Odszkodowanie za stłuczkę - czy mozna dostać "za mało"?

animal123
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Odszkodowanie za stłuczkę - czy mozna dostać "za mało"?

Post autor: animal123 » 27 sty 2016, 0:12

Witam. W grudniu ubiegłego roku miałem stłuczkę nie ze swojej winy, w sumie nic poważnego dla zdrowia, jednak połamał i się tylni zderzak i reflektory. No i oczywiście porysowana tylnia część auta. Rzeczoznawca firmy ubezpieczeniowej sprawcy był, spisał protokół i za wszystko wypłacono mi 300 zł. Z racji tego, iż miałem zbite reflektory to policja zabrała mi dowód, więc pozbawiony zostałem swojego jedynego środka transportu. Dlatego chyba nie muszę mówić, jak ta sytuacja była dla mnie uciążliwa. Jednak 300 zł to chyba jakaś kpina. Póki co znajomy mechanik zrobił mi zderzak i wymienił reflektory, ale stwierdził abym odwołał się od tej kwoty bo szkody znacznie wyżej wycenił. Liczę, że wśród Was jest sporo kierowców i chciałem się dowiedzieć czy odwoływaliście się kiedyś od kwoty przyznanej od ubezpieczyciela i czy są jakiekolwiek szanse powodzenia w takich sytuacjach? Bo póki co znajomemu mechanikowi nie zapłaciłem za naprawę tylko czeka aż nawiążę ponowny kontakt z ubezpieczycielem i dostanę nowe warunki odszkodowania... Liczę na Wasze podobne doświadczenia w podobnych sytuacjach.

Wróć do „Hyde Park”