlepsza! Wybieracie swoich 11 ulubionych pilkarzy na kazda pozycje (obecnych lub bylych, niewazne) i wypisujecie ich tutaj.

Fajnie gdybyscie uzasadniali swoje wybory, ale nie jest to konieczne.

Go!

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Re: Wasza ulubiona "11" wszechczasow

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 07 gru 2014, 20:03

Gianluigi Buffon - tutaj chyba nie muszę uzasadniać wyboru, legenda Juventusu i dla mnie najlepszy golkiper 21 wieku

Philip Lahm - całą karierę budzi u mnie niesamowity szacunek

Laurent Blanc - uwielbiałem go na MŚ98 kiedy całował Bartheza w łysinę

Roberto Carlos - tego gościa nie dało się nie lubić, świetny i wiecznie uśmiechnięty piłkarz

Pavel Nedved - w mojej głowie i sercu ma szczególne miejsce, dla mnie mentor i rewelacyjny piłkarz. Nie jest przypadkiem, że mam go w podpisie

Edgar Davids - Pitbull, piłkarz podobny na boisku do Pavla, ale przede wszystkim jego wygląd robił wrażenie :)

David Beckham - za małolata każdy chciał strzelać wolne jak on

Ludovic Giuly - strzasznie lubiłem tego piłkarza z czasów w Monaco, później śledziłem jego karierę klubową

Alessandro Del Piero - kolejna legenda i kolejne szczególne miejsce w sercu. To na nim kreowałem miłość do Starej Damy

Mario Basler - lubiłem go za małolata za grę i bycie sobą. Ciotka u niego sprzątała w czasie gry w Werderze Brema i mówiła, że to świetny człowiek. Miała na ścianie wspólne zdjęcie ;)

Pewnie jeszcze paru by się znalazło, ale zabrakło miejsca ;)

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 07 gru 2014, 20:10

Peruzzi / Torricelli - Nesta - Cannavaro - Zambrotta/ Pirlo - Scholes - Davids / Nedved / Del Piero - Trezeguet
Peruzzi spisywał się w Juventusie świetnie, nie miał spektakularnych obron bo był mistrzem w ustawianiu się, bardzo solidny bramkarz.
Nesta - Cannavaro to najlepsza para stoperów w historii, gracja i elegancja. Torricelli był dla mnie jednym z symboli wielkiego Juve mimo że to nie był zawodnik klasy Zambrotty. Pirlo i Scholes to najlepsi podający piłkarze generacji w dodatku mający klasę osobistą tak dobrą jak piłkarską.
Davids to był prawdziwy wojownik, miło się oglądało tak dobrze wyszkolonego technicznie niszczyciela. Nedved Del Piero i Treze... takich piłkarzy już nie ma.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 07 gru 2014, 20:13

Peruzzi - Maldini, Montero, Sammer, Zambrotta - Di Livio, Pirlo, Zidane, Nedved - Ibra, Drogba

TS borys IFC
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 74

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 07 gru 2014, 20:24

Julio Cesar - za niesamowity charakter. uważam, że pozbywanie się go było błędem. Za kasę wydaną na Handę można było dokonać innych zakupów, a Julione móglby grać jeszcze długo na dobrym poziomie gdyby odświeżono drużynę

Javier Zanetti - chyba nie trzeba uzasadniać

Arek Głowacki - na polskie warunki skala. szkoda ze miał takiego pecha do reprezentacji. Bardzo dobry obrońca szkoda ze nie zrobił większej kariery

Walter Samuel- w zasadzie wśród stoperów nie mam zbyt wielu ulubionych piłkarzy, a Samuela zawsze ceniłem więc decyduję się na niego

Roberto Carlos - chyba będzie się pojawiał tutaj najczęściej :) niesamowite wolne, niesamowity dynamizm. Szkoda, że w Interze grał tylko rok

Claude Makelele - wzór defensywnego pomocnika. Bardzo lubię takie mrówki więc Claude musiał się tutaj znaleźć

Luis Figo - pomimo jego nie do końca fajnego rozstania z klubem, który pozwolił mu zaistnieć w wielkim futbolu. Uwielbiałem jego grę więc ma miejsce w mojej XI

Jakub Błaszczykowski - wcześniej był tu Giggs ale przypomniałem sobie o Kubie i edytowałem. Co prawda ostatnio, wydaje się, troche odleciał ale szacunek za dążenie do marzeń, charakter i upór. Na niego w kadrze zawsze można liczyć

Alvaro Recoba - tak, kolejny z Interu. Ale wystarczy obejrzeć jakąkolwiek kompilacje z jego udziałem, żeby zobaczyć, że było kogo podziwiać :)

Tomasz Frankowski - za inteligencję na boisku i poza nim

Ronaldo z Brazylii - mój ulubiony piłkarz od dziecka. Choć jak zobaczyłem jak się cieszy strzelając gola Interowi w derbach będąc zawodnikiem Milanu to porządznie się wściekłem

Poza tym chciałem wyróżnić jeszcze Gennaro Gattuso, bo uwielbiałem takich walczaków zawsze, więc niech on ich tu uosabia. Byłoby więcej tych zawodników ale skoro mamy limit 11tu to trzeba było kogoś pominąć
Ostatnio zmieniony 07 gru 2014, 20:41 przez TS borys IFC, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 07 gru 2014, 20:31

U mnie ofensywne ustawienie 4-3-3

Gianluca Pagliuca - Gianluca Zambrotta, Marco Materazzi, Iván Córdoba, Roberto Carlos - Miroslav Barčík, Emre Belözoğlu, Alvaro Recoba - Roberto Baggio, Zlatan Ibrahimović, Cristiano Ronaldo

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 215

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 07 gru 2014, 20:36

Wszechczasów

Dudek
Puyol,Cannavaro,Stam,R.Carlos
Rivaldo,Davids,Ronaldinho
Del Piero,Kluivert,Ronaldo

Teraz argumentacja
Dudek - cóż,bo Polakowi zawsze się kibicuje
Puyol - tu argumentacja zbędna,ale Kapitan przez duże K,ogromne serce FCB
F.de Boer - Holender,grający w FCB cóż kibicowania od Holendrów w FCB się zaczęło
Stam - Holenderska ściana
R.Carlos - człowiek petarda,niesamowite płuca
Rivaldo - wtedy obok Kluiverta on ciągnął wózek
Davids - kolejny Pomarańczowy,gracz Juve,któremu kibicowałem przed okresem FCB
Ronaldinho - absolutny geniusz,co on robił z piłką
Del Piero - moja pierwsza miłość,od Niego zaczęła się moja przygoda z piłką,kibicowanie Juve,potem narodziła się miłość do FCB,która jest do dzisiaj,ale sentyment do Juve pozostał ogromny,a może nawet wrócił po usłyszeniu hymnu "Juve Storia Di Un Grande Amore"
Kluivert,- to on strzelał bramki dla FCB
Ronaldo - prawdziwy Ronaldo jest tylko jeden El Fenomeno,szkoda,że tak zniszczyły go kontuzje :(

Obecnie

Buffon
Piszczek,Hummels,Danch,Alba
Mascherano,Iniesta,Reus
Messi,Lewandowski,Neymar

Buffon - absolutnie najlepszy bramkarz,mimi Calciopoli został w Juve
Znalazłby się w niej Fabregas,ale odszedł do Chelsea,kibicowałem mu w Arsenalu,nawet polubiłem klub tego się nie wybacza !! :D
Kibicowałem BVB naszym mocno i tak jakoś sympatia do klubu pozostała,stąd Piszczek,Reus, Hummels,Lewy bo nasz,ale trochę nadszarpnał wizerunek i chyba powinnien być Milik :P
Danch - wiadomo z Górnika,pomimo kłopotów jakie są nadal zostaje w Górniku :)
Reszta graczy FCB - więc argumentacja zbędna,moim zdaniem najlepsi na danej pozycji na świecie :)

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 107

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 07 gru 2014, 20:41

Adler - Paulo Ferreira, Ayala, Carvalho, van Bronckhorst - Veloso, Moutinho, Albelda - Mendieta, Villa, Overmars :twisted:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 07 gru 2014, 20:46

Bramkarz:
Seaman

Obrońcy:
Adams
Lizarazu
Campbell

Pomocnicy:
Pires
Prosinecki
Mendieta
Beckham

Napastnicy:
Henry
Bergkamp
Batistuta

Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 27

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Biały » 07 gru 2014, 21:03

Boruc- Carlos - Agger - Hyypia - Lahm - Luis Garcia - Davids - Keane - Juninho- Torres-Suarez

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 07 gru 2014, 21:10

biały dobry meczing nicka z avatarem

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 07 gru 2014, 21:13

Buffon - Zanetti Nesta Maldini Roberto Carlos - Rui Costa Gattuso Totti Kaka - Szewczenko Ibra

Na ławce: Taffarel, Cafu, Thiago Silva, Makalele, Ronaldinho, Ronaldo z Brazylii, Inzaghi

Awatar użytkownika
JestemHardcorem
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: JestemHardcorem » 07 gru 2014, 21:15

Toldo-Cafu,-,-,Candela,Tomassi, De Rossi, Rui Costa, Totti, Batistuta, Montella

Awatar użytkownika
Sinik1988
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sinik1988 » 07 gru 2014, 21:54

Buffon-Zambrotta,Thuram,Cannavaro,Maldini-Nedved,Zidane,Davids,Ronaldinho-Del Piero,Henry

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Reputacja: 2321
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 07 gru 2014, 22:13

Bramkarz:
Diego Lopez - swietny na boisku, swietny poza nim. Szkoda, ze rzeczywistosc okazala sie brutalna i to on musial odejsc w lecie..
Obrona:
Alvaro Arbeloa - to jest mocny kandydat na kapitana, a nie Casillas. Tak samo jak Diego poza boiskiem swietny gosc. Szkoda, ze nie idzie to w parze z forma sportowa.
Sergio Ramos - ulubiony zawodnik obecnie, wiec znalezc sie musial.
Diego Godin - mialem problem z wyborem drugiego, ale Diego imponowal mi juz od czasow Villareal. Poza tym ma u mnie dozywotni szacun za te wszystkie bramki z tego roku, niebywale, zeby stoper zaliczal 3 bramki w kluczowych momentach sezonu dla swoich ekip. Szkoda, ze ta najwazniejsza nie dala nic wiecej niz 1x8 finalu.
Roberto Carlos - co to byly za bramki.
Pomoc:
Gylfi Sigurdsson - podrozuje akurat po samych klubach, ktore lubie, wiec z czasem zaczalem miec do niego coraz wieksza sympatie. Moze pilkarz nie z najwyzszego topu, ale nie sposob go nie lubic.
Luka Modric - kibicowalem mu od czasu odejscia do Tottenhamu i bardzo sie ciesze, ze ostatecznie skonczyl w Madrycie. Wielki pilkarz, w dodatku Chorwat.
Guti - najlepszy z najlepszych i status legendy na wieki. Zycze w przyszlosci pierwszego trenera w Madrycie.
Ruben de la Red - ogromna szkoda, ze ie mogl kontynuowac kariery.
Atak:
Fernando Morientes
Edinson Cavani - bez zaskoczenia

ODPOWIEDZ

Wróć do „Plebiscyty i rankingi”