Manchester City - Real Madryt - 1/2 LM 2016

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 798

Manchester City - Real Madryt - 1/2 LM 2016

Post autor: ryba_82 » 27 kwie 2016, 15:28

Morrow z większością Twojego posta mogę się zgodzić i nie zamierzam wychwalać Obywateli,bo jak słusznie zauważyłeś City poza strzałem KdB z rzutu wolnego w samej końcówce nie stworzyło sobie praktycznie żadnej sytuacji do strzelenia bramki.Dziwi mnie trochę,że wszyscy jadą po Obywatelach,a Pellegrini zagrał tak jak chciał.Wysoki pressing,zaangażowanie oraz wybieganie sprawiły,że Real praktycznie nie pierdnął przez pierwsze 45 minut meczu.Narzekacie na City a Real zagrał bardzo podobnie,więc jak ten mecz miał wyglądać przy dwóch tak asekuracyjnie ustawionych zespołach?Duet Fernando/Fernandinho był wszędzie,ale pary starczyło im tylko na jakieś 60 minut.Zabrakło gościa,który z przodu potrafiłby rozegrać tą piłkę i jednym podaniem otworzyć koledze autostradę do bramki.Być może gdyby Silva mógł dokończyć ten mecz to wynik byłby zgoła inny.Ataki gospodarzy ograniczały się do podania do Aguero i a nuż ten coś wymyśli.A Argentyńczyk często był podwajany i Pepe z Ramosem skutecznie uprzykrzali mu życie.Iheanacho nikt na boisku nie dostrzegał i chyba żaden z kolegów z drużyny nie wierzył iż Nigeryjczyk jest w stanie rozstrzygnąć to spotkanie.

Po dwumeczach z Barcą czytałem,że taktyk z Pellegriniego żaden,że nie potrafił ustawić drużyny pod konkretny zespół a gdy wczoraj Chilijczyk zagrał pressingiem i bardzo asekuracyjnie nastawiając się głównie na defensywę licząc na jedną czy dwie kontry to znowu Inżynier beee.Nikt nie dostrzegł,że chłopa czegoś tamte spotkania nauczyły,że wyciągnął wnioski,że w Madrycie tak ustawiony zespół może mieć o wiele łatwiej bo Real już tak kunktatorsko jak na Etihad na pewno nie zagra.

Mam tylko nadzieję,że Manuel utrze Wam wszystkim nosa i za tydzień będzie świętował awans do wielkiego finału choć nawet po wygraniu całej LM pojawią się głosy iż trener z niego słaby i to był zwykły fart :wink:

Wróć do „Puchary Europejskie”