Liverpool - Sevilla FINAŁ LE 2015/2016

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Liverpool - Sevilla FINAŁ LE 2015/2016

Post autor: Magnum » 21 maja 2016, 18:36

Morrow pisze: Fajnie jakby Magnum, który jest najbardziej z nas wszystkich zorientowany w przepisach zinterpretował te sytuacje z perspektywy sędziego.
Nie czytałem dalej tematu, stąd takie opóźnienie w odpowiedzi. :wink: Z mojej perspektywy jak i perspektywy sędziów na forum sędziowskim karny zdecydowanie się należał za rękę Krychowiaka.

Ta ręka jednak raczej nie:
[youtube][/youtube]
gdyż za blisko, nie ma za bardzo czasu na reakcję, ręka ułożona w naturalnej pozycji. Tutaj bym nie gwizdał.
fieldy pisze: Może nie doczytałem, przepisy są długi, ktoś widział w przepisać zapis, że za inne zagranie reką należy się karny?
Musi być rozmyślne zagranie, natomiast czym się kierować przy interpretacji "rozmyślności" zagrania - temat rzeka. :] Mi się obecna interpretacja nie podoba, ale nie mam kompletnie pomysłu, jak to naprawic - jak cie piłka uderzy przypadkowo, tzw. nabicie na przykład, to trochę cięzko uznać to za zagranie ręką i dawać np. karnego z czerwoną kartką. Nie wiem, co z tym zrobić, wiec mamy sytuacje jaką mamy - nikt tak naprawdę nigdy nie jest pewien, czy prawidłowy gwizdek czy nie. :wink:

Wróć do „Puchary Europejskie”