W Realu wiele zmieniać nie trzeba, skład jest prawie kompletny poza mizernym atakiem. Zizou w finale LM grał system z czwórką pomocników i to on powinien być domyślnie pierwszą formacją RM w przyszłym sezonie. W bramce ufam Keylorowi, bardzo lubię Davida, ale cieszy mnie, że Perez odpuścił sobie transfer Hiszpana. Navas miał bardzo dobrą końcówkę sezonu i jestem pewien, że i w nadchodzącym będzie imponował formą. Kiko na Puchar Króla. Obrona jest prawie kompletna, wreszcie obsadzono pozycję LB w postaci Theo. Środek jest super, Nacho to świetny zmiennik, a Vallejo przy rotacjach na pewno sporo szans dostanie. Jedyne wątpliwości to pozycja prawego obrońcy. Rola Carvajala jest niepodważalna, ale nie ma on zmiennika. Opcje są dwie. Pierwsza to włączenie do kadry Achrafa Hakimiego z rezerw, czyli jednego z naszych największych talentów ze szkółki. Druga to zostawienie tak jak jest, a zmiennikami Daniego będą Nacho i Vazquez (grał na RB już u Beniteza). Pomoc jest kompletna, zakładając, że gramy 4-3-1-2 to każdy z podstawowej czwórki ma swojego zmiennika. Pozostaje obsadzenie ataku i tu mam życzenie. Wiadomo jaki status ma Benzema w klubie, Ronaldo się nigdzie nie rusza. Jeśli ma być jakikolwiek użytek z Ronaldo - z jego instynktu strzeleckiego to musi on być ustawiony w dwójce napastników, na skrzydle jest bezużyteczny. Pierwszym napastnikiem powinien być właśnie Cristiano, drugim Mbappe, który miałby wejść w miejsce Bale'a. Bardzo lubię Garetha, ale przy Ronaldo i z jego kontuzjami nigdy nie osiągnie u nas 100% swoich możliwości.
Podstawowy skład

Rezerwy

Nic lepszego Zizou nie wymyśli. Powrót do żałosnego 4-3-3 to samobójstwo.