Mam tylko trzy uwagi, które w moim odczuciu nieco usprawnią i jeszcze uatrakcyjnią całą zabawę.
1) Etapowe otwieranie tematów gdzie wybierani są gracze na konkretną pozycję jest fajne. Proponuję jednak nie zamykać głosowania po kilku dniach w danym temacie, wskazania zwycięzcy i przystępowania do kolejnej pozycji, niech to się toczy równolegle do końca zabawy. Nie widzę problemu aby jednoczasowo odpalił wybór najlepszego DMFa a w tym czasie toczyła się walka na głosy i argumenty o pozycji lewego obrońcy. Na koniec podsumuje się głosy i będzie ich na pewno więcej co da nam bardziej wiarygodne wyniki a może i tematy o konkretnych pozycjach będą jeszcze żyły swoim życiem i wygenerują jakieś dyskusje.
2) Opcje forum przewidują 10 opcji w ankiecie. Wiem, że czasem nie ma aż tylu wyróżniających się graczy do wyboru na danej pozycji ale wydaje mi się, że dobrze skorzystać ze wszystkich opcji, nawet momentami stawiając na graczy pozornie bez szans na sukces. Im większy wybór tym ciekawsze głosowania i dyskusje.
3) W celu większej przejrzystości w doborze kandydatów proponowałbym Ci założyć temat - "Jedenastka roku 2016 - propozycje" gdzie userzy proponowaliby nominacje do danej pozycji w zależności od tego kogo byśmy mieli wybierać w danym momencie. Oczywiście, Ty jako inicjator zabawy dokonywałbyś ostatecznego doboru kandydatów na pozycje do ankiety ale pozwoliłoby to na większą przejrzystość w doborze kandydatów a może i sprowokowałoby pewne dyskusje w konkretnym temacie a nie takie rozmowy jak teraz w temacie o RB gdzie dyskusja toczy się o stoperach Juve.
To oczywiście tylko moje luźne przemyślenia i propozycje. Jeśli uważasz jest za zbędne to nie będę miał z tym problemu i nadal z chęcią będę uczestniczył w zabawie. Sam pomysł takiego konkursu gdzie w danym momencie wybór i dyskusja są ograniczone do jednej pozycji uważam za kapitalny i wielkie brawa dla Ciebie, że wymyśliłeś taką zabawę.