Finał LE 2016/17: Manchester United - Ajax Amsterdam

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Finał LE 2016/17: Manchester United - Ajax Amsterdam

Post autor: czarny samael » 25 maja 2017, 19:39

Bouma pisze: Widzę, że jesteśmy krok od epokowego odkrycia, że jednak lepszy wynik (gdy np. dwie drużyny mają różny potencjał, finanse etc.) nie jest równoznaczny z lepszym sezonem, no proszę.
Wynik i sezon używam tutaj na przemian, równoznacznie.

Tak, nadinterpretujesz. Nadinterpretujsz, bo zakładasz, że to, że jakiś klub osiągnął lepszy wynik/sezon, co można stwierdzić po samych wynikach, jest równoznaczne z oczekiwaniami postawionymi przez zarząd.

Zarząd, ma prawo sobie wymyślić co chce i postawić określone zadania przed trenerem. Ten nie musi się na to zgadzać i może przedłożyć dymisję, czy nie podjąć pracy w klubie.

Ty jednak mylisz pojęcia, bo uważasz, że jak jeden klub ma lepszy sezon od innego, to automatycznie spełniał wszystkie założenia zarządu. I dlatego LC nie powinno zwalniać Ranieriego, a my mogliśmy rok temu zwolnić LVG, chociaż United LVG sezon 2015/16 miał lepszy niż Lisy sezon 2016/17 w większości rozgrywek w momencie w którym Ranieri został zwolniony.

To czego tutaj IMO nie zrozumiałeś, to to, ze ja mówię dosłownie o wyniku (i tym samym o sezonie). Tak dosłownie jak się da, tj. tzn. miejsce 6 jest lepsze niż 7, więc oczywistą oczywistością, wynik jest lepszy. Ty mówisz o kontekście, ale ocena samego wyniku nie może być inna niż ta którą podałem.

Zanim powiesz: "Przecież nie spieraliśmy się o tak oczywiste rzeczy, bo to każdy rozumie" - całość tej niedorzecznej rozkminy nad oczywistościami, wziął się z tego, że zanegowałeś, ze mogę być realnie bardziej zadowolony z wyniku United, niż gdyby osiągnęli to co THFC. Dlatego też zarzucałeś mi, że sam w to nie wierzę. W ogóle nie przyjąłeś do wiadomości, że ktoś może mieć tak różne priorytety od Ciebie, więc atakowałeś z różnych stron.

A wyżej masz dowód - rok temu pisałem że awans przez LE to będzie sukces sam w sobie.

Dziwi mnie Twój upór.
Bouma pisze: szczerze dziwię się, że się złapałeś na to prowokacyjne pytanie.
Ja uważam, że je wykorzystałem do ostatecznego pokazania co mam na myśli przez "lepszy wynik/sezon" :wink:

Wróć do „Puchary Europejskie”