Finał LE 2016/17: Manchester United - Ajax Amsterdam

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Finał LE 2016/17: Manchester United - Ajax Amsterdam

Post autor: Morrow » 25 maja 2017, 16:27

Ja tam nie uważam, że MU zagrało sezon na miarę oczekiwań. Były dobre momenty ale drużynie jeszcze daleko do osiągnięcia poziomu i dojrzałości pozwalającej rywalizować regularnie z najlepszymi a to przecież jest celem. Priorytetem jak zawsze była liga i tu za cel minimum postawiłem 3-4 miejsce dające awans do LM. Wygranie LE jest jakimś substytutem tego więc uważam cel minimum za spełniony. Mogę nawet dołożyć małego plusika za to, że dołożyliśmy puchar do gabloty i mamy od razu fazę grupową.

Teraz naprawdę cieszę się z tego pucharu bo widmo kolejnego sezonu bez LM wydawało się coraz bardziej realne ale oczekiwałem miejsca w 3 i walki o misia więc nie wziąłbym w ciemno takich wyników przed sezonem.

Oczekuję progresu w lidze. Przy takiej kadrze i trenerze z łatką zawsze wygrywającego 6. miejsce jest powodem do wstydu bo okazaliśmy się finalnie gorsi od całej grupy rywali do top4, z którymi od początku sezonu mieliśmy rywalizować. Koniec końców mamy tę LM i puchar, który większość ekip przed nami w tabeli chętnie by przytuliła.

W przyszłym roku oczekiwania zresztą idą w górę, niezależnie od tego kto przyjdzie i czy Ibra z De Geą odejdą. Cel minimum to walka o mistrza i wyjście z grupy LM.

Wróć do „Puchary Europejskie”