FRANCJA - Euro 2016

blackmore
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 163

FRANCJA - Euro 2016

Post autor: blackmore » 13 maja 2016, 14:07

Mnie nie pytaj, bo ja nie twierdzę, że Francja ma kadrę na jakąś dominację, po prostu dziwiła mnie Twoja odpowiedź.

Natomiast:
FRYDERYK SZOPEN pisze: czyli teraz sa slabsze kadry niz w czasach hiszpanii
A nie są? Holandia nie awansowała, Niemcy w eliminacjach nie zaimponowali i zobaczymy, jak wypadną na turnieju, Włosi również nie zachwycają + narastające problemy kadrowe na najbliższe Euro, Portugalia ze słabszym (nie mylić ze słabym!) Ronaldo niż w 2008-2012 (czy nawet 2014), mizerna postawa drużyn skandynawskich (brak awansu Danii z grupy z Albanią i robiącą dzicz Serbią; Szwecja, w której największymi gwiazdami są weterani), Rosja Hiddinka, czy nawet Capello, też była silniejsza od obecnej... Chorwaci także nie są już tą samą ekipą, co za Bilicia i nie bez powodu rzutem na taśmę uniknęli baraży. Belgowie jak na razie mocni na papierze + brak Kompany'ego, a Hazard ma tragiczny sezon, zatem czy osiągną sukces na miarę Turcji 2008, czy nawet Rosji, to się dopiero przekonamy.

Na świat nawet nie ma co patrzeć. Za Urugwajem poszło Chile, ale Brazylia wciąż tkwi w tym samym (albo i gorzej, bo ta pierwsza Dungi nie była aż tak zła), Afryka zanotowała znaczący regres (nawet nie ma podstaw, aby się nabierać na rzekomo potężne WKS), w Azji również bez szału (Japonia regres, tak samo Australia, czy Korea Południowa, te narody miały czas świetnych piłkarzy, lecz następnych zacnych nazwisk nie spłodziły).

Wróć do „GRUPA A: Francja, Rumunia, Szwajcaria, Albania (EURO 2016)”