Młodzieżowa Liga Mistrzów

Awatar użytkownika
chuck29
Skład B
Skład B
Reputacja: 41
Kontakt:

Młodzieżowa Liga Mistrzów

Post autor: chuck29 » 25 lis 2016, 19:55

Dr.Football1 pisze: Z Atleti warto wspomniec jeszcze Salomona Obame z rocznika 2000 oraz kreatywnego pomocnika Ballesterosa. Problem lezy w komediantach z defensywy oraz braku klasowej '9', bo ten Rodenas jakos w ogole mnie nie przekonuje. Strasznie zawodzi tez Schiappacasse, ktory przychodzil z latka fenomenu, a na razie wyglada jak gosc z Pelikana Lowicz. Szczerze mowiac mialem nadzieje, ze zadebiutuje juz w tym sezonie w pierwszej druzynie Atleti, ale skoro ledwie lapie sie w juvenilu to raczej ciezko oczekiwac cudow.

Niby jest dobrze, bo na razie jest lider i 4 punkty zrobione na bardzo mocnym PSV, ale jak sobie przypomne padline, ktora zagrali u siebie z Bayernem, to jakos ciezko byc optymista. Mam jednak nadzieje, ze w Monachium dadza rade i pograja dalej.

A propos Benko to slyszalem, ze zadeklarowal chec gry dla 'Twojej' Chorwacji. Fajnie moglby zwiekszyc rywalizacje w ekipie U-19, choc ja i tak wole Lovro Majera
Z Benko wiem. Co więcej, podobno była szansa, by zagrał już na Euro U19, ale ostatecznie nic z tego nie wyszło. A szkoda, bo przydałby się na tamtym turnieju z perspektywy czasu ktoś łączący ofensywę z defensywą (niemniej jednak w przekroju całego turnieju nie to było największą bolączką Chorwatów).

Tego Ballesterosa widziałem pierwszy raz właśnie w tym feralnym meczu z Bayernem u siebie, gdzie dał naprawdę świetną zmianę i z miejsca poukładał grę i atak pozycyjny Atleti. Defensywa rok temu wyglądała lepiej (poza meczem z Duńczykami), no ale wtedy mieli tam braci Hernandezów czy solidnego kapitana Montoro.

O tym Schiappacasse gdzieś mi mignęło, że to bardzo ciekawy chłopak z dużym potencjałem, ale na żywo dotąd go nie widziałem. Skreślać bym go jeszcze nie skreślał i Ty zapewne też tego nie robisz ;)

Wróć do „Puchary Europejskie”