Jak się zaczęło Wasze kibicowanie?

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Jak się zaczęło Wasze kibicowanie?

Post autor: sickstick » 02 wrz 2017, 18:41

Też wchodzę.

Kibicem Arsenalu poczułem się w pełni, kiedy jako łebek popłakałem się po przegranym ćwierćfinale LM z Chelsea bodaj w 2005. Oczywiście już wcześniej sympatyzowałem z Kanonierami, ale wówczas moim nr 1 był... Manchester City, którego mecze na zapleczu Premiership oglądałem na Wizji Sport. Wenchope, Goeter, Stuarat Pearce, Keegan na ławce i odjazdowe wyjazdowe stroje z zielonymi odblaskowymi skarpetami. Udzielałem się potem długo na funpage Man City jako Maciejdinho :rotfl: i beż żadnego przytyku - tam naprawdę nas komentowało może z 5 ludzi, więc teksty że kibice City powstali po 2010 uważam za trafne. BTW ciekawe co z tymi ludźmi, jeden miał ksywe schmaichel, może gdzieś jeszcze po internetach żyje? Po traumie z Ligi Mistrzów uczucie przeniosło się głównie na Arsenal, co objawiało się tym, że... w bezpośrednich meczach City z Arsenalem zacząłem trzymać kciuki za Kanonierów, zaś wcześniej trzymałem je za City. Sympatia do 2 klubów skończyła się wraz z transferem Robinho, z którym w składzie Obywatele wydali mi się jacyś freakowaci i nienaturalni. Postawiłem na wierność dzieciakom Wengera. Dziś zastanawiam gdzie popełniłem błąd.

Wróć do „Hyde Park”