FRANCJA - ALBANIA (15.06.2016 - 21.00)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

FRANCJA - ALBANIA (15.06.2016 - 21.00)

Post autor: fieldy » 16 cze 2016, 4:36

Fatalnie Francuzi. Liczyłem, ze się ogarną po meczu z Rumunią i wykażą się lepszą skutecznością, a oni zagrali gorzej i nawet tylu okazji nie mieli, a przecież rywal słabszy. Martial słabiutko, Comana wszedzie pełno, ale wiele z tego nie wynikalo. Giroud kilka strzałów głową, ale tylko 1 groźny - gdy trafił w słupek. Poza tym, podobał mi się w walce o piłki, dobry pressing na obrońcach i bramkarzu i kilka dobrych powrotów (gdy np. zatrzymał kontrę Albanii w stylu Zlatana i rozpoczął szybki atak :P) poza tym, to też mocno średnio. Wejście Pogby tez wiele nie dało (no, to podanie jedynie przy golu Payeta), jak sie nie przewracał w polu karnym, to źle przyjmował piłkę... Evra znów to samo, czyli tragedia, choć jedną piłkę fajną do Girouda posłał.
Albania bardzo fajnie, walczyli jak mogli. Najbardziej mi się podobał, jak koleś po tym jak piłka odbiła się od słupka Francuzów, leżąc na murawie tyłem do bramki jeszcze starał się głową pokonać Llorisa :mrgreen: świetne to było.

Payet znów najlepszy wśród Francuzów. Znów z bramką. Szkoda, ze wczesniej nic nie wpadło po jego podaniach, bo i Martial i Koscielny i Pogba mieli dobre okazje i powinni byli się lepiej spisać.

Wróć do „GRUPA A: Francja, Rumunia, Szwajcaria, Albania (EURO 2016)”