GRUPA B: Dania, Finlandia, Belgia, Rosja - Strona 11

Forum poświęcone Mistrzostwom Europy 2020, które odbywają się w 2021 roku.
- Składy reprezentacji - Knajpa - Reprezentacja Polski - GRUPA A - GRUPA B - GRUPA C - Grupa D - Grupa E - Grupa F
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

GRUPA B: Dania, Finlandia, Belgia, Rosja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 12 cze 2021, 23:11

DDK pisze:
12 cze 2021, 22:57
KOmpletnie nie zrozumiałeś tamtego postu. Odnosił się do tego, że można zażartować z kogoś, że jest rudy, łysy, głupi czy blondynem, ale nie można, że jest czarny, bo wtedy to rasizm. I to wyśmiewałem, bo uważam, że można żartować z każdej osoby ze względu na jego orientację, kolor skóry, inteligencje czy cechy fizyczne. Ale jeśli dla Ciebie takie żarty są na równi z żartami o osobie, która walczy o życie to się nie zrozumiesz o co mi chodzi.
Obawiam sie ze jednak zrozumialem a Ty jestes po prostu niespojny w swoich twierdzaniach. To mnie akurat nie dziwi bo przeciez tak samo ma przez Ciebie wielokrotnie wklejany na forum Mentzen ktory bardzo by chcial zeby mozna bylo obrazac osoby homoseksualne ale zeby nie mozna bylo obrazac jego boga. Przyklad idzie z gory.
Zart jest zartem czasami przekraczaja czyjas wrazliwosc a czasami nie. Sprawa indywidualna nie uprawniajaca do agresji.
Czy ja w jakikolwiek sposob nasmiewalem sie z Eriksena? Absolutnie nie. Czy jestes z nim w jakis sposob emocjonalnie zwiazany? Watpie. Wiec skoro lajkujesz posty w ktorych ktos nazywa mnie pierdolnietym to przejawiasz podwojne standardy.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1861

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 12 cze 2021, 23:18

Wydawało mi się czy Dariusz zabrał wczorajszą bramkę Insigne i dopisał ją Immobile ? :)

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 12 cze 2021, 23:19

Diamen23 pisze:
12 cze 2021, 21:55

Rom <3
Piękne, szczególnie po bramce z metrowego spalonego

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5053
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 12 cze 2021, 23:20

Powiem Ci coś w sekrecie - jak wrzucam wypowiedź danego polityka to znaczy, że zazwyczaj się z nią zgadzam. Ale to nie oznacza, że zgadzam się z wszystkimi jego poglądami, bo nie ma ani jednej osoby na świecie, z którą bym się tak zgadzał. Wiem, trudne do zrozumienia, ale świat nie jest czarno-biały.
Sprawa indywidualna nie uprawniająca do agresji? Jak mi obrazisz w żartach matkę, to uważam, że jest to usprawiedliwienie żeby dać Ci w pysk. Stąd w takim sytuacjach, gdzie ktoś walczy o życie, lepiej powstrzymać się od takich tekstów. Przynajmniej wypada, ale żeby to wiedzieć trzeba prezentować jakiś poziom. Chociażby poziom minimalnie wrażliwego człowieka.
Jestem związany z kazdą osobą, która zostawia serce na boisku. Zresztą nie sądze, żeby Cię interesowało czy ktoś tutaj jest emocjonalnie związany z tym piłkarzem.

Cóż, już kilka razy napisałem, że na niektórych nic nie działa i jak ktoś przekracza dany poziom to też nie będę bawił się w piękne słowa. Raczej się tonuje i samemu nie obrażam, ale zdarza mi się zalajkować podobny komentarz, jeśli uważam go za zgodny z moimi odczuciami. Jeśli to są dla Ciebie podwójne standardy to nie mam z tym problemu.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 12 cze 2021, 23:29

Ja osobiście nigdy nie miałem problemu żeby w twarz powiedzieć co mi nie pasuje za co nie raz dostałem w pysk więc wydaje mi się, że na forum tak czy inaczej jestem sobą ;)

Realista69 2.0
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 423

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista69 2.0 » 12 cze 2021, 23:30

piotrcies pisze:
12 cze 2021, 19:17
Padik pisze:
12 cze 2021, 19:16
Ciekawe czy był szczepiony?
:suicide:
Coraz głośniej się mówi, że jedna ze szczepionek ma związek z zapaleniem mięśnia sercowego, głównie u młodych mężczyzn . Tutaj niczego nie można wykluczyć. Dodam, że zwykle badania nad szczepionką trwają ok. 10 lat.

SzymonEs
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 31
Kibicuję: Inter

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SzymonEs » 12 cze 2021, 23:44

Tomusmc pisze:
12 cze 2021, 23:29
Ja osobiście nigdy nie miałem problemu żeby w twarz powiedzieć co mi nie pasuje za co nie raz dostałem w pysk więc wydaje mi się, że na forum tak czy inaczej jestem sobą ;)
Ale Ty wiesz, ze post wyżej nie był kierowany do Ciebie? Halo, wszystko ok?

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 12 cze 2021, 23:47

DDK pisze:
12 cze 2021, 23:20
Powiem Ci coś w sekrecie - jak wrzucam wypowiedź danego polityka to znaczy, że zazwyczaj się z nią zgadzam. Ale to nie oznacza, że zgadzam się z wszystkimi jego poglądami, bo nie ma ani jednej osoby na świecie, z którą bym się tak zgadzał. Wiem, trudne do zrozumienia, ale świat nie jest czarno-biały.
Oczywiscie zgadzam sie tylko ze znowu jedziesz Mentzenem ktory pytany o jakas wypowiedz Korwina argumentowal ze nie musi sie z nim we wszystkim zgadzac. Jednak gdy sie jest z takim facetem w jednej partii i firmuje sie to swoim nazwiskiem to ciezko odciac sie od pewnych skojarzen. Podobnie jest z promowaniem jakiegos polityka na forum.
Ale ciesze sie ze stoisz na stanowisku ze wszystkim mozna obrazac po rowno takze boga.
DDK pisze:
Sprawa indywidualna nie uprawniająca do agresji? Jak mi obrazisz w żartach matkę, to uważam, że jest to usprawiedliwienie żeby dać Ci w pysk.
Tak sie sklada ze jedyna osoba obrazona tutaj bylem ja czemu z luboscia przyklasnales.
No chyba ze jestes w stanie wykazac gdzie obrazilem Eriksena (juz pomine Twoj stosunek emocjonalny do niego poniewaz strzelam ze nie jest Ci niczym matka) i jestesmy w domu.
DDK pisze:
Cóż, już kilka razy napisałem, że na niektórych nic nie działa i jak ktoś przekracza dany poziom to też nie będę bawił się w piękne słowa. Raczej się tonuje i samemu nie obrażam, ale zdarza mi się zalajkować podobny komentarz, jeśli uważam go za zgodny z moimi odczuciami. Jeśli to są dla Ciebie podwójne standardy to nie mam z tym problemu.
Zacznij przede wszystkim wymagac od siebie a potem od innych. Nawolujesz do nieprzestrzegania chorych zasad politycznej poprawnosci (w czym zreszta moge Ci przyklasnac) ale sam teraz taka poprawnosc chcesz wprowadzic i chcesz mi narzucic wlasna wrazliwosc. Wymagasz wysokiego poziomu ale gdy uznajesz za stosowne to siegasz rynsztoku.
Czasami dobrze sie jest powstrzymac a
DDK pisze:
Przynajmniej wypada, ale żeby to wiedzieć trzeba prezentować jakiś poziom.
(:

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 13 cze 2021, 1:12

Conrado pisze:
12 cze 2021, 23:18
Wydawało mi się czy Dariusz zabrał wczorajszą bramkę Insigne i dopisał ją Immobile ? :)
Jop, rzucił że Lukaku ma 2 gole tak jak Immobile :-D

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 13 cze 2021, 4:31

Napilem sie i przeczytalem.

Kim jest ten baran co rzucil haslo o szczepionce?

Chlopaczek tez slabo, ale to legenda, im mozna wiecej.

Alkohol pomogl przetrawic, ale dal tez flashbacki meczu Werder - Ajax...

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 13 cze 2021, 7:46

Tomusmc pisze:
12 cze 2021, 23:19
Piękne, szczególnie po bramce z metrowego spalonego
IMO nie było spalonego, był błąd techniczny Semenowa który nie atakowany skiksował i Lukaku w świetle przepisów mógł ten błąd wykorzystać.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 13 cze 2021, 11:01

IMO czarny humor, to czarny humor, a nie że tylko wtedy kiedy nigdy nie słyszeliśmy o jakimś gościu.
Z małej Madzi, WTC, Smoleńska, BLM, Grzegorza Florydy i papaja ile było beki? Nie będę teraz hipokrytą, który ma ciśnienie o żart (i to taki z pozytywnym zabarwieniem na jego rzecz) z piłkarza z jednego z moich ulubionych klubów i to jeszcze kiedy gość przeżył, bo akurat trafiło na popularnego zawodnika którego lubię.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 13 cze 2021, 11:11

Chlopaczek pisze:
12 cze 2021, 23:47
Oczywiscie zgadzam sie tylko ze znowu jedziesz Mentzenem ktory pytany o jakas wypowiedz Korwina argumentowal ze nie musi sie z nim we wszystkim zgadzac. Jednak gdy sie jest z takim facetem w jednej partii i firmuje sie to swoim nazwiskiem to ciezko odciac sie od pewnych skojarzen. Podobnie jest z promowaniem jakiegos polityka na forum.
Ale ciesze sie ze stoisz na stanowisku ze wszystkim mozna obrazac po rowno takze boga.
ale odnosisz siędo moich słów i podajesz przykład Mentzena z któym nie zgadza się ze wszystkim. Czy ja jestem z nim w jednej partii? Nie, po prostu większość jego poglądów mi się podoba i dlatego wrzucam jego wypowiedzi. Np. Korwina nie pamiętam czy przez ostatnie 3 lata wrzuciłem, a już potrafiłeś go wrzucić do takiej dyskusji.
Chlopaczek pisze:
Jak mi zacytujesz, gdzie to napisałęm to będę wdzięczny, bo jakoś mam wrażenie, że sobie wymyślasz co Ci wygodnie, a to powoduje, że nie mam zamiaru odpisywać dalej.
Chlopaczek pisze:
Tak sie sklada ze jedyna osoba obrazona tutaj bylem ja czemu z luboscia przyklasnales.
No chyba ze jestes w stanie wykazac gdzie obrazilem Eriksena (juz pomine Twoj stosunek emocjonalny do niego poniewaz strzelam ze nie jest Ci niczym matka) i jestesmy w domu.
Odnosiłem się do tego, że czasami za to co się pisze/mówi można dostać w pysk bo stwierdziłeś, że prowadzi to do nieuzasadnionej agresji. To Ci udowodniłem, że czasami prowadzi. Jak mój kumpel będzie leżał w szpitalu w ciężkim stanie, a Ty zaczniesz opowiadać głupie dowcipy na ten temat to też nie będę miał problemów żeby Ci przestawić szczękę, jak nie przestaniesz po którymś ostrzeżeniu.
Chlopaczek pisze:
Zacznij przede wszystkim wymagac od siebie a potem od innych. Nawolujesz do nieprzestrzegania chorych zasad politycznej poprawnosci (w czym zreszta moge Ci przyklasnac) ale sam teraz taka poprawnosc chcesz wprowadzic i chcesz mi narzucic wlasna wrazliwosc. Wymagasz wysokiego poziomu ale gdy uznajesz za stosowne to siegasz rynsztoku.
Uwierz, że mam wobec siebie dużo wyższe wymagania niż tutaj pokazuje. Taka już moja przypadłość, że stawiam sobie poprzeczkę bardzo wysoko. I powiedz mi, gdzie ja chcę komukolwiek narzucić własną wrażliwość? Nie zgłaszam nigdzie żadnych postów - przez 10 lat na forum zgłosiłem pewnie ze 2. Jeśli chcecie mieć forum, gdzie obrzucamy się gównem to spoko tylko piszę, że mi się to nie podoba i chciałbym, żebyśmy trzymali jakiś poziom. Nie chcę Ci nic narzucać, nie chcę Cię do niczego zmuszać, ale WOLAŁBYM, żeby trzymać jakiś poziom. Natomiast uważam, że jeśli ktoś przekracza moje granice, to usprawiedliwiona jest reakcja. Sam się najczęściej od niej powstrzymuje, ale jeśli ktoś inny tego nie robi, to czasami zdarza mi się przyklasnąć, żeby pokazać, że się zgadzam.
To inny przykład z życia - jeśli jestem przeciwko agresji, ale widzę, że 3 idiotów bez powodu bije mojego kolegę to mam stać zgodnie ze swoimi zasadami i spróbować z nimi podyskutować czy jednak bardziej efektywne będzie rozjebanie jednemu butelki na głowie? Czasami z niektórymi trzeba dyskutować/walczyć na ich zasadach.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 13 cze 2021, 11:16

Ale po co kłamiesz z tym wyższym poziomem? Sam nie tak dawno pod moim adresem pisałeś o lizaniu się po jajach czy niedoruchanej panience, a teraz udajesz, ze ty trzymasz poziom i co najwyżej zalajkujesz, jak ktoś ostrzej napisze. Otóż nie - nie trzymasz, bo jak ci się jakaś decyzja nie podoba, to sam potrafisz posunąć się do obrażenia drugiej osoby.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 13 cze 2021, 11:23

DDK pisze:
13 cze 2021, 11:11
Natomiast uważam, że jeśli ktoś przekracza moje granice, to usprawiedliwiona jest reakcja. Sam się najczęściej od niej powstrzymuje, ale jeśli ktoś inny tego nie robi, to czasami zdarza mi się przyklasnąć, żeby pokazać, że się zgadzam.
Masz wyżej odpowiedź. Czasami każdego poniosą emocje, ale tak jak pisałem - jak ktoś przekracza pewien poziom to reakcja jest uzasadniona. I tak jak jak ktoś pisze żałosny dowcip w najmniej odpowiednim momencie to ktoś inny uważam, że może napisać do o nim myśli. I tak jak ktoś obraża kompletnie bez powodu innego użytkownika albo kłamie na jego tematu, tak również uważam, że uzasadiona jest reakcja. I tak jak będą bili mojego kumpla, to kontratak jest też uzasadniony.

Aczkolwiek problemem nie jest to, że komuś na rok się takie coś zdarzy. Problem jest taki, że są uzytkownicy, którzy robią to nagminnie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „EURO 2020”