mete pisze:O ile do Ruganiego się nie mogę przyczepić, Ogbonny nie widziałem często tak Astori kosztem Romagnolego czy Tonellego?
Od razu na 1 rzut oka widać czym się Conte kierował - wszyscy powołani środkowi obrońcy znają formację z trójką z tyłu. Ogbonna może w niej zastąpić i Chielliniego i Bonucciego, więc mam nadzieję, że pojedzie. Widziałem kilka jego meczów w tym sezonie i zrobił na mnie wrażenie.
Varratti i Marchisio to ogromne straty, ale Conte i bez nich może zbudować bardzo mocny środek, bo jest Jorginho po świetnym sezonie, jest Motta i De Rossi, który w reprezentacji dupy nie daje. Frello mózg, De Rossi z Mottą bardzo mocni w defensywie, a przy tym świetni technicznie - bardzo szybko wymieniać pilkę, gorzej jak Conte zbawienia będzie szukał w Montolivo.Morrow pisze:W przeciwieństwie do wielu rywali trochę jednak wymówek ma. Wyciągnięto mu ze środka pola dwóch liderów, którzy mieli decydować o sile tej drużyny. Bez Verattiego i Marchisio Włosi stracili nie tylko mnóstwo na jakości ale i na możliwościach taktycznych.