Liverpool (zbiorczy)

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1675

Liverpool (zbiorczy)

Post autor: masacra » 25 cze 2017, 17:13

Delpiero14 pisze: O uj wam chodzi z tym Chamberlainem? Koleś nie ma do zaoferowania nic poza szybkością. Dodajmy do tego cenę z dupy bo Anglik. Naprawdę nie ma lepszych opcji na rynku?
Prawdopodobnie o to samo co Wijnaldumem. Tez sie kazdy dziwił po co Klopp sprowadza kolejnego AM skoro w klubie sa juz Cou i Lallana, a ten zrobił z niego typowego box to box, który wiekszą czesc sezonu był cichym bohaterem Liverpoolu.
red85 pisze: 70 milionów za Van Dijka Transfer Pogby przy tym to jakaś promocja
David Luiz ok 40 mln Stones ok 50 mln, a chyba nikt nie ma wątpliwosci, że Holender jest lepszym piłkarzem od obu ww. Pewnie nie na tyle dobrym by byc wart takich pieniedzy ale, który piłkarz obecnie jest wart kwot za które zostaje sprowadzany? Pytanie retoryczne. Tai rynek. Liverpool dodatkowo cierpi za nielegalne ruchy względem Holendra, byc moze gdyby nie one to kwota byłaby o te kilkanascie mln nizsza, czyli kręciła sie w okolicach tego co za Stonesa zapłacił Guardiola. No i pamiętajmy, że to wszystko to wciąż jedynie plotki. Jak bedzie w rzeczywistosci to wiedzą jedynie włodarze Liverpoolu i Southampton.

Jesli o mnie chodzi, to ja to widze tak. Przez ostatnie kilkanascie lat na palcach jednej ręki moge policzyc przypadki kiedy Liverpool sprowadzał swoje główne cele trasferowe. Zazwyczaj były to opcje B a niekiedy C albo D. Tak dla przykładu. Houlier chcial Anelke, dostał Cheryou, Benitez chciał Daniego Alvesa, a dostał Josemiego, Rodgers Sancheza, dostał Lamberta. więc jesli teraz klub ma przepłacac ale kupowac to czego rzeczywiscie oczekuje manager to niech tak robi.

A czy transfer Pogby to przy tym była promocja? Byc moze. Ja bym jednak poczekał. Bo jesli np okaze sie, ze Liverpool m.in dzieki vanDIjkowi zdobędzie w przyszyłym sezonie mistrzostwo, a Manchester pomimo obecnosci Pogby znowu bedzie bił rekordy w zremisowanych meczch pod rząd, to bilans obu transferów moze wyjsc zupełnie inaczej.

Wróć do „Anglia”