Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

red85

Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: red85 » 05 gru 2016, 9:59

czarny samael pisze: Z Carricka? Nie sądzę.
To widocznie doskwiera Ci słaba pamięć. Mówiono, że potrafi grać tylko do tyłu, że za wolny, że za mało waleczny.
czarny samael pisze: Z Fletchera za jego grę na boku, przestawienie na DM okazało się dla niego zbawienne.
Fletcher po boku grywał za młokosa, a zanim został doceniony to minęło kilka dobrych lat.
czarny samael pisze: Co do Browna i O'Shea, to pamiętam to tylko ze strony przeciwników MU.
Jak w pierwszym przypadku. Kiepska pamięć.
czarny samael pisze: Bliżej mu do Essiena, niż do Herrery, czy IMO Schweinsteigera, którego porównywalnie dobrej gry w defensywie nie widzę. Ba, bliżej mu do Essiena, niż do Blinda.
Że Carrasowi bliżej do Essiena niż do Blinda? :shock:
czarny samael pisze:Podstawową rolą Carricka jest czyszczenie, nie rozgrywanie i to z tej perspektywy szukałbym dla niego następcy.
Nie wiem jaka jest jego rola bo nie siedzę na naradach taktycznych, zapewne Ty również nie. Logicznym się wydaje jednak, że w obliczu takiego, a nie innego zestawu pomocy, główną rolą Carricka jest rozgrywanie z głębi jak również mądre ustawienie i przerywanie kontr rywala. Nie może więc zapieprzać z resztą do ataków, gonić pod bramkę rywala tylko mądrze ustawiać się. Jestem zdania, że w drużynie, która chce być tą aktywną na 6-tce powinien być bardziej cofnięty rozgrywający niż klasyczny DM. Chyba, że wyżej ma się pomocnika kompletnego, który zapieprza od bramki do bramki, a przy tym potrafi regulowac tempo gry, wyprowadzać piłkę z linii obronnej i mądrze ją rozgrywać. My takiego jednak nie mamy choć może kiedyś Pogba taki będzie.
czarny samael pisze: To jest rola Herrery prędzej niż skuteczna gra w obronie. Podstawową rolą Carricka jest czyszczenie, nie rozgrywanie i to z tej perspektywy szukałbym dla niego następcy. Schneiderlin miał być następcą w jednym i drugim, nie okazał się w niczym.
Jeśli Herrera nie rozgrywa, ani nie broni, to jego miejsce obok jakiejkolwiek 6-tki jest bezpodstawne. Pogba potrafi rozegrać, ale wtedy tracimy zawodnika który lepiej się podłącza do gry z przodu.
Rolą Herrery jest zapieprzanie od pola karnego do pola karnego. Wywieranie presji na rywala, jak również danie drużynie "energii". W drugiej linii potrzebujemy takiego grajka bo po prostu nikt inny nie jest tak wybiegany jak on i nie daje takiej jakości w grze na małej przestrzeni. Chodzi o zbalansowanie drugiej linii, a najlepiej zbalansować Pogbę i Carricka właśnie takim energicznym grajkiem jak Herrera.
czarny samael pisze: EDIT: Powiedz mi jaki Ty byś wystawił skład w ostatnich 3 meczach (WHU, WHU, Everton). Pomiń całkowicie młodzików, poza Rashfordem.
Nie rozumiem czemu mam wykluczać? Ja nie traktuje Pucharu Myszki jak gry o życie a poligon doświadczalny dla młodych. Można było dać TFM, można było wcisnąć Tuanzebe, czy Williamsa. Można było posłać Bastiego, Morgana czy wypróbować na innej pozycji Blinda jak doskonale wiemy jaką mamy sytuacje z Carrasem. O to mi chodziło kiedy wcześniej mówiłem, że uparcie tłuczemy te same schematy, które nie dają wyników. Bo wyników nie ma. W ostatnich 2 miechach mamy formę ligowa na poziomie Sunderlandu(chociaż i oni od początku października zdobyli o pkt więcej :D). Sunderlandu qrwa!

Wróć do „Anglia”