League, nie chodziło mi o słowo "przepaść", chodziło wyłącznie o to, że rzuciłeś ot tak tekstem, że po włoskiej stronie "połowa składu gra w Serie B bądź gra od swieta", co mijało się z prawdą. Doczepiłem się wyłącznie do tego, bo jak można o 4 na 26 powiedzieć, że są połową? Faktycznie niektórzy z powołanych z różnych powodów grają mało (jak np. Biraschi, jak Mandragora, bo kontuzja wyłączyła go kompletnie z gry, jak Calabria, bo też zmagał się z kontuzją, jak Audero, bo to piłkarz występujący w Primaverze), ale stanowią również zbyt mały odsetek by tak uogólniać. Tyle. Tylko i wyłącznie o to mi chodziło.
Ale również chciałem zauważyć, że gracze, którzy są uprawnieni do gry na ME U21 w Polsce to zawodnicy z rocznika 94 i młodsi. Dorosła Hiszpania, którą chwalisz, iż jest niesamowita we wprowadzaniu młodych zabrała reprezentacji U21 dwóch graczy (Deulofeu i pominąłem wcześniej jakiegoś bramkarza), a to jednak Ventura podkradł Di Biagio siedmiu zawodników.
Cały czas zastanawiam się, którzy i czy w ogóle któryś z zawodników występujących w już w pierwszej reprezentacji wróci do U21 na ME U21, jak np. w 2013 Fabio Borini (uczestnik EURO2012) czy Marco Verratti (przykładowo De Sciglio i El Shaarawy dwa lata temu nie wracali, wspomniany Verratti zresztą też). Nie było takiej sytuacji, by pierwsza reprezentacja korzystała, aż z takiej ilości uprawnionych do gry w U21 i jestem ciekaw jak to się rozwiąże.
A... i ma ktoś link do ściągnięcia meczu Włochów z Hiszpanami, byłem w delegacji, nie miałem możliwości obejrzenia, ani jak wcześniej odpisać. Bardzo jestem ciekaw jak spisał się
Mandragora na środku obrony w tym spotkaniu.