Finał LM 2016/17: Juventus - Real Madryt

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Finał LM 2016/17: Juventus - Real Madryt

Post autor: Chlopaczek » 04 cze 2017, 19:51

Nie chce tu rozpoczynac kolejnej dyskusji o wyzszosci Messiego nad Ronaldo lub odwrotnie ale jedna rzecz wtrace od siebie.
Poza tym o czym napisal wyzej Morrow i o rzeczach ktore przewijaja sie caly czas (gole tytuly) to dla mnie Ronaldo nigdy nie dorowna Messiemu pilkarsko. Dlaczego? Otoz Messi jest rowniez genialnym kreatorem. Potrafi sobie sam stworzyc sytuacje do zdobycia bramki potrafi stworzyc ja kolegom i nie mowie tu wylacznie o asystach ktore widac w statystykach ale rowniez asystach drugiego stopnia czy kluczowych podaniach.
To co natomiast cechuje Ronaldo to umiejetnosc wykreowania przestrzen dla siebie zeby wykonczyc akcje ktora przygotuja mu koledzy i w tym jest wybitny (nie jest to zaznaczam stworzenie sobie samemu sytuacji o czym wspomnialem w przypadku Leo tylko wlasnie zmysl do uwolnienia sie spod opieki obroncow). Zdarza mu sie asystowac ale kreatorem to on nie jest naprawde ciezko mi przywolac z pamieci akcje Ronaldo gdzie na przyklad przedrybluje dwoch trzech pilkarzy stworzy przewage zagra na klepke z kolega z zespolu i dopiero zdobedzie gola.
Messi ma po prostu w sobie jeszcze te czastke Ronaldinho ktorej Ronaldo nigdy nie mial i miec nie bedzie.

Dziekuje bardzo za uwage i pozdrawiam zwolennikow Ronaldo.

Wróć do „Puchary Europejskie”