Przecież krytykowałem za to Jose, mój post nie był w mocnej kontrze do Twojego, ale jednak Fella pełnił w ostatnich tygodniach coraz mniejszą rolę w zespole i sam kierunek jest dobry, tylko chciałbym, zeby Mou już stwierdził, że facet dostał dość szans.
Gdybym się nie zgadzał z większością jego wyborów, jak to było z Van Gaalem, to piałbym z trenera. Tutaj tak nie jest, bo co do wczorajszego składu nie zgadzałem się z Herrerą, czy czasem zmian, co w porównaniu do początku sezonu, gdzie graliśmy jak za Holendra jest wielką zmianą.
Z Carricka? Nie sądzę.
Z Fletchera za jego grę na boku, przestawienie na DM okazało się dla niego zbawienne.
Co do Browna i O'Shea, to pamiętam to tylko ze strony przeciwników MU.
Bliżej mu do Essiena, niż do Herrery, czy IMO Schweinsteigera, którego porównywalnie dobrej gry w defensywie nie widzę. Ba, bliżej mu do Essiena, niż do Blinda.
To jest rola Herrery prędzej niż skuteczna gra w obronie. Podstawową rolą Carricka jest czyszczenie, nie rozgrywanie i to z tej perspektywy szukałbym dla niego następcy. Schneiderlin miał być następcą w jednym i drugim, nie okazał się w niczym.
Jeśli Herrera nie rozgrywa, ani nie broni, to jego miejsce obok jakiejkolwiek 6-tki jest bezpodstawne. Pogba potrafi rozegrać, ale wtedy tracimy zawodnika który lepiej się podłącza do gry z przodu.
To może jedynie pokazać, że Herrera z definicji może być tylko opcją w składzie, z czym się nie do końca zgadzam. Tak czy inaczej wniosek z tego jest taki, że na 6-ce powinien grać nowy DM, nie nowy rozgrywający. I albo Herrera pokaże, że United będzie umiało przenieść piłkę do przodu, albo spadnie już na zawsze na pozycję rezerwowego i przynajmniej pół sezonu będzie grał tam Pogba, a na 10 Mata.
Zresztą ja nadal jestem za tym, by 6-ka czyściła, a środku pola dwóch pomocników grało między pozycjami 8, a 10, przez co nie byłoby potrzeby żadnych długich podań, tylko spokojne rozgrywanie środkiem. I wg mnie do tego to dąży, co widać w ostatnich lepszych i gorszych meczach. Jednak wtedy TYM BARDZIEJ, 6-ka musi być przecinakiem, który umie walczyć w powietrzu (co kasuje Blinda z tej pozycji).
Nie licz Bastiego, bo widać że jest konflikt personalny i tu nic nie poradzimy. Co do Blinda dałem odpowiedź wyżej.
Teraz to jego bym wpuszczał na zmiany, a nie Felka, ale nie damy rady na niego postawić w dłuższej perspektywie. Nie w tej sytuacji. Rzeczywistość po prostu.
Nieprawda. Gra MU w tym sezonie diametralnie się zmieniła. Nie wiem jak możesz tego nie zauważać. Skład też.
Rotacji nie ma? Cały przód poza Ibrą został zmieniony wobec ostatniego meczu ligowego. Plus Pogba i Darmian nie grali z WHU w Pucharze Ligi. Porównujesz wygodny pod tym względem moment. W pomocy nie ma kim rotować, środek obrony nie musi być rotowany, a obecnie nie ma też jak tego robić.
Przy kontuzji Shawa, mamy na lewą Blinda i Darmiana, Jose stawiając na tego drugiego, wyklucza rotowanie na prawej obronie.
EDIT: Powiedz mi jaki Ty byś wystawił skład w ostatnich 3 meczach (WHU, WHU, Everton). Pomiń całkowicie młodzików, poza Rashfordem.