Finał LE 2016/17: Manchester United - Ajax Amsterdam

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Finał LE 2016/17: Manchester United - Ajax Amsterdam

Post autor: czarny samael » 25 maja 2017, 15:18

Sawyer pisze: Carbon napisał, że kasa za wygranie jest taka sama, wiec sie do tego odniosłem, pomylił się co prawda, ale różnica jest niewielka bo tylko 1,5 mln.
No nie, bo dostajesz pieniądze za całą grę i ona jest kilkudziesięciokrotnie większa. Przy FA Cup dostajesz kilka milionów, a nie prawie 40.
Bouma pisze: I ja pewnie wolałbym być kibicem grającego często kapitalny futbol Tottenhamu (+60 bilans bramek w lidze) niż Manchesteru w tym sezonie, zwłaszcza, że wyniki United są mocno rozczarowujące chyba dla wszystkich, a samo United ma lepszą kadrę niż Spurs.
Ja właśnie z punktu widzenia czysto kibicowskiego uznałbym ten Tottenhamu za fatalny. Nic nie wygrać, w lidze drugi raz z rzędu być drugim (jak w innych sportach 4.), odpadnięcie z LM i LE to były ciosy, a historia nie staje się realnie bogatsza.

Liga mogła być frustrująca, ale ta specyficzna możliwość cieszenia się z wygranego finału przyćmiewa różnice jakie człowiek czuje po meczach. Szczególnie jeśli się te mecze ogląda w większym gronie.

Kadra Totków na razie jest bardziej poukładana, ale mnie to nie dziwi. No i jak pisałem w temacie MU - sezon z europejskim pucharem nie może być określony mianem "rozczarowującego". Do tej pory takie turniejowe puchary mieliśmy 4 (3xLM i PZP), łącznie PI/KMŚ i SPE 7. Teraz mamy dopiero 8-y i szansę na 9-y, dlatego uważam to za bardzo ważny puchar i wielki krok do przodu w naszej historii. Będzie bardziej wspominany niż większość innych pucharów, a już w ogóle w jako jeden z najważniejszych meczów.
red85 pisze: kibicujesz takiej drużynie, która gra szybko, efektownie, efektownie i z dużą determinacją.
Styl <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< wyniki. Mogą męczyć bułę ile wlezie, wygrywając 1:0 po farfoclach, karnych i samobójach (był już taki sezon, że najlepszym strzelcem w połowie sezonu był "own goal"), jeśli tylko wstawiają nowe puchary do szafy.
red85 pisze: która wydawała tryliony, grała może dobrze 2-3 miesiące,
Zieeeeew... Mogą wydawać i kwintyliony (szczególnie że sami je zarabiają). Zeszłoroczny śnieg.
red85 pisze: Postawę drużyny w danym sezonie należy oceniać na podstawie OCZEKIWAŃ. Tylko i wyłącznie. A po letnich transferach, zmianie na stołku trenerskim, były one ogromne.
Bzdura. Postawę drużyny oceniam na podstawie konkurencji. LFC, City i Totki obeszły się smakiem na każdym polu - Arsenal jeszcze walczy, ale i tak ma gorszy sezon za sobą niż my. Tylko CFC ma lepszy, ale wcale nie tak wiele lepszy, jeśli nie wygra FA Cup.

Wróć do „Puchary Europejskie”