EURO 2020 - FINAŁ (Włochy - Anglia, 11.07.2021) - Strona 3

Forum poświęcone Mistrzostwom Europy 2020, które odbywają się w 2021 roku.
- Składy reprezentacji - Knajpa - Reprezentacja Polski - GRUPA A - GRUPA B - GRUPA C - Grupa D - Grupa E - Grupa F

Kto wygra Euro 2020?

Włochy
21
81%
Anglia
5
19%
Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

EURO 2020 - FINAŁ (Włochy - Anglia, 11.07.2021)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 09 lip 2021, 23:00

Delpiero14 pisze:
09 lip 2021, 22:11
Jak sędzia przykładowo popełni jakiś błąd i nie podyktuje karnego który powinien mieć miejsce to nie ma prawa naprawiać swojego błędu dyktując karnego z dupy w innej sytuacji by status quo karnych się zgadzał. To tak nie działa xD
Ale nie to jest tematem. Używasz argumentu obok sytuacji. Mówimy o tym, czy jedyny karny byłby wykorzystany. Został wykorzystany.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 09 lip 2021, 23:03

Sorry samael, ale co ty pieprzysz?

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Reputacja: 2321
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 09 lip 2021, 23:08

Szpakowskiego najpierw się ciśnie (bo innego słowa ciężko tu użyć), wypomina mu się wszystkie pomyłki, na YouTubie powstają kompilacje jego błędów, przejęzyczeń, a teraz gdy nadszedł moment, gdzie Pan Darek nie jest w stanie skomentować finału (jakie są to przyczyny to mniejsza z tym) to w Internecie rozpoczyna się zbiorowy płacz i nie sądzę, że nagle z jaskiń powychodzili fani Szpakowskiego, bo raz - jest ich po prostu za dużo, dwa - gdy była krytyka to wszyscy zgodnie wyśmiewali i wypominali jego błędy. Nie wiem jak wygląda Wasze podejście, ale dla mnie jest to po prostu śmieszne, a prawda jest taka, że gość wieku nie oszuka. Jeśli chce być nadal przy piłce to niech siądzie w studio, niech będzie dwójką (np. przy Borku), ale na jedynkę jest zwyczajnie za słaby.
Dla mnie - świetna informacja, o wiele przyjemniej będzie się oglądało niedzielny finał.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 09 lip 2021, 23:12

piotrcies pisze:
09 lip 2021, 23:03
To, czego oburzeni nie chcą przyjąć do główek.

Wymyśla się bzdurne scenariusze, gdzie pierwszego karnego Kane nie wykorzystuje, żeby tylko móc powiedzieć że Anglia by nie wygrała i że Dania by weszła. To kretynizm.

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 09 lip 2021, 23:19

czarny samael pisze:
09 lip 2021, 23:12
Wymyśla się bzdurne scenariusze, gdzie pierwszego karnego Kane nie wykorzystuje, żeby tylko móc powiedzieć że Anglia by nie wygrała i że Dania by weszła. To kretynizm.
Kuźwa, chłopie, to ty zacząłeś z pieprzeniem o 2-0 dla Anglii, tworząc jakieś scenariusze, a potem odbijasz piłeczkę, że inni takie tworzą. Halo, ziemia do samalea, wracaj do nas, tęsknimy!

Co do komentarza: to, że Szpaku nie skomentuje finału, to dobra wiadomość, bo gość jest zwyczajnie nieprzygotowany do meczów. Jak słucha się choćby tych młodych z Eleven, to widać, że żyją piłką, czytają dużo, wiedza ogromna, a Szpaku to pewnie przeczyta skład, szybko sprawdzi jakieś popularne ciekawostki i rzuca tym, co każdy już wie. Jak kiedyś zapodał ciekawostkę, że Ronaldinho uczył się żonglerki z psem, o czym mało kto wiedział, to przez kilka lat powtarzał, że takiego newsa rzucił. Konkurenci mają tego mnóstwo (nie żebym był fanem zarzucania jakimiś ciągłymi statsami, ale czasem są to fajne rzeczy, które budują fabułę wokół meczu).

Inna sprawa, że styl odsunięcia Szpakowskiego jest zwyczajnie słaby. Najpierw Szkolnikowski mówi, że to jego jedynka, że legenda, że finał to oczywistość i się będzie trzymał swojej decyzji, a dwa dni przed finałem jednak odwołuje Szpakowskiego i daje kogoś innego. Dla ucha to lepiej, ale Szpakowi jakby w pysk strzelił. I to jest średnie.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 09 lip 2021, 23:19

czarny samael pisze:
09 lip 2021, 23:12
piotrcies pisze:
09 lip 2021, 23:03
To, czego oburzeni nie chcą przyjąć do główek.

Jakiego pierwszego karnego? Jedyny jaki kojarzę to ten po wielkim wałku i teoretycznie go wykorzystał. Żadnego innego karnego w tym meczu nie było więc Anglia by nie wygrała wcześniej. Czarny wstawaj, zesrałeś się

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 09 lip 2021, 23:21

HMK pisze:
09 lip 2021, 23:08
Szpakowskiego najpierw się ciśnie (bo innego słowa ciężko tu użyć), wypomina mu się wszystkie pomyłki, na YouTubie powstają kompilacje jego błędów, przejęzyczeń, a teraz gdy nadszedł moment, gdzie Pan Darek nie jest w stanie skomentować finału (jakie są to przyczyny to mniejsza z tym) to w Internecie rozpoczyna się zbiorowy płacz i nie sądzę, że nagle z jaskiń powychodzili fani Szpakowskiego, bo raz - jest ich po prostu za dużo, dwa - gdy była krytyka to wszyscy zgodnie wyśmiewali i wypominali jego błędy. Nie wiem jak wygląda Wasze podejście, ale dla mnie jest to po prostu śmieszne, a prawda jest taka, że gość wieku nie oszuka. Jeśli chce być nadal przy piłce to niech siądzie w studio, niech będzie dwójką (np. przy Borku), ale na jedynkę jest zwyczajnie za słaby.
Dla mnie - świetna informacja, o wiele przyjemniej będzie się oglądało niedzielny finał.
Dla mnie niepojete jest to, ze w internecie (wiadomo - internet, ale wciaz) ludzie sie kloca o to kto bedzie komentowac mecz. Do tego w strone Pana Darka rzucanych jest duzo nieprzyjemnych komentarzy na ktore na pewno sobie nie zasluzyl (x2 - internet, ale wciaz).

Euro to pierwsze od dawna rozgrywki ktore ogladam z polskim komentarzem. Kompletnie szczerze to pan Darek kompletnie mi nie przeszkadza. Ma te swoje gafy, ale nie jest wzgledem ogladajacego nachalny z milionem ciekawostek czy innych komentarzy o ktore nigdy nie prosilem. Polscy komentatorzy maja manie dzielenia sie dziwnymi informacjami ktore googlowali pol dnia albo manie chwalenia sie jaki naglowek dal w sobote Daily Mail. Ostatni raz jak sluchalem np. Wegrzyna to brzmial dla mnie jak wujek na weselu po czterech piwach. Jeden z wirtuozow dal podczas ktoregos meczu Anglikow ciekawostke, ze (bodajze) Chilwell smieje sie z Mounta ze ten je duzo slodyczy.

Wole komentatorow ktorzy raczej mowia sie co dzieje sie na boisku i nie probuja na sile glosem sprawic ze bede udawal podekscytowanie razem z nimi. Tacy sa na szczescie na angielskojezycznych streamach.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 09 lip 2021, 23:25

Tomusmc pisze:
09 lip 2021, 23:19
Czarny wstawaj, zesrałeś się
Srasz nieustannie od kilku dni w tej sprawie :-)
piotrcies pisze:
09 lip 2021, 23:19
Kuźwa, chłopie, to ty zacząłeś z pieprzeniem o 2-0 dla Anglii, tworząc jakieś scenariusze, a potem odbijasz piłeczkę, że inni takie tworzą.
Nie, nie ja zacząłem. Zaczęli ci, co uznają że Anglia powinna odpaść i przeszła przez sędziego. TO jest "X" scenariusz. Więc odbijam piłeczkę i biorę na tablicę inne błędy sędziów i wskazuję ich wpływ na wynik.
Upieranie się, że może być sprawdzana tylko jedna sytuacja, to hipokryzja.

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 09 lip 2021, 23:27

Poproszę o przykłady wypowiedzi, w których ktoś napisał, że Anglia powinna w tym meczu odpaść. Poza takimi "ch* im w oko, niech odpadają przez 30 lat", tylko takie, które mówią, że Dania przepisowo by to wygrała.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2685

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 09 lip 2021, 23:30

HMK pisze:Szpakowskiego najpierw się ciśnie (bo innego słowa ciężko tu użyć), wypomina mu się wszystkie pomyłki, na YouTubie powstają kompilacje jego błędów, przejęzyczeń, a teraz gdy nadszedł moment, gdzie Pan Darek nie jest w stanie skomentować finału (jakie są to przyczyny to mniejsza z tym) to w Internecie rozpoczyna się zbiorowy płacz i nie sądzę, że nagle z jaskiń powychodzili fani Szpakowskiego, bo raz - jest ich po prostu za dużo, dwa - gdy była krytyka to wszyscy zgodnie wyśmiewali i wypominali jego błędy. Nie wiem jak wygląda Wasze podejście, ale dla mnie jest to po prostu śmieszne, a prawda jest taka, że gość wieku nie oszuka. Jeśli chce być nadal przy piłce to niech siądzie w studio, niech będzie dwójką (np. przy Borku), ale na jedynkę jest zwyczajnie za słaby.
Pełna zgoda. Już kilka lat temu był okres gdzie został odsunięty od komentowania na dłuższy czas i też było wielkie zdziwienie i żale. Szkoda, że wtedy nie zakończyła się jego przygoda z komentowaniem.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 09 lip 2021, 23:31

czarny samael pisze:
09 lip 2021, 23:25
Srasz nieustannie od kilku dni w tej sprawie
Ja nie śnię o wyssanych z palca scenariuszach :blow:
czarny samael pisze:
09 lip 2021, 23:25
Zaczęli ci, co uznają że Anglia powinna odpaść
Ty jesteś niereformowalny chłopie. Kto tak napisał? Normalnie to za te debilizmy co tu wypisujesz to bym ci powiedział co o tobie myślę, ale muszę się kontrolować bo jestem na cenzurowanym :]

Wyjaśnię ci to bo nie dociera. Nikt by nie miał pretensji gdyby Anglia wygrała ten mecz czy w podstawowym czasie czy w dogrywce, ale bez wypaczenia wyniku. Jakby było 1:1 to w karnych każdy mógłby wygrać. Nikt nie wcisnął Danii awansu więc skończ kolorować posty i wróć do świata realnego bo odpłynąłeś za daleko

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 09 lip 2021, 23:32

Rezus pisze:
09 lip 2021, 23:30
Już kilka lat temu był okres gdzie został odsunięty od komentowania na dłuższy czas
dokładnie to 19 lat temu xD

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2685

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 09 lip 2021, 23:33

To było tak dawno? :) Wydawało mi się, że bardziej to okres 2005-2010.

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 09 lip 2021, 23:34

2002-2004 - jeszcze za prezesa Kwiatkowskiego, który ponoć osobiście zadecydował o odsunięciu Szpaka.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 09 lip 2021, 23:35

piotrcies pisze:
09 lip 2021, 23:27
Poza takimi "ch* im w oko, niech odpadają przez 30 lat"
Aha xD To świetne zastrzeżenie :-D

Jak sam piszesz "Jaki Kk**a karny?" to też się zapewne nie liczy? :-)

I jak inni piszą o oszustach, to też nie?
Nie miałem nic przeciwko Anglii w finale ale nie po czymś takim.
Oszuści i hipokryci jebani.
i popchniecie Anglii do finalu.
Mam nadzieję, że za to wszystko świat się wypnie na ten piłkarski druk z angolami na czele.
Okoliczności w jakich awansowali to jednak skandal.
Oczywiście, to nie jest pisanie scenariuszy :-)

Jeśli X mówi, że nie powinno być faulu na Sterlingu, to X musi powiedzieć, że nie było faulu Kane'a. Konsekwentny sędzia nie odgwizdałby albo żadnego z nich albo obydwa.

ODPOWIEDZ

Wróć do „EURO 2020”